Content betekenis (voor websites)

Bijgewerkt: 13 augustus 2021

Op zoek naar de content betekenis? Deze term kom je heel veel rondom SEO en websites tegen. Content is namelijk iets waar het hele internet om draait. Sterker nog, zonder content bloedt het internet dood. Als website eigenaar moet je dus echt weten wat de betekenis van content is en hoe je hiermee aan de slag gaat.

Over het internet en websites

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Het internet bestaat uit een netwerk van miljoenen computers. Via het internet is het mogelijk om informatie aan te bieden of op te vragen. Zonder internet zouden we niet via computers met elkaar kunnen communiceren.

Dit communiceren gebeurt via e-mail maar vooral via websites. Juist al die website bij elkaar vormen een belangrijk onderdeel van het internet.

De content betekenis

Wanneer je content vertaalt dan staat er: “inhoud”. De content betekenis is dan ook inhoud. In dit geval draait het om inhoud van een website. Want zonder content ziet een website er leeg uit. Stel je voor dat het hele internet uit lege websites bestaat. Uiteindelijk is er niemand meer die zich nog op het internet laat zien.

Waarom content voor een website belangrijk is

Als website eigenaar (webmaster) heb je misschien wel eens de uitspraak “content is king” voorbij zien komen. Dit laat zien dat content een onmisbaar onderdeel van een website vormt.

Het grootste gedeelte van alle content bestaat uit teksten. Aaneengeregen woorden in de vorm van een artikel, blogpost, homepage of servicepagina. Aanvullende content bestaat uit afbeeldingen, video’s, documenten en andere zaken.

Content zorgt voor de inhoud en opvulling van de website. Zoekmachines zijn zeer gevoelig voor deze content.

Technieken om een website hoger in zoekmachines te krijgen

Nog voordat zoekmachine Google bestond konden we al gebruikmaken van wat andere zoekmachines zoals Lycos. Met de komst van Google werd het startsein voor SEO gegeven. SEO staat voor search engine optimalization oftewel zoekmachine optimalisatie.

SEO bestaat uit verschillende technieken om een website beter in de zoekresultaten te laten scoren. Zo moet een website technisch in orde zijn  en ook voldoen aan de huidige en moderne ontwikkelingen. Voor veel website bouwers is dit niet moeilijk: met een WordPress website voldoe je al automatisch aan deze nieuwste ontwikkelingen.

Samenhang tussen content en SEO

Linkbuilding is ook een SEO-techniek die veel wordt toegepast. Omdat er in het verleden veel misbruik werd gemaakt van linkbuilding is dit ook een techniek die een beetje in een grijs gebied valt (gray hat SEO).

Het belangrijkste onderdeel van SEO is content. Zoekmachines zijn dol op content, vooral wanneer een website veel en kwalitatief goede content aanbiedt. Dit zie je ook terug in de zoekresultaten. Website met de beste content staan bovenaan in de zoekresultaten. Zelfs wanneer ze niet aan linkbuilding doen.

Zonder content is je website dood

Zonder dramatisch te doen maar zonder content is je website zo dood als een pier. Bouw maar eens een nieuwe website waarbij je helemaal geen content erop plaatst. Na een half jaar is deze website nog steeds niet in de zoekresultaten zichtbaar. Logisch, want zoekmachines hebben ook niks om te indexeren.

Wanneer je met een nieuwe website actief aan de slag gaat dan laat je hier regelmatig nieuwe content op punt binnen enkele dagen tot weken verschijnen de eerste pagina’s in de zoekresultaten waant wanneer je contant van hoge kwaliteit aanbiedt dan zie je deze pagina’s ook best hoog in de zoekresultaten staan.

Heb je een bestaande website aan staan hier wat artikelen op? In het begin verschijn je redelijk goed in de zoekresultaten. Maar wanneer je geen nieuwe content aanbiedt dan bloedt je website langzaam dood. Je zult zien dat deze steeds lager gaat ranken. Dit betekent minder websitebezoekers waardoor zoekmachines de website nog lager gaan beoordelen. Zonder content is je website dood.

Contant laten schrijven (of zelf doen)

Je kent nu de content betekenis en aan waarom dit onmisbaar voor je website is. Voor een goede positie in de zoekresultaten is het belangrijk dat je website actief blijft. Het is natuurlijk heel eenvoudig om zelf content (teksten) te schrijven. Je bepaalt zelf de onderwerpen, de schrijfstijl en hoe de tekst eruit ziet. Dus ook nog eens de meest goedkope methode om je website actief te houden.

Het probleem is dat veel webmasters hun eigen teksten schrijven, waarbij de kwaliteit soms te laag is. Wil je concurrerende websites voorblijven dan heb je content van de hoogste kwaliteit nodig. Een tekstschrijver inhuren is dan een beter idee. Ik help verschillende websites naar een betere positie in de organische zoekresultaten. Maar ook bij het omhoog halen van de conversie. Je positie in Google is uiteindelijk afhankelijk van meerdere factoren, dus we doen het samen.

SEO content tegen een reële prijs

Als SEO tekstschrijver profileer ik mezelf met goed geschreven SEO content tegen een reële prijs. Ik hanteer reële tarieven waar je vast wel vrede mee hebt. Over de kwaliteit hoef je je geen zorgen te maken: deze website ontvangt op het moment van schrijven meer dan 25.000 maandelijkse bezoekers. Natuurlijk helemaal niet verkeerd voor een zzp website.

De kwaliteit die je op deze website tegenkomt ontvang je zelf ook. Bedoeld voor jouw eigen website met twee doelen: meer websitebezoekers en een hogere conversie. Wil je weten hoe dit werkt of wat hier de kosten van zijn? Neem dan direct contact op of lees nog een van de vele blogs door.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven