Content Coaching voor ondernemers

Bijgewerkt: 27 oktober 2022

Het verhaal zit in je hoofd maar komt niet goed op papier (of op je beeldscherm). Wat is het lastig om waardevolle content te schrijven! Al helemaal wanneer je niet alleen de boodschap duidelijk over wil brengen maar ook zichtbaar wil zijn in zoekmachines.

Content coaching is geschikt voor alle ondernemers die aandacht aan hun website besteden. Perfectioneer je schrijfvaardigheden en trek meer websitebezoekers, leads en klanten.

Geloof je in contentmarketing? In de vorm van een online training (of op locatie) werk je door naar een snelle groei.

Stop met rommelige online marketing

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je weet als geen ander dat online marketing onmisbaar is, het realiseert een goede zichtbaarheid. Je promoot je bedrijf, merk of producten. Het publiek weet je te vinden, ze bezoeken je website/webshop maar twijfelen nog of je wel de juiste keuze bent.

Wanneer je website te weinig bezoekers trekt, geen naamsbekendheid heeft of klanten twijfelen teveel, dan houd je je met rommelige online marketing bezig.

Voer je de marketing zelf uit of huur je hier een marketeer voor in? Teleurstellende resultaten kosten je veel tijd en geld. Wordt het niet eens tijd om je content zelf aan te pakken, maar dan wel op een effectieve manier? Ontdek wat content coaching voor jou kan betekenen.

Conversiegericht en SEO schrijven

Vaak wordt gedacht dat content een verkooppraatje in de vorm van een verhaal is. Dat in dit verhaal jezelf moet doorschemeren. Maar bezoekers raken met je woorden doe je middels conversiegericht schrijven. Daar komt nog SEO bij: zoekmachine optimalisatie.

De meest perfecte content scoort hoog in de organische zoekresultaten en vertelt een verhaal waar bezoekers emotioneel van worden.

Content coaching voor ondernemers helpt je hierbij. We doen het volgende:

  • Leer alles over je doelgroep
  • Inzicht krijgen in de pijn en behoeften van de doelgroep
  • Weten hoe we zoekmachines gebruiken
  • De doelgroep op de juiste manier aanspreken
  • Waardevolle inhoud bieden
  • Oproepen tot actie

Terug naar de kern van het schrijven

Door de jaren heen is copy of het creëren van online content verwilderd. Het overmatig gebruik van zoektermen, geen kennis van de doelgroep, niet weten waar je concurrenten mee bezig zijn en waardeloze inhoud publiceren. Dit zijn enkele veelgemaakte fouten.

Dit komt omdat de focus vaak bij één doelstelling ligt. Zoveel mogelijk bezoekers uit Google aantrekken of de verkoopcijfers zo hoog mogelijk 3krijgen.

Wist je dat het heel goed mogelijk is om verschillende doelen samen te voegen? Als content coach begeleid ik ondernemers in het schrijftraject. We gaan terug naar de kern van het schrijven.

Schrijven is veel meer dan wat losse woorden

Natuurlijk bestaat een tekst uit woorden. Maar het zijn de woorden die de lezer moeten raken. Wat wil je met de tekst bereiken (doelstelling), welke vorm krijgt dit (tekstvorm) en welke meerwaarde biedt de tekst?

Content coaching hoeft niet alleen betrekking te hebben op webteksten. Ook het opstellen van e-mails, nieuwsbrieven en advertentieteksten valt hieronder. Geef van tevoren aan in welke richting je hulp zoekt, dan passen we hier de coaching op aan.

Online training of op locatie

In slechts drie uurtjes tijd leer je alles wat je moet weten. De training vindt in veel gevallen online plaats. Dit doen we middels beeldbellen (Teams), waarbij we bestanden uitwisselen. Dit is bedoeld om de training zo goed mogelijk vorm te geven. In die drie uur krijg je uitleg en werk je aan opdrachten.

De training start met een voorbereiding. Nog voordat we echt van start gaan krijg je twee korte opdrachten die je binnen 7 dagen voltooid. Zonder deze voorbereiding is het niet mogelijk om je kennis en ervaring te beoordelen, en je gedegen advies te geven.

Een training op locatie behoort ook tot de mogelijkheden en is voor velen net iets prettiger. We zijn gevestigd in Venlo: Bianca komt zonder bijkomende kosten op locatie. Meer dan een laptop of computer en een internetverbinding heb je niet nodig. En een kop thee graag.

Woon je buiten Venlo of misschien wel ver buiten Limburg? Dan zijn er twee mogelijkheden:

  • Online training
  • Training op locatie – tegen meerprijs (reis- en verblijfkosten)

Dit laatste is alleen aan te bevelen voor meerdere deelnemers tegelijkertijd. De groep kan uit maximaal vier deelnemers bestaan.

De prijs voor contentcoaching

Wat kost content coaching voor ondernemers? We proberen de prijzen altijd zo laag mogelijk te houden, maar kunnen dit helaas niet gratis aanbieden. Hoewel veel van onze adviezen wel geheel gratis zijn!

Een content coachsessie van 3 uur, inclusief voorbereiding en nazorg, kost € 320 exclusief btw en eventuele reis- en verblijfkosten. Doen er meerdere deelnemers mee? Geweldig, er zijn maximaal vier deelnemers welkom. Zo kunnen we het persoonlijk houden.

Elke extra deelnemer betaalt slechts 15% van de hoofdprijs. Content coaching voor vier personen kost slechts € 464.

Tip: meld je aan voor contentcoaching samen met je collega, concurrent, partner of buurman. Samen delen jullie de kosten. Bepaal vooraf wie de factuur betaalt, het is niet mogelijk om deze te splitsen.

Content coaching is een vak apart en vraagt om een goede voorbereiding. Het is tenslotte maatwerk om je de beste begeleiding te geven. Hierdoor zijn de trainingen niet per direct beschikbaar. Vraag naar de mogelijkheden.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven