Content writer – resultaatgericht

De content writer voor je website of webshop. Je wilt toch ook beter gevonden worden in zoekmachines en een hogere conversie? Laat geen euro’s liggen, ga voor de best geschreven SEO content. Ontdek waarom je vandaag nog een content writer nodig hebt en waarom dit veel voordeliger is dan welke andere methode dan ook.

Het leed dat SEO heet

Elke dag weer moet je met lede ogen toezien hoe jouw concurrenten hoger in Google staan. Stiekem weet je ook wel dat hun SEO er veel beter uitziet. Maar dat is ook gelijk de hele ellende van SEO, want het kost je klauwen vol met geld.

Even een online marketing bureau inhuren, daar moet je niet aan denken. Je zoekt manieren om op de kosten te besparen. Zelf SEO toepassen, een SEO specialist voor enkele uren inhuren of toch maar voor die content writer gaan?

Een content writer is beter dan een SEO specialist

Misschien wil je het niet horen maar een goede content writer is vaak beter en goedkoper dan een SEO specialist. Maar alleen wanneer je voor de allerbeste content writer gaat. En op dit gebied gaat het vaak mis, want het is knap lastig om een goede content writer te vinden.

Het werk van een content writer

Wat doet een content writer precies? Dit beroep staat beter bekend onder de naam tekstschrijver, hoewel de benaming copywriter ook wel gebruikt wordt. Feitelijk is er verschil tussen een tekstschrijver en copywriter: deze laatste richt zich meer op commerciële teksten. De tekstschrijver oftewel content writer houdt zich met content voor websites en webshops bezig, maar soms ook met teksten voor printmedia.

Heb je een website of webshop en moeten hier teksten op komen te staan, dan kom je al snel bij de content writer uit. De SEO content writer zorgt er ook nog eens voor dat je goed vindbaar bent in zoekmachines. Een hoge positie in de zoekresultaten, dit zorgt ervoor dat je de concurrent achter je laat.

SEO teksten en SEO garantie

Er wordt heel wat beweerd over SEO teksten. Bijvoorbeeld dat ze je een eerste positie in de zoekresultaten garanderen. Maar er gaan ook verhalen de ronde dat SEO teksten alleen maar voor zoekmachines geschreven zijn en dus hartstikke slecht voor je website. Beiden beweringen mag je snel vergeten.

Ten eerste kan niemand jou een eerste positie in de zoekresultaten garanderen. Toch zie je het wel eens voorbijkomen, er wordt je dan SEO garantie aangeboden. Die garantie houdt in dat wanneer jouw website niet ergens bovenaan in de organische zoekresultaten verschijnt, je het geld terugkrijgt. Het probleem is dat iedereen jouw website voor de korte termijn bovenaan in de zoekresultaten kan krijgen.

Omdat er dan gebruik wordt gemaakt van een aantal technieken die niet helemaal volgens de regels verlopen, zakt jouw website al snel weer terug. En vaak nog dieper dan voorheen. Maar ja, dan is die SEO garantie al verlopen want je stond immers bovenaan. Trap dus niet in dit soort aanbiedingen!

Content writer houdt rekening met richtlijnen zoekmachines

SEO teksten zijn ook niet voor zoekmachines geschreven maar wel volgens de richtlijnen van zoekmachines. Hier zit een heel groot verschil in. Goed geschreven SEO teksten lezen erg prettig, overtuigende websitebezoeker en zijn van hoge kwaliteit. Zoekmachines waarderen dit soort teksten en plaatsen deze hoger in de ranking. Dat zijn dus SEO teksten.

Het is overigens best lastig om een content writer te vinden die ook goede SEO teksten kan schrijven. Nu er zoveel vraag is naar SEO tekstschrijvers noemt iedere schrijver zich zo, dat heet meeprofiteren van de vragende markt. Zullen we eens gaan kijken hoe je weet of je een goede SEO content writer tegenkomt?

Zo herken je een goede SEO  content writer

De beste SEO content writer die jouw website naar een hogere positie in de zoekmachines schiet is de tekstschrijver die zelf ook bovenaan in zoekmachine staat. Zo eenvoudig is het eigenlijk, hier is dan alles mee gezegd. Tot de volgende keer!

Oh, je wilt toch nog wat meer uitleg? Je treft het, want ik ben vandaag in een goede bui en leg je graag meer over de betere SEO content writer uit. Kijk, jij wil met je website of webshop helemaal bovenaan in die zoekresultaten staan. Hierbij richt jij je vooral op Google, dit is immers de grootste zoekmachine. Maar bovenaan in andere zoekmachine staan is ook wel lekker.

Wanneer je een tekstschrijver via via of op straat tegenkomt dan weet je eigenlijk niet of het ook wel een goede tekstschrijver is. Waarschijnlijk kan hij of zij een aardig stukje schrijven en ook nog foutloos (niet onbelangrijk), maar hoe denken zoekmachines over het werk van deze tekstschrijver? Dat is immers het allerbelangrijkste.

Bam, die komt binnen! Controleer dus vooraf of de content writer van jouw keuze zelf wel goed in zoekmachines scoort.

Content writer is goedkoper, ja echt!

Ja hoor, een goede content writer bespaart je zakken met geld. Goedkoper dan het online marketing bureau en met nagenoeg hetzelfde resultaat. Het enige dat jij doet is je website technisch op orde houden. Linkbuilden doe je alleen wanneer andere websites een backlink vrijwillig plaatsen. Een goede website heeft helemaal geen linkbuilding nodig, dat komt vanzelf.

Al met al is de content writer een stuk goedkoper, maar je moet wel weten wie je inhuurt. Een content writer die € 150 voor een tekst van 500 woorden vraagt klopt jou alleen maar het geld uit je zakken. Je droomt van een hogere omzet, waarom zou je dan zoveel geld voor teksten neerleggen wanneer het ook goedkoper (en beter) kan?

Ik hoef je niet overtuigen, dat je toch helemaal onderaan hebt doorgelezen zegt genoeg. Laat de kassa rinkelen, start vandaag nog met goed geschreven content. De content writer staat voor jou klaar en die ga jij NU benaderen. Als je tenminste durft.

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

  • SEO teksten
  • Blogs
  • Nieuwsberichten
  • Persberichten
  • SEO consultancy