Content creation – werkwijze & kosten

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Aan de slag met de content creation. Zorg dat je website altijd bijgewerkt blijft middels goede content. De content creator creëert en publiceert blogposts, artikelen, foto’s, video’s en nog veel meer. Ook het onderhouden van social media accounts valt onder content creation. Eindelijk je handen vrij, maar wat moet content creation kosten?

Betekenis van content creation

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wanneer je kijkt naar content creation dan vallen hier heel veel werkzaamheden onder. Voor drukbezette ondernemers is het inhuren van een content creator ideaal: ze houden meer tijd over voor andere belangrijke zaken.

Dit valt allemaal onder content creation:

  • Schrijven van interessante blogposts
  • Fotografie en videografie
  • Creëren van informatieve artikelen
  • Plaatsen van content op de website
  • Reacties op de website bijhouden
  • Plaatsen van sociale media posts
  • Bewerken van bestaande content

Een content creator is een contentmaker

Wanneer je voor content creation gaat dan huur je iemand in die de belangrijkste content voor je website, webshop of social media creëert. Maar dat niet alleen, de content creator verspreidt dit ook. Hier ligt dan ook gelijk grootste verschil met een tekstschrijver, hoewel tekstschrijvers óók contentmakers zijn.

Een contant creator heeft dus simpelweg meer werkzaamheden. Wat overigens niet wil zeggen dat de tekstschrijver niet geschikt is: veel tekstschrijvers hebben nagenoeg dezelfde werkzaamheden als de content creator.

De voordelen van content creation

Waarom content creation toepassen? Dit helpt om potentiële opdrachtgevers en klanten naar je toe te trekken. Je haalt nieuwe bezoekers naar je site en zorgt voor meer volgers op social media. Verras ze met interessante en boeiende content. Het eindresultaat: meer inkomsten voor je bedrijf.

Zonder content oftewel inhoud op de website of social media ben je niet boeiend genoeg en lig je hopeloos achter op je concurrenten. Ik zeg maar zo: als jij geen content creation inzet dan doen je concurrenten het wel. Wie is er nu slimmer?

Content creation kosten

Voor het maandelijks creëren van een beetje content, waarbij de content creator dit ook op de website/social media plaatst ben je op zich niet zoveel kwijt. Reken op een bedrag tussen de € 100 en € 750 per maand. Dan gaat het wel om een tot twee blogposts en misschien 2-4 social media posts.

Het uurtarief van de content creator ligt ergens tussen de € 35 en € 100 per uur. Wil je wekelijks een nieuwe blogpost inclusief een social mediapost dan moet je rekenen op een bedrag tussen de € 400 en € 1200 per maand. Dit is inclusief het plaatsen van content.

Helaas grote prijsverschillen

Waarom zulke grote prijsverschillen op het gebied van de content creation kosten? Dit heeft alles te maken met de verschillende tarieven die tekstschrijvers en content creators hanteren. Het is een vrij beroep en iedereen mag zijn eigen tarief bepalen. Dit leidt ertoe dat er hele goedkope maar ook ontzettend dure content creators zijn.

Helaas zie je aan de prijs niet altijd of de kwaliteit ook goed is, dit heeft het verleden al vaker uitgewezen. Een goedkope content creator kan net zo goed of zelfs beter zijn dan zijn dure collega. Kijk daarom niet alleen naar prijs maar vooral wat degene jou oplevert. Content creation is namelijk een vak apart, ondanks dat iedereen zich hiermee bezig mag en kan houden.

Betaal alleen voor goede content creation

Content creation moet jou ontlasten en veel werk uit handen nemen. Bovendien zorgt content creation ervoor dat je beter zichtbaar bent, zowel in de organische zoekresultaten als op social media. Een en ander is natuurlijk ook afhankelijk van de gekozen diensten.

Betaal alleen voor goede content creation. Wanneer de werkzaamheden slecht worden uitgevoerd dan kost het je meer geld dan dat het je oplevert. Als ondernemer weet je als geen ander dat dit zo niet werkt. Hoe herken je een goede content creator?

Gaat het je om een goede zichtbaarheid in de organische zoekresultaten dan is de content creator zelf ook goed zichtbaar. Met de website staat deze persoon bovenaan (of in ieder geval heel hoog) in de zoekresultaten. Wil je zichtbaar zijn op social media ga dan voor iemand met een actief en indrukwekkend social media-account. Dit zijn namelijk mensen die weten hoe het moet.

Een content creator inhuren

Het is niet zo makkelijk om een goede content creator te vinden. Vaak kom je voor het creëren van content zoals teksten en sociale media posts toch bij een (SEO) tekstschrijver uit. Niet alle tekstschrijvers verzorgen ook afbeeldingen en video’s voor een website of social media account.

Wil je een content creator inhuren die ook nog eens betaalbaar is? Ik ben beschikbaar voor de volgende werkzaamheden:

Vanwege grote drukte plaats ik content tegenwoordig niet meer in de website of op social media. Dit is alleen maar mooi want hiermee bespaar jij je een hoop kosten en het kost je niet al te veel tijd. Teksten zijn uiteraard wel voorzien van de juiste opmaak, het is slechts een kwestie van knippen en plakken in je CMS. Meer weten of benieuwd naar de kosten? Vraag direct informatie aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven