Creatieve tekstschrijver – websites & webshops

Bijgewerkt: 23 augustus 2021

Wat jij nodig hebt is een creatieve tekstschrijver. Tenminste, wanneer je goed vindbaar wil zijn in zoekmachines én je conversie graag verhoogt. De creatieve tekstschrijver is namelijk inzetbaar voor alle websites en webshops. Informerende, overtuigende en activerende teksten. Dankzij dit soort content zie jij je omzet stijgen. Jouw probleem: volgend jaar meer inkomstenbelasting betalen.

Schrijven, schrappen en redigeren

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


De creatieve tekstschrijver is van alle markten thuis. Niet alleen schrijven maar ook schrappen (soms staan er teveel woorden). Redigeren hoort er ook bij: bestaande of nieuwe teksten daar waar nodig is aanpassen.

Dit is waarom je een creatieve tekstschrijver inschakelt

Op het internet draait het allemaal om content. Niet alleen video’s en afbeeldingen maar vooral heel veel teksten. Dat is tenslotte waar het internet mee gestart is: e-mails en websites met informatie.

Er komen dagelijks steeds meer websites en webshops bij. Dit betekent dat de concurrentie groot is. Niet alleen met betrekking tot directe concurrentie, je moet ook een plek in Google verdienen. Wie bovenaan in de organische zoekresultaten staat ontvang namelijk het meeste zoekverkeer.

Met die moordende concurrentie moet je met knettergoede teksten komen. Dat is waarom je een creatieve tekstschrijver inschakelt. Deze doet het namelijk net wat anders dan de normale tekstschrijver.

Creatief schrijven

De creatieve tekstschrijver kan, en de naam doet het al vermoeden, creatief schrijven. Wat is creatief schrijven? Hierbij brengen we een gevoel op de lezer over. Dus geen (commerciële) boodschap.

Het voordeel van creatief schrijven is dat je inspeelt op gevoelens, gedachten of emoties. Maar ook op herinneringen of toekomstverwachtingen. De verbeelding voert de boventoon. Wanneer de lezer deze tekst tegenkomt wordt hij als het ware een verhaal ingezogen.

Creatieve tekstschrijver versus storyteller

Tegenwoordig kom je heel vaak de term storyteller tegen. Zal ik je iets verrassends vertellen? Een creatieve tekstschrijver is bijna hetzelfde als een storyteller.  Waarom we het dan niet gewoon creatieve tekstschrijver noemen? Omdat storyteller gewoon zo lekker bekt.

Maar wacht, er zit wel nog een klein verschil tussen een creatieve tekstschrijver en storyteller. Bij storytelling maak je namelijk altijd gebruik van een verhaal. Met dit verhaal raak je de lezer. Door gebruik te maken van een verhaal bied je samenhang, het is dan allemaal beter begrijpbaar en te onthouden.

Een creatieve tekstschrijver heeft niet per se een verhaal nodig. Ook een zakelijke tekst kan omgezet worden in een creatieve tekst. Eigenlijk gaan we als creatieve tekstschrijver dus een stap verder.

Niet alle creatieve schrijvers zijn ook écht creatief

Ga op zoek naar een creatieve tekstschrijver en je vindt voldoende aanbod. Maar wacht, niet alle creatieve schrijvers zijn ook daadwerkelijk creatief. Waarom ze zich dan toch creatief noemen? Omdat hier veel vraag naar is, en de benaming creatief kan ook van alles betekenen.

Hoe weet je of je met een creatieve schrijver te maken hebt? Eigenlijk heel simpel: bezoek de website van deze tekstschrijver. Zijn de teksten die je hier terugvindt ook spraakmakend, raken ze je of maakt het een gevoel bij je los? Dan heb je in ieder geval met een creatieveling te maken. Wil je hier meer over weten of direct een samenwerking starten, neem dan contact op.

Dit betaal je voor een tekstschrijver

Is een creatieve tekstschrijver duurder dan een normale tekstschrijver? Nee hoor, dat zou de grootste onzin zijn. Tekstschrijven is op zich al een creatief beroep. Je moet namelijk in staat zijn om je in de doelgroep in te leven, deze op de juiste manier aan te spreken en te overtuigen. Hier heb je heel veel creativiteit voor nodig.

Een tekstschrijver vraagt per tekst van 500 woorden tussen de € 20 en € 300. Ja, dat zijn echt grote verschillen. Hoe weet je nu wat een reële prijs is? Lastig om te zeggen, maar we gaan in ieder geval voor vriendelijke tarieven. Je laat een SEO tekst schrijven vanaf € 25.

Benieuwd naar de resultaten? Kijk eens hoe deze website in zoekmachines scoort. Dit is bereikt.middels SEO teksten, en dat heb jij ook nodig. Laten we samen aan een betere positie in de organische zoekresultaten werken. Vertrouw hiervoor op creatieve tekstschrijver Bianca. Want: bovenaan in Google verschijnen vereist namelijk heel wat creativiteit.

Tip: vraag direct de tarievenkaart aan.

Vacature creatieve tekstschrijver

Al eens een vacature creatieve tekstschrijver voorbij zien komen? Je zult zien dat veel bedrijven niet eens weten wat een creatieve schrijver is. In de vacaturetekst staat er vaak zoiets als:

  • Wervende teksten schrijven
  • Webteksten creëren
  • Contact met klanten

Wanneer je kijkt wat creativiteit exact betekent dan gaat het om het vermogen om nieuwe dingen te bedenken. Kijk, nu wordt al snel duidelijk wat dit exact inhoudt. Maar de vacature creatieve tekstschrijver, daar kom je niet wijs uit.

Een SEO tekstschrijver inschakelen

Wist je dat een SEO tekstschrijver over heel veel creativiteit moet beschikken? SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Dit zijn handelingen om hoger in de organische zoekresultaten te komen. De SEO tekstschrijver doet dit middels content (teksten).

De SEO richtlijnen veranderen telkens. Daarom moet dé tekstschrijver hiervan op de hoogte zijn. Bovendien moeten we zowel zoekmachines als websitebezoekers aanspreken. Dit is iets dat je niet zomaar doet. Als goede SEO tekstschrijver mag je dit zeker van ons verwachten:

  • Staat hoog in de organische zoekresultaten
  • Overtuigt en inspireert middels teksten

En jij, ben jij al overtuigd?

Je zocht naar een creatieve tekstschrijver en bent zomaar op deze website uitgekomen. Zie het als een teken aan de wand. Ja, een teken aan de wand betekent: waarschuwen dat er iets gaat gebeuren. Dit hoeft helemaal niet slecht te zijn maar kan ook hartstikke goed uitpakken. Want vandaag gaat er ook iets gebeuren.

Je bent na het lezen van dit artikel overtuigd: deze creatieve tekstschrijver gaat jou helpen. Ook nog eens tegen een tarief dat wel heel aantrekkelijk is. Daarom vraag je direct de tarievenkaart aan of vraagt om meer informatie. Dat is je eerste stap naar een goede online vindbaarheid.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven