CVster, online een cv aanmaken (en opzeggen)

Bijgewerkt: 28 februari 2023

Volgens de website CVster komt slechts 2% van alle cv’s door de eerste ronde. Een mooi verkooppraatje want in werkelijkheid komt 10% door de eerste ronde, hoewel dit ook nog steeds weinig is. Heb je moeite met het opstellen van je Curriculum Vitae? De website CVster helpt je hierbij.

Het gebruik hiervan is in de basis gratis, maar voor een klein bedrag maak je meerdere versies van je Curriculum Vitae aan. Gezien de CVster klachten gaat er wel eens iets mis met de automatische incasso, die onterecht zou zijn. We zetten het gebruik van deze dienst, de kosten, klachten en opzeggen overzichtelijk op een rij.

Lay-out van de cv is erg belangrijk

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een goede cv bevat de volgende gegevens:

 • Naam en contactgegevens
 • Opleidingen
 • Werkervaring
 • Vaardigheden
 • Persoonlijk profiel (sterke en zwakke punten, hobby’s)

De lay-out van de cv is net zo belangrijk. Sommige sollicitaties vragen om een creatief ontwerp. Bij andere banen moet dit juist zakelijk of strak uitzien. Via het internet zijn verschillende gratis cv templates verkrijgbaar. Zo hoef je niet na te denken over de lay-out maar je alleen te richten op de inhoud van de curriculum vitae.

Het gebruik van CVster

CVster is een dienst waarmee je gratis of tegen betaling de beste cv’s maakt. Dit werkt heel eenvoudig:

 • Bezoek de website cvster.nl
 • Klik op ‘Maak je cv’ (inloggen niet verplicht)
 • Kies een template
 • Vul je voor- en achternaam in
 • Vul je e-mailadres in
 • Ga door met het invullen van de persoonlijke gegevens en het persoonlijk profiel
 • Vul dit aan met werkervaring, opleiding, websites/sociaal medialinks en vaardigheden
 • Voeg eventueel nog onderdelen toe
 • Klik op ‘Bekijken & Download’

Een professioneel cv laten schrijven

Via CVster is het mogelijk om een expert aan het werk te zetten, die vervolgens een professioneel cv schrijft. Hierbij wordt rekening gehouden met het optimaliseren van zoekwoorden. Dit betekent dat je curriculum vitae door de Applicant Tracking Systems gaat. Dit is software waarmee bedrijven de werving- en selectieprocessen beheren. Oftewel: de software die de recruiter inzet zal je cv sneller opmerken.

De kosten voor het laten schrijven van een cv beginnen vanaf $ 149. Dit loopt op tot $ 349. Wanneer je voor de goedkoopste oplossing kiest dan wordt de cv geschreven door iemand die kennis en ervaring heeft van je branche, je ontvangt een opmaak die de aandacht van de werkgever trekt en zoekwoordenoptimalisatie. Bij de duurste optie ontvang je tevens een sollicitatiebrief, 60 dagen interview garantie en een LinkedIn makeover.

Kosten abonnement CVster

De basisfunctionaliteiten van deze website zijn gratis. Met een gratis account maak je een cv en sollicitatiebrief aan. De download is alleen in txt-formaat beschikbaar, dus zonder opmaak.

Een premiumaccount geeft volledige toegang tot de vele functies. Je kunt met het abonnement gebruik maken van veel meer cv-templates en lay-outs voor sollicitatiebrieven. Daarnaast kun je het bestand niet alleen downloaden als pdf maar ook als DOCX. Dit laatste stelt je in staat om het bestand later zelf te bewerken of aan te passen.

Bovendien maak je met een premiumaccount oneindig veel cv’s en sollicitatiebrieven aan. Je hebt keuze uit vier verschillende abonnementsvormen:

 • Gratis
 • € 2,95: proefabonnement van 7 dagen
 • € 44,95: 6 maanden
 • € 74,95: 12 maanden

CVster opzeggen: zo doe je dat

Opzeggen van een abonnement is alleen mogelijk wanneer je ook daadwerkelijk een abonnement hebt afgesloten. Heb je voor de gratis versie gekozen, dan kun je het account binnen 30 seconden opzeggen.

Het is aan te raden om een betaald abonnement pas op te zeggen na de betaalde periode. Heb je bijvoorbeeld een abonnement voor 6 maanden afgesloten, dan is het zonde om voortijdig je account op te zeggen. Je hebt immers voor 6 maanden betaald, het geld wordt bij voortijdige beëindiging niet teruggestort.

CVster opzeggen

 • Klik op de link om je CVster account of abonnement op te zeggen: https://cvster.nl/contact/cancel-subscription
 • Vul het e-mailadres in waarmee je het account hebt aangemaakt
 • Klik op de knop Abonnement Annuleren
 • Wacht op de bevestiging e-mail
 • Volg de stappen in de e-mail

Heb je geen e-mail ontvangen? Kijk in de spam-map of vraag na enkele minuten een nieuwe bevestigingsmail aan. Wanneer je e-mailadres niet wordt gevonden dan heb je bij aanmelding waarschijnlijk een ander mailadres gebruikt.

Mocht het opzeggen van CVster niet lukken, dan is het aan te raden om contact met het bedrijf op te nemen.

CVster klachten: dit zijn de meldingen

Gelukkig zijn er weinig klachten omtrent CVster. De meeste klachten gaan over onterechte automatische incasso en het abonnement dat ingaat na eenmalig gebruik van de dienst. Bekijk deze klachten op de website klachtenkompas.nl.

Het is goed om te zien dat CVster op alle klachten reageert en ook een goede oplossing biedt. Bij vermeende onterechte incasso wordt het geld in vrijwel alle gevallen teruggestort.

Merk je dat er door CVster geld van je rekening wordt gehaald maar heb je hier geen toestemming voor gegeven? Je kunt de automatische incasso stopzetten en de bank vragen om het geld terug te laten boeken. Dit regel je eventueel via de online bankieren-omgeving.

Hulp nodig bij het schrijven van je sollicitatiebrief of motivatiebrief? Neem contact met ons op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven