Content writer – resultaatgericht

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

De content writer voor je website of webshop. Je wilt toch ook beter gevonden worden in zoekmachines en een hogere conversie? Laat geen euro’s liggen, ga voor de best geschreven SEO content. Ontdek waarom je vandaag nog een content writer nodig hebt en waarom dit veel voordeliger is dan welke andere methode dan ook.

Het leed dat SEO heet

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Elke dag weer moet je met lede ogen toezien hoe jouw concurrenten hoger in Google staan. Stiekem weet je ook wel dat hun SEO er veel beter uitziet. Maar dat is ook gelijk de hele ellende van SEO, want het kost je klauwen vol met geld.

Even een online marketing bureau inhuren, daar moet je niet aan denken. Je zoekt manieren om op de kosten te besparen. Zelf SEO toepassen, een SEO specialist voor enkele uren inhuren of toch maar voor die content writer gaan?

Een content writer versus een SEO specialist

Misschien wil je het niet horen maar een goede content writer is kan je een hoop kosten besparen. Maar alleen wanneer je voor een hoop kennis en ervaring gaat. Bovendien is het even afwegen wat je exact nodig hebt. Content is onmisbaar, maar hoe zit het met andere SEO diensten? Die heb je niet altijd nodig en dat bespaart weer op de kosten.

Het werk van een content writer

Wat doet een content writer precies? Dit beroep staat beter bekend onder de naam tekstschrijver, hoewel de benaming copywriter ook wel gebruikt wordt. Feitelijk is er verschil tussen een tekstschrijver en copywriter: deze laatste richt zich meer op commerciële teksten. De tekstschrijver oftewel content writer houdt zich met content voor websites en webshops bezig, maar soms ook met teksten voor printmedia.

Heb je een website of webshop en moeten hier teksten op komen te staan, dan kom je al snel bij de content writer uit. De SEO content writer zorgt er ook nog eens voor dat je goed vindbaar bent in zoekmachines. Een hoge positie in de zoekresultaten, dit zorgt ervoor dat je de concurrent achter je laat.

SEO teksten en SEO garantie

Er wordt heel wat beweerd over SEO teksten. Bijvoorbeeld dat ze je een eerste positie in de zoekresultaten garanderen. Maar er gaan ook verhalen de ronde dat SEO teksten alleen maar voor zoekmachines geschreven zijn en dus hartstikke slecht voor je website. Beiden beweringen mag je snel vergeten.

Ten eerste kan niemand jou een eerste positie in de zoekresultaten garanderen. Toch zie je het wel eens voorbijkomen, er wordt je dan SEO garantie aangeboden. Die garantie houdt in dat wanneer jouw website niet ergens bovenaan in de organische zoekresultaten verschijnt, je het geld terugkrijgt. Het probleem is dat iedereen jouw website voor de korte termijn bovenaan in de zoekresultaten kan krijgen.

Misschien wordt er wel gebruik gemaakt van een aantal technieken die niet helemaal volgens de regels verlopen. Als gevolg hiervan zakt je website al snel weer terug. En vaak nog dieper dan voorheen. Maar ja, dan is die SEO garantie al verlopen want je stond immers bovenaan. Vraag daarom altijd vooraf naar de werkwijze en de voorwaarden.

Content writer houdt rekening met richtlijnen zoekmachines

SEO teksten zijn ook niet voor zoekmachines geschreven maar wel volgens de richtlijnen van zoekmachines. Hier zit een heel groot verschil in. Goed geschreven SEO teksten lezen erg prettig, overtuigende websitebezoeker en zijn van hoge kwaliteit. Zoekmachines waarderen dit soort teksten en plaatsen deze hoger in de ranking. Dat zijn dus SEO teksten.

Het is overigens best lastig om een content writer te vinden die ook goede SEO teksten kan schrijven. Nu er zoveel vraag is naar SEO tekstschrijvers loopt de wachttijd hier wel wat op. Maar nog steeds ben je welkom. Vraag informatie aan of schrijf je direct als trouwe opdrachtgever in. Eerst meer weten? Lees dan gerust verder.

Zo herken je een goede SEO  content writer

De beste SEO content writer die jouw website naar een hogere positie in de zoekmachines schiet is de tekstschrijver die goed in zoekmachines weet te scoren. Bijvoorbeeld met de eigen website of voor opdrachtgevers. Zo eenvoudig is het eigenlijk, hier is dan alles mee gezegd. Tot de volgende keer!

Oh, je wilt toch nog wat meer uitleg? Je treft het, want ik ben vandaag in een goede bui en leg je graag meer over de betere SEO content writer uit. Kijk, jij wil met je website of webshop helemaal bovenaan in die zoekresultaten staan. Hierbij richt jij je vooral op Google, dit is immers de grootste zoekmachine. Maar bovenaan in andere zoekmachine staan is ook wel lekker.

Wanneer je een tekstschrijver via via of op straat tegenkomt dan weet je eigenlijk niet of het ook wel een goede tekstschrijver is. Waarschijnlijk kan hij of zij een aardig stukje schrijven en ook nog foutloos (niet onbelangrijk), maar hoe denken zoekmachines over het werk van deze tekstschrijver? Dat is immers het allerbelangrijkste.

Bam, die komt binnen! Controleer dus vooraf of de content writer van jouw keuze goed in zoekmachines scoort.

Content writer is goedkoper, ja echt!

Ja hoor, een goede content writer bespaart je zakken met geld. Het is namelijk doodzonde om teksten te ontvangen die niet in zoekmachines scoren. Die moet je uiteindelijk weer opnieuw laten schrijven. Aan de andere kant kun je ook veel geld aan linkbuilding uitgeven, maar wil je dat wel? Google zegt dat je geen backlinks mag inkopen (ervoor betalen) maar dat is wat met linkbuilding vaak wel gebeurt. Wanneer je website wordt afgestraft kost het een hoop geld om dit terug te draaien. Bespaar je die kosten en schakelde reikt de juiste content writer in.

Al met al is de content writer voordelig, maar je moet wel weten wie je inhuurt. Daarrond ontvang je vrijblijvend de tarievenkaart inclusief alle informatie. Heb hierna nog steeds vragen dan kun je gewoon contact opnemen.

Ik hoef je niet overtuigen, dat je toch helemaal onderaan hebt doorgelezen zegt genoeg. Laat de kassa rinkelen, start vandaag nog met goed geschreven content. De content writer staat voor jou klaar en die ga jij NU benaderen. Als je tenminste durft.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven