DTG wordt Youvia

Bijgewerkt: 13 augustus 2021

DTG wordt Youvia. Dit is sinds 16 maart 2020. De diensten van het oude DTG blijven wel hetzelfde. Wat is DTG en waarom heten ze ineens Youvia? Hoe zit het met de website, is deze wel nog gewoon bereikbaar?

DTG staat voor De Telefoongids

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


De papieren telefoongids heeft 138 jaar lang bestaan.  Met de komst van het internet werd de telefoongids steeds minder vaak gebruikt. De online versie van de telefoongids bleef maar groeien. Dit maakte in 2018 uiteindelijk een einde aan de papieren telefoongids.

DTG  heeft heel lang gedraaid op inkomsten uit adverteren. Een betaalde vermelding in de online telefoongids zorgde ervoor dat bedrijven beter zichtbaar waren. Maar bedrijven houden zich ook steeds vaker bezig met de zichtbaarheid in de organische zoekresultaten. Hierop moest DTG een andere bron van inkomsten zoeken.

Diensten van de telefoongids

De nieuwe diensten van De Telefoongids (DTG) waren vanaf het begin af aan gericht op een goede online vindbaarheid. Precies datgene waar betaalde klanten van De Telefoongids zich mee bezighielden. Vanaf begin 2018 kwam DTG met een abonnement om de online vindbaarheid te vergroten.

In 2018 betaalde je nog € 40 voor dit abonnement. In 2020 zijn heel wat diensten bijgekomen, zoals het opzetten van een SEO-campagne (vanaf € 149). Of adverteren in zoekmachines: SEA.

DTG wordt Youvia

In maart 2020 komt er ineens het grote nieuws: DTG wordt Youvia. Een nieuwe naam, een nieuw jasje maar de diensten blijven vrijwel ongewijzigd. Want ook bij Youvia kun je nog steeds kiezen voor een betaalde vermelding op het netwerk van Youvia. Hiervoor betaal je € 42 per maand (mei 2020).

Waarom wordt DTG Youvia? De reden hiervan is niet bekend. Er wordt gespeculeerd dat dit door de coronacrisis zou komen (bron: seonieuws.com) maar dat lijkt vreemd. Je gaat toch niet vanwege een viruscrisis van naam veranderen?

Het lijkt logischer dat de naam DTG gewoon niet meer bij de huidige diensten past. DTG is immers de afkorting van de Nederlandse telefoongids. Online marketing, iets waar je bij Youvia/ DTG voor terecht kunt, heeft natuurlijk niets met een telefoongids te maken. Dan past die naam DTG gewoon niet meer.

DTG websites, is dat wat?

DTG oftewel het nieuwe Youvia biedt niet alleen online marketing of reviews aan, ook kun je hier terecht voor websites. Voordelig een website laten bouwen, wie wil dit nu niet? De website die je bij Youvia laat maken ziet er helemaal niet verkeerd uit. Standaard met een aantal pagina’s, maar toch een mooi begin.

Nadeel is dat Youvia een beetje laat doorschemeren dat je niet zonder abonnement kunt. Hoewel niet verplicht nemen velen toch een abonnement af. Voor dit abonnement krijgt je website een boost waardoor je beter vindbaar bent in zoekmachines. Zoekmachine optimalisatie de oftewel SEO is namelijk ontzettend belangrijk.

Het SEO abonnement van Youvia is voordelig, maar voor die prijs kun je niet alles verwachten. Van het abonnement afkomen lijkt wel iets lastiger, kijk maar eens naar reviews op Trustpilot.

Youvia SEO teksten

Wie op de website van DTG/ Youvia kijkt ziet ook dat ze SEO teksten aanbieden. Ze noemen het “optimalisatie van je website en content”. Tegen een laag bedrag, in ieder geval goedkoper dan wanneer je dit door een online marketingbureau of een SEO tekstschrijver laten doen.

Of dit ook de beste SEO teksten zijn? Ik heb geen idee. Het lijkt mij wel logisch dat ze in ieder geval goedkope tekstschrijvers inschakelen. Anders kun je die kosten niet zo laag houden. Veel tekstschrijvers zitten met hun tarieven toch wel heel stuk hoger.

Goede SEO content laten schrijven

Wil je niet vastzitten aan de diensten van Youvia? Vind je het vervelend wanneer je bij iemand niet precies weet met wie je zaken doet? Lastig om te kiezen tussen de verschillende aanbieders? SEO content laten schrijven kan goed en ook nog eens tegen een voordelige prijs.

Ik hanteer mooie tarieven. Met mijn tarieven probeer ik ondernemen betaalbaar te houden. Toch krijg je teksten van een uitstekende kwaliteit. Dit is alleen al terug te zien aan de goede vindbaarheid van deze website zelf. Maar ook in de vindbaarheid van website van opdrachtgevers.

Benieuwd naar de kwaliteit van teksten of de kosten? Je mag altijd contact opnemen, ook wanneer je andere vragen hebt.

Enne.. DTG wordt (of is) Youvia én Bianca Walraven zal in de toekomst ook een naamsverandering ondergaan.  Waarbij de diensten en de hoge kwaliteit hetzelfde blijven.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven