Content laten schrijven

Waar content laten schrijven en wat kost dit? Eén ding is duidelijk: de huidige teksten op je website doen niet veel. Het aantal websitebezoekers blijft achter en ook die omzet mag best hoger. Teksten laten schrijven is daarom een goed idee, maar natuurlijk niet zomaar bij de eerste de beste tekstschrijver.

Het nut van content

Content is een beetje allesomvattend, het betekent namelijk alle inhoud op je website of webshop. Dat zijn dus niet alleen teksten maar ook video’s, afbeeldingen, documenten en zelfs social media berichten.

Wat is het nut van content? Meer dan je denkt, want zonder content is je website/webshop wel erg leeg. Je kunt je voorstellen dat website bezoekers dit niet erg leuk vinden en snel weer vertrekken. Zoekmachines ziende natuurlijk ook, waardoor je lager in de zoekresultaten staat.

Het belangrijkste onderdeel van content is natuurlijk de teksten. Je hebt goed geschreven en slecht geschreven teksten. Mag jij raden welke teksten bovenaan in Google staan.

Content laten schrijven: 5 tips

Het nut van content is je duidelijk, daar is geen twijfel over mogelijk. Content laten schrijven? Dan weet je ook dat je voor de betere tekstschrijver moet gaan. Maar ja, hoe herken je die en hoe weet je of content écht wel goed geschreven is? Dat lees je in onderstaande 5 tips.

Tip 1: weet hoe zoekmachines werken

Eigenlijk zou je de kennis over zoekmachines aan de tekstschrijver over moeten laten. Helaas weet niet elke tekstschrijver hoe Google, been of andere zoekmachines werken. Dat zie je stiekem al aan de website van de tekstschrijver die ergens onderaan in Google bungelt. Juist hierdoor is het belangrijk dat je een tekstschrijver vindt die alles over zoekmachine optimalisatie weet. Zorg dus dat je hier wat kennis over hebt en vraag de tekstschrijver gerust het hemd van het lijf.

Tip 2: goedkoop is duurkoop

Je was al druk op zoek naar een goedkope tekstschrijver, je bent nu eenmaal een zuinige Nederlander (niks mis mee). Het probleem is dat goedkoop vaak duurkoop wordt. Goedkope tekstschrijvers kunnen best een aardig stukje tekst creëren, maar van zoekmachine optimalisatie hebben ze weinig verstand. Of het barst van de taalfouten, kromme zinnen of onwaarheden. Content laten schrijven doe je dan ook niet door de allergoedkoopste tekstschrijver. Goedkoop = minder dan € 50 per tekst van 500 woorden.

Tip 3: duur is niet beter

Heb ik je net uitgelegd dat de goedkope tekstschrijver geen goede keuze is, vertel ik je nu dat duur ook niet goed is. Dit komt zo: de dure tekstschrijver staat zelf niet altijd hoog in Google. De hoge prijs komt door een langzame werkwijze of gewoon een hoog uurtarief. Tekstschrijvers mogen immers hun eigen tarief bepalen. Dus: content laten schrijven door een dure tekstschrijver geeft geen garantie op een hoge positie in Google. Duur = meer dan € 100 per tekst van 500 woorden.

Tip 4: geef je onderwerpen door

Laat content schrijven door de betere tekstschrijver en geef hem of haar de vrije hand. Wanneer je jouw opdracht te strak houdt, kan de tekstschrijver zijn of haar creativiteit niet kwijt. Hierdoor mis je misschien wel een aantal belangrijke zoekwoorden. Uiteraard mag je wel je onderwerpen doorgeven. Of gewenste titels. De juiste tekstschrijver geeft hier soms een draai aan, zodat je beter vindbaar bent in zoekmachines.

Tip 5: alles voor de websitebezoeker

Content laten schrijven doe je voor de websitebezoeker, niet voor jezelf. Hiermee bedoel ik dat een tekst misschien niet aansluit bij jouw denkwijze of gevoelens, maar dit hoeft ook niet altijd. De tekst is namelijk voor jouw websitebezoekers en hiermee ook zoekmachines geschreven. Want als een websitebezoeker jouw website goed vindt, dan vindt de zoekmachine dat ook. Ontvang je een tekst, probeer deze dan als websitebezoeker of potentiële klant te lezen. Dat leest heel anders dan vanuit jouw eigen perspectief.

Content laten schrijven: de kosten

Hou maar op, je bent er al lang uit dat je content laat schrijven. Omdat het jou zelf te veel tijd kost of omdat het moeilijker is dan gedacht. Wat kost het laten schrijven van content? Zoals je hierboven hebt kunnen zien zijn er goedkope en dure tekstschrijvers, maar ook heel veel schrijvers die hiertussen in zitten. Het belangrijkste is om te kijken wat teksten jou opleveren.

Stel dat je € 50 voor een tekst betaalt en deze tekst bezorgt je maandelijks wel 100 bezoekers extra. 5% van deze bezoekers neemt een dienst af of koopt een product van € 25. Extra omzet: € 125 per maand. Hiermee is die tekst van € 70 een goede investering.

Content laten schrijven? Ga snel naar de tarieven en ontdek wat een tekst of blogpost kost.


⚠️ Wat is content?

Content is inhoud op je website of webshop. Niet alleen teksten maar ook media en documenten.

⛔️ Wat is duplicate content?

Dit is dubbele inhoud, dus teksten die zowel op jouw website als op een andere website staan. Meer over duplicate te content lees je op: duplicate content oplossen.

Wat is een online content creator?

Dit is iemand die onderdeel uitmaakt van content marketing. Meer lees je in het artikel over de online content creator.