De SO tekstschrijver – dank anderen op een ludieke manier

Bijgewerkt: 1 november 2022

Misschien was je op zoek naar een SEO-tekstschrijver en maakte je een fout. Maar het kan ook dat je echt op zoek bent naar een SO schrijver. Want dat is toch wel wat anders dan SEO.

Wacht, had je nog nooit van SEO of SO gehoord, en wat hebben deze twee met elkaar te maken? SEO is de afkorting van Search Engine Optimaztion, maar in gewoon Nederlands heet dit zoekmachineoptimalisatie.

SO is de afkorting van shout-out. Ja ik weet dat SO ook de afkorting van speciaal onderwijs kan zijn, maar dat is niet waar een SO tekstschrijver voor staat.

Een shout-out geven

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je maakt collega’s, partners, klanten en zelfs concurrenten blij met een shout-out. Maar wat is een shout-out precies? Feitelijk gaat het om iemand bedanken of in het zonnetje zetten. Binnen de zakelijke wereld gebeurt dit vaak door iemands naam of merk te noemen, of naar een website te verwijzen. Dit doe je als eerbetoon richting die persoon of het bedrijf, dus niet voor het publiek.

Waarom zou je een shout-out geven? Dit kan verschillende redenen hebben, maar je doet het vooral om banden met collega’s, klanten en zelfs concurrenten te versterken. Wanneer je iemand anders in het zonnetje zet of onder de aandacht brengt dan heb je een hoge gunfactor. Dat is goed voor je eigen naamsbekendheid, betrouwbaarheid en autoriteit.

Shoutout kom je veel op Instagram tegen

Op sommige platformen of sociale netwerken zul je nooit iets over de shout-out tegen komen. Maar Instagram is hier een aparte in, want hier worden veel shoutouts gegeven. Vaak doen samenwerkende bedrijven of collega’s dit. Bijvoorbeeld de webshop die productfoto’s heeft laten maken door een fotograaf. De webshop toont een aantal van deze foto’s op social media en geeft vervolgens een shout-out richting de fotograaf.

Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld het bedanken en taggen van de fotograaf. Of de website van de fotograaf vermelden. Overigens is het bij foto’s vaak wel nodig om de auteursrechthebbende te vermelden, dus in dit geval zou dit niet zo gek zijn. Maar een shout-out is toch wat anders dan alleen een naamsvermelding.

Met een shout-out laat je weten dat je hartstikke blij bent met de ander, of zeer tevreden over diens werk. Het is dus een soort eerbetoon.

De SO tekstschrijver

Weet je niet hoe je iemand op een goede manier moet bedanken, een eerbetoon moet brengen of in het zonnetje moet zetten? Dan is er de SO tekstschrijver (shout-out tekstschrijver). We helpen met het creëren van de juiste bedankteksten. Het is namelijk niet zo fijn wanneer de shout-out lijkt op alle andere shout-outs. Je wil het net even wat anders doen, en daarom zijn wij er.

Dus wil je een stukje tekst laten schrijven voor een geweldige of onvergetelijke shout out? Neem voor de mogelijkheden en tarieven contact op, het is echt niet duur. Je betaalt voor een kort stukje tekst op social media maximaal € 10 (exclusief btw). Maar wanneer het om een belangrijke e-mail, korte webtekst of iets anders gaat dan moet je rekenen op een investering die tussen de € 15 en € 30 ligt. Een complete blogpost is mogelijk vanaf € 75.

Een shout out videoboodschap voor vrienden en familie

Feitelijk kun je aan iedereen een eerbetoon brengen. Bijvoorbeeld aan een bedrijf waar je een goede samenwerking mee hebt. Of een klant die voor je onderneming wel heel bijzonder is. Maar een shout out boodschap kan natuurlijk ook richting vrienden, familie of kennissen.

Ze maken het er steeds leuker op. Tegenwoordig kun je video’s bestellen met een persoonlijke shout out boodschap. Je laat een persoonlijke videoboodschap maken die wordt ingesproken door een beroemdheid. Dat kan op de website van shoutout.vip. Je kiest een bekende Nederlander of iemand van social media, maar die moet dan minstens 10.000 volgers hebben. Zelf zou ik dus ook videoboodschappen in kunnen spreken 😊

Hoe dan ook, de prijzen wisselen heel sterk. De artiest of VIP bepaalt zelf de prijs voor het inspreken van de boodschap. Vanaf € 15 tot meer dan € 75, alles is mogelijk. Overigens heb je voor deze dienst geen SO tekstschrijver nodig, je regelt het allemaal zelf. De VIP spreekt uiteindelijk de boodschap in. Je hoeft alleen maar aan te geven voor wie het is en wat de VIP moet vertellen. Eenvoudiger kan het niet.

De levertijd van de videoboodschap ligt rond de 6 dagen, maar kan ook korter of langer zijn. Bestel daarom op tijd de shout out boodschap.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven