Computertermen in 2023

Bijgewerkt: 11 januari 2023

Ben je online ondernemer, webmaster of richt jij je op een passief inkomen? Dan kom je heel wat computertermen tegen. Wil je bij de tijd blijven dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de computertermen 2023.

32 bits/ 64 bits processor of Windows

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een van de belangrijkste computertermen: de processor. Dit is het hart van de computer en stuurt alles aan. Een 32 bits processor rekent met 4 bytes tegelijkertijd. Een 64 bits processor is twee keer zo sneller.

32 bits Windows of 64 bits Windows is afhankelijk van de processor. Het besturingssysteem is namelijk afgesteld op de snelheid van de processor.

Acces pointer

Ook weer een veelgehoorde computerterm. Een accespointer is het centrale knooppunt van een draadloos netwerk.

Hardware

Met hardware worden alle fysieke componenten bedoeld. Dit is dus de processor, de harde schijf, het moederbord en de netvoeding. Maar ook het intern geheugen, diskettestation en SSD.

Randapparatuur

Naast hardware maakt een computer ook gebruik van randapparatuur, dat aan de computer gekoppeld wordt. Dit zijn het beeldscherm en toetsenbord, de muis, printer maar ook webcam of microfoon. Daarnaast behoren luidsprekers en een USB-stick ook tot de randapparatuur.

Software

Niet vergeten binnen de computertermen: software. Dit staat ook wel voor programmacode. Alle programma’s maar ook Windows valt onder de software.

Browser

Alweer veelgebruikte computertermen. De browser is het programma waarmee je webpagina’s ophaalt. Bekende brouwsels zijn Google Chrome en internet Explorer.

DNS sserver

Een router is vaak de eerste DNS server gevolgd door DNS servers op het internet. Dit is een computer die URL’s oftewel websiteadressen vertaalt naar een internet adres.

Geheugen

Dit is de beschikbare opslagruimte op het moederbord (intern) of op een harde schijf of USB stick (extern).

HTML

Vooral voor website eigenaren is dit belangrijk. Webpagina’s worden namelijk in de programmeertaal HTML geschreven. Eigenlijk zijn het documenten die middels webpagina’s opvraagbaar zijn.

Http en https

Ook deze computertermen zijn voor webmasters onmisbaarder. Deze twee termen staan voor de manier oftewel commando’s waarop gegevens tussen website en browser worden uitgewisseld. Https is een versleutelde verbinding en hiermee een stuk veiliger.

RAM-geheugen

Dit noem je ook wel het werkgeheugen van een computer. RAM staat voor Random-access memory. De snelheid van de processor is gedeeltelijk afhankelijk van het RAM-geheugen.

Computertermen waar je als website eigenaar zeker mee te maken krijgt

Bij het bouwen van een website loop je tegen verschillende computertermen aan. Dit zijn computertermen waar je misschien iets mee kan of die je tegenkomt:

  • Cloud: online opslagruimte
  • Bug: een fout op een website of in een programma
  • FAQ: veelgestelde vragen
  • Phising: een vorm van internetfraude middels vervalste e-mails

Een passief inkomen met een website

Je hebt het helemaal bovenaan al voorbij zien komen: een passief inkomen. Weet je dat je hiermee wel meer dan € 5000 per maand kunt verdienen? Dat het geld blijft binnenstromen terwijl je ondertussen op vakantie gaat?

Dit artikel over computertermen is dan ook geschreven voor mensen die een passief inkomen uit hun website halen. Ben je benieuwd hoe dat werkt, een passief inkomen?

Een passief inkomen betekent dat je inkomen hebt terwijl je op dat moment niet werkzaam bent. Voordat het geld binnenkomt moet je wel eerst wat werk verrichten. De meeste mensen met een passief inkomen hebben een eigen website. Met veel websitebezoekers weten ze ook flink wat geld binnen te harken. Maar hoe werkt dit eigenlijk?

Passief inkomen affiliate marketing

De meeste websites met een passief inkomen richten zich op affiliate marketing. Dit is een partnerschap tussen een adverteerder en een webmaster/website eigenaar. De webmaster gebruikt advertentiemateriaal van de adverteerder en plaatst dit op zijn site. Wanneer websitebezoekers op het advertentiemateriaal klikken worden ze doorgestuurd naar de website van de adverteerder. Hierbij krijgt de website bezoeken een unieke code mee.

Wanneer de websitebezoeker nu iets bestelt of informatie opvraagt dan wordt de partner (webmaster) beloond. Deze beloning bestaat uit een paar cent tot een paar euro maar kan oplopen tot wel € 240 per actie. Jawel, ik hou mezelf ook met passief inkomen bezig en sommige kliks leveren daadwerkelijk € 240 per keer op!

Wil je meer weten over een passief inkomen, lees dan zeker even de hoofdpagina over passief inkomen. Hier ontdek je ook alles over de verdiensten, affiliate marketing en hoe je veel websitebezoekers krijgt.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven