Digitaal marketing bureau – de beste online zichtbaarheid

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Doe jij al zaken met een digitaal marketingbureau? Dit is een uitstekende methode om je online zichtbaarheid te vergroten. Maar wacht, niet iedereen behaalt dezelfde resultaten. Bovendien kunnen prijzen heel erg wisselen. Maak vandaag kennis met het digitaal marketing bureau en waarom je deze wel of niet inschakelt.

Wat is een digitaal marketingbureau?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een digitaal marketingbureau is niets anders dan een online marketingbureau. Dit marketingbureau voert verschillende handelingen uit om een website, product of dienst online te promoten. Natuurlijk met als doel het vergroten van de naamsbekendheid, het aantal websitebezoekers maar ook het verhogen van de conversie en omzet.

Dat is waar je een digitaal marketingbureau voor inzet. Wat velen echter niet weten is dat je niet alle diensten nodig hebt. Kijk, dat bespaart toch weer op de kosten. Ontzettend belangrijk voor bedrijven en ondernemers met een beperkt budget.

De kracht van digitale marketing

De juiste doelgroep op de perfecte plaats en op het goede moment bereiken, dat is de kracht van digitale marketing. Dit blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn. Allereerst is het belangrijk om de doelgroep te kennen. En natuurlijk te weten waar deze doelgroep zich bevindt.

Op het internet vind je alle mogelijke doelgroepen. Probleem is dat deze doelgroepen zich breed verspreiden. Dit maakt het voor het digitaal marketingbureau lastiger om de juiste doelgroep te bereiken. In veel gevallen is het schieten met veel munitie.

Zorgt een digitaal marketing bureau voor resultaat?

Deze vraag kun je zowel met ja als nee beantwoorden. Een goed digitaal marketing bureau gaat heel diep op de doelgroep, de boodschap en de doelstelling in. Maar op korte termijn resultaat halen of zoveel mogelijk geld verdienen, dat is niet realistisch. Met veel munitie schieten raakt het eigenlijk wel doel maar niet dat doel dat je voor ogen hebt. Deze snelle werkmethode kan vrij kostbaar zijn.

Nogmaals: het digitaal marketing bureau verdiept zich in hetgeen je als bedrijf over wil brengen of bereiken. Dan pas gaat het om een goede en resultaatgerichte investering. Neem voor de mogelijkheden contact op.

Zo herken je het marketingbureau

Waaraan herken je een digitaal marketing bureau? Liever voor een groter aanbieder of voor zzp SEO specialisten gaan? Het antwoord ligt ergens in het midden. Het gaat niet om de grote van het digitaal marketingbureau of hoeveel mensen er in dienst zijn. Het gaat uiteindelijk om het resultaat. Met de nodige kennis en ervaring bereik je sneller je doelen. Hier vind je een samenwerking tussen verschillende specialisten. Dit is ten gunsten van opdrachtgevers, SEO wordt hiermee effectief. En ook nog eens betaalbaar.

Heb je alle diensten van het digitaal marketing bureau nodig? Nee, een en ander hangt van je huidige website af. Is deze perfect vindbaar in Google of staat hij zelfs bovenaan? Dan is het alleen nodig om hier en daar te optimaliseren. Bij een lagere ranking in Google is er veel meer nodig. Dit geldt ook voor nieuwe websites. Toch blijft het zoeken naar de juiste balans. Bijvoorbeeld content, dat is onmisbaar. Terwijl linkbuilding niet direct noodzakelijk is. Google zelf zegt dat je niet mag backlinken om hiermee je positie in de zoekmachine te beïnvloeden. Het is dan ook belangrijk om deze waarschuwing serieus te nemen.

Samen bepalen we dat je exact nodig hebt. Wat het budget is, want je moet zeker niet te veel uitgeven. Voor elk budget zijn er mogelijkheden.

Digitaal marketing bureau vs internet marketing bureau

Het zal je vast wel zijn opgevallen dat je het digitaal marketing bureau en het internet marketing bureau hebt. Wat is het verschil tussen deze twee? Helemaal niets: ze houden zich beiden met online marketing bezig. Een online marketing bureau heeft dus dezelfde betekenis als ‘digitaal’ of ‘internet’.

Digitaal marketingbureau kosten

Het inschakelen van een digitaal marketingbureau is geen goedkope grap. Vooral voor kleine of startende ondernemers is online marketing een flinke investering. En dan ook nog eens een investering waarvan je niet zeker weet of het ook wat oplevert.

Alleen al om die reden is het belangrijk om voor een goed digitaal marketingbureau te kiezen. Dankzij een samenwerking met een goede specialisten kunnen we alles betaalbaar houden. SEO content, iets dat onmisbaar is, ontvang je altijd van Bianca zelf. Goed en betaalbaar, daar ga je voor.

Voor het inschakelen van een digitaal marketingbureau betaal je maandelijks gemiddeld tussen de € 250 en € 1000. Grote websites of bedrijven zijn al snel meer dan € 1000 per maand kwijt. Afhankelijk van de werkzaamheden.

Waarom is online marketing zo duur?

Een vraag die vaak voorbijkomt: waarom is online marketing zo duur? Dit komt omdat het internet maar blijft groeien. Alleen al in Nederland kom je minstens 2 miljoen websites tegen. Dit vergroot de concurrentie, vooral met betrekking tot een hoge positie in zoekmachines.

Een eerste positie in Google levert je ongeveer 24% van het zoekverkeer op. Logisch dat iedereen op deze plek wil staan! Daarom wordt er zoveel aan online marketing uitgegeven. Bedrijven met veel budget stijgen dan ook sneller in de organische zoekresultaten en krijgen een hoge plek te pakken.

Digitale marketing goedkoper maken

Laten we digitale marketing betaalbaar houden. Het is namelijk niet nodig om alle diensten bij het digitaal marketing bureau af te nemen. Wie technisch is aangelegd of zijn website door een webdesigner laat onderhouden hoeft technische optimalisatie van de website niet uit te besteden.

Linkbuilding is een veel toegepast onderdeel van SEO (zoekmachine optimalisatie). Door zelf actief websites te benaderen en hierop te backlinken kan ook op dit onderdeel bespaard worden.

Het inhuren van een aparte SEO tekstschrijver is niet nodig, dat regel je gewoon hier. Ook nog eens deze hele reële kosten. Bovendien bespaart het je ook nog eens dubbele kosten, want wanneer je een tussenpersoon inschakelt ben je altijd meer kwijt. Ben je een ondernemer in hart en nieren? Dan let je op je uitgaven.

Online marketing inschakelen

Behoefte aan een betere positie in de organische zoekresultaten? Schakel dan dé SEO tekstschrijver in (contentmarketing) of ontdek wat het digitaal marketingbureau voor jou kan betekenen. Bianca werkt samen met de betere digitale marketingbureaus. Informeer naar de mogelijkheden.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven