Dure merken kleding, schoenen, horloges, jassen en tassen

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Er is een hype op dure merken. Webshops springen hier handig op in en verkopen beter dan ooit. Sinds de uitbraak van het coronavirus, dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt, schieten nieuwe webshops als paddenstoelen uit de grond. Kijk maar eens welke dure merken het goed doen. Misschien is het wel een goed idee om hier ook je eigen webshop in te starten.

De 10 duurste merken

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wat is een merk? Dit is een herkenningsteken waarmee een onderneming zich via producten van een andere onderneming onderscheidt. Zo, is dat ook weer duidelijk.

De 10 duurste merken wereldwijd, ik weet zeker dat je er een paar kunt noemen. Louis Vuitton, Gucci of Prada, deze namen zijn vast al door je hoofd geschoten. Weet je wat de 10 duurste merken wereldwijd zijn? Vaak gaat het om dure merken voor kleding, schoenen, jassen en tassen. Maar ook dure merken horloges komen in het rijtje voorbij. Op naar de top 10 duurste merken.

1. Louis Vuitton

Dure merken kleding, koffers en tassen. Dat is Louis Vuitton, officieel Louis Vuitton Malletier. Het gaat hier om een Frans merk dat in 1854 door Louis Vuitton werd opgericht. Hij specialiseerde zich in het vervaardigen van koffers en handtassen. Het bekendst is de Louis Vuitton Speedy tas, ooit in 1932 ontworpen. Deze verscheen in verschillende stijlen en is nog steeds erg geliefd.

Voor een beetje tas van dit merk betaal je al snel € 2000 of meer. Niet echt een tasje waar je zomaar mee over straat loopt.

2. Oscar de la Renta

Niet iedereen is bekend met het merk Oscar de la Renta. Toch behoort deze tot de dure merken op het gebied van tassen, schoenen en riemen. Ook zijn er diverse accessoires in de collectie waaronder zonnebrillen, parfums, sieraden en sjaals. Kleding van Oscar de la Renta is gewoon verkrijgbaar, hoewel je dit in Nederland niet heel veel tegenkomt.

Oscar de la Renta leefde tot 2014 en was een zeer bekende Dominicaanse modeontwerper. Tegenwoordig vind je van dit merk voornamelijk de parfums, hoewel deze niet heel duur zijn. De kleding van dit merk is ‘redelijk’ betaalbaar. Je betaalt tussen de € 250 en € 2000 voor een kledingstuk. Het hoort dus toch wel tot de dure merken kleding.

3. Gucci

Op het gebied van dure merken kent iedereen de naam Gucci wel. Ze behoren zeker tot de dure merken tassen maar ook dure merken kleding, schoenen en parfum. Gucci heeft altijd een stijlvol ontwerp, maar hier hangt wel een hoog prijskaartje aan.

Voor een Gucci petje of zonnebril betaal je al snel € 250 of meer. Terwijl je voor een Gucci tas nog dieper in de buidel moet tasten, gemiddeld vanaf € 1000. Wil je gezien worden met een kledingstuk van dit merk? Sommige kledingstukken kosten meer dan € 4000.

4. Hermès

Het merk Hermès kenmerkt zich door een logo met paard en wagen. Hierdoor zou je denken dat het paardenartikelen verkoopt maar dit klopt niet. Nee, Hermès behoort tot de dure merken tassen, parfums, woninginrichting en sieraden. Maar ook tot de dure merken horloges en living style accessoires.

Hermés is in 1837 opgericht (Parijs). In het begin was het een leverancier van zadels en aanverwante artikelen. Dit verklaart het logo met rijtuig en paard. Het logo is altijd blijven bestaan maar de collectie is verschoven van hutkoffers naar tassen. Alles wordt van zadelleer gemaakt, zoals het oorspronkelijk bedoeld was.

Geen goedkoop merk, voor een paar sandalen betaal je tussen de € 450 en € 3500. De Hermès Birkin 35 tas moet zelfs meer dan € 8000 kosten.

5. Prada

Maak eens een wandeling door de winkelstraten van Parijs of een grote Italiaanse stad en je komt zeker het merk Prada tegen. Een van de duurdere merken op het gebied van hoeden, schoenen, kleding en riemen. Daarnaast vind je ook sieraden, parfums en accessoires in hun assortiment.

Prada is een Italiaans modehuis en in 1913 opgericht. Het hoofdkantoor staat in Milaan. Het merk Prada is een echt statussymbool. Wanneer je aanzien wilt dan moet je zeker voor dit of een van de andere dure merken gaan.

6. Chanel

Dure merken komen vaak vanuit Frankrijk of Italië. Chanel is in 1909 opgericht en gevestigd in Frankrijk. Het was de Franse ontwerpster Gabrielle Bonheur Coco Chanel die het bedrijf vanaf de grond oprichtte. Kleding van Chanel is elegant en stijlvol. Daarnaast moet het altijd praktisch zijn.

Razend populair is de parfum Chanel No5. Dit is misschien wel de best verkochte parfum wereldwijd. Gelukkig hoef je niet heel diep in de buidel te tasten want de nummer 5 eau de parfum kost een paar tientjes (35 ml). De Coco Mademoiselle Parfum Grand Extrait kost al snel meer dan € 1000. Dure merken parfum, daar zijn ze in Frankrijk dol op.

7. Dior

Snel door naar de nummer 7 op het gebied van dure merken. Hierbij komen we op Dior uit. In 1905 opgericht door de Franse modeontwerper Christiaan Dior. Zijn assistent was de bekende Franse modeontwerper Yves Saint Laurent, die in 1957 het roer overnam. Van het merk Dior zijn onder andere schoenen, kleding en parfum verkrijgbaar.

8. Versace

Hoppa, nu zoeken we de dure merken weer in Italië op. Versace is een Italiaans modemerk dat pas sinds 1978 bestaat. Nog geen 20 jaar na de oprichting werd Gianni Versace voor zijn woning vermoord. Kleding van dit merk kost tussen de € 80 en € 2000, dat valt dus nog mee. Maar er zijn ook producten die meer dan € 20.000 kosten zoals de Black Gold Rug by Gianni Versace.

9. Giorgio Armani

Dit merk ken je vast wel van de kleding, mode accessoires of parfums. Dit is een Italiaans modemerk waarmee de oprichter miljoenen verdiende (zijn bedrijf heeft een waarde van $ 1,8 miljard). De eerste vestiging van Armani werd in 1975 geopend. Een beetje parfum van Armani kost tussen de € 50 en € 150.

10. Ralph Lauren

Als laatste in het rijtje dure merken Ralph Lauren, een Amerikaans bedrijf. Ralph Lauren zelf opende in 1967 zijn eerste dassenwinkel. Bekend zijn de poloshirts van dit merk. Tegenwoordig zijn er meer dan 155 winkels wereldwijd. Het vermogen van deze modeontwerper wordt rond de $ 6 miljard geschat. Voor een klassiek poloshirt van dit merk betaal je tussen de € 30 en € 100 terwijl andere shirts meer dan € 1000 moeten kosten.

Dure merken verkopen

Waarom er zo een run is op dure merken is eigenlijk wel te begrijpen. Veel mensen zien het als een statussymbool. Zelfs mensen met een laag budget proberen altijd aan dure merken te komen. Een webshop met dure merken loopt vrijwel altijd goed, maar alleen wanneer je ook zichtbaar bent bij de doelgroep.

Een webshop met dure merken starten? Pak het vanaf het begin goed aan. Als SEO tekstschrijver help ik je met een goede online zichtbaarheid. Neem voor meer informatie contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven