Content kopen – webteksten van hoge kwaliteit

Bijgewerkt: 10 augustus 2021

Hoe eenvoudig is dat: content kopen en deze op de website plaatsen. Goed geschreven webteksten die converteren. Maar ook teksten die goed vindbaar zijn in zoekmachines. Want ook dit is belangrijk! Bovenaan in de zoekresultaten staan betekent namelijk meer websitebezoekers. Ontdek hoe je content koopt en wat dit kost.

De zin (of onzin) van content

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een ander woord voor content is inhoud. Dit is niet de inhoud van je koelkast maar wel de inhoud van je website of webshop. Content bestaat grotendeels uit teksten (artikelen, blogs of productomschrijvingen). Maar content is ook media (afbeeldingen, video’s) en documenten.

Content is king, een veelgehoorde uitspraak. Ook nog een goede uitspraak want het internet draait allemaal om content (inhoud). Zonder inhoud kom je alleen maar lege websites tegen. Zoekmachines zoals Google beoordelen websites dan ook op de inhoud. Dit laat zien dat content zeer nuttig is en bepaalt of een website bovenaan in de zoekresultaten staat. Of juist niet.

Content kopen voor websites

Een website/webshop heeft dus content oftewel inhoud nodig. Hier kun je zelf voor zorgen door het schrijven van content. Goedkoop en je zoekt zelf uit wat er op je website komt te staan.

Er zit wel een addertje onder het gras: zoekmachines bepalen wie er bovenaan in de zoekresultaten verschijnt. Hierbij draait het allemaal om content van hoge kwaliteit. Wie de concurrentie met andere websites aangaat komt er niet omheen: content kopen.

Met content kopen i.p.v. zelf schrijven weet je vrijwel zeker dat je content van hoge kwaliteit krijgt. Tenminste, wanneer je bij de juiste tekstschrijver uitkomt. Want het is de tekstschrijver die jouw website kan maken of breken.

Lage prijzen voor hoogwaardige kwaliteit?

Een bekende aanbieder die het online content kopen promoot belooft lage prijzen voor hoogwaardige kwaliteit. Is dit mogelijk? Nee, ik ben namelijk als startende tekstschrijver ooit begonnen bij deze aanbieder. Een hartstikke mooi platform voor beginnende schrijvers, je leert er een hoop. Maar de kwaliteit is er matig. De prijzen ook, dus wil je voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en maakt kwaliteit je helemaal niks uit dan moet je hier zeker content kopen.

Mocht je dus willen weten waar je goedkope content koopt om je website snel mee op te vullen, neem dan even contact op. Ik beschik over een uitgebreid netwerk van startende en goedkope tekstschrijvers. Heb je liever échte hoogwaardige kwaliteit waarmee je goed gevonden wordt in zoekmachines? Teksten die je ook echt iets opleveren? Dan mag je door naar het volgende hoofdstuk.

Content kopen: de kosten

Goed, nu over naar de prijs. Want je wil weten wat content kopen je gaat kosten. Heel vaak zie je tekstschrijvers die zeggen: je moet niet kijken wat het kost maar wat het je oplevert. Wat een onzin! Natuurlijk is het belangrijk dat teksten wat opleveren. Maar de prijs hiervan is net zo belangrijk. Zelfs Rijkswaterstaat kijkt grotendeels naar de prijs wanneer het een aanbesteding doet. Waarom zou de (kleine) ondernemer dan niet op de prijs letten? Jij weet echt wel beter.

Content kopen, wat moet dat kosten? Laten we er een tekst/blog van 500 woorden bijnemen. Want dat is waar de meeste opdrachtgevers om vragen.

De goedkope tekstschrijver zal tussen de € 10 en € 25 vragen. Een prima prijs voor een prima tekst. Taalfouten haal je er later zelf wel uit en dat deze tekst niet goed vindbaar is in zoekmachines vind je niet zo erg.

De dure tekstschrijver vraagt een prijs vanaf € 100 maar er zijn ook een stelletje slimmeriken die meer dan € 200 vragen. Want het is tenslotte wat de gek ervoor geeft. Of deze teksten ook iets opleveren? Niet per se. Je komt hier en daar dure tekstschrijvers tegen die nauwelijks vindbaar zijn in zoekmachines. Maar nogmaals: het is wat de gek ervoor geeft. Content kopen kan dus best lastig zijn.

Het kan goedkoper én beter

Dat ik teksten schrijf die goed vindbaar zijn in zoekmachines daar hoeft niemand over te twijfelen. Je bent me tenslotte bovenaan in de zoekmachines tegengekomen. Ik heb een belangrijke missie: ondernemen betaalbaar houden. Voor jou en voor mij. Ik zou het tenslotte helemaal niet leuk vinden om € 200 voor iets te betalen dat nauwelijks iets oplevert.

Gelukkig zit ik met mijn prijzen zeker niet te hoog, de tarieven passen perfect bij het gemiddelde tot lagere budget. Dat is voor jou weer een opluchting! Voor mij ook, want ik vind het fijn om het aantal tevreden opdrachtgevers te zien groeien. Content kopen? Betaal niet teveel en ontvangt toch een hoge kwaliteit. Zo makkelijk kan ondernemen zijn.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven