Brief laten schrijven

Bijgewerkt: 27 februari 2023

Goed communiceren is een kunst. Moet je een brief schrijven, of dit nu zakelijk of privé is, en kom je hier zelf niet uit? Een brief laten schrijven is altijd mogelijk. Hierbij kies je voor een zakelijke brief, een excuusbrief naar een klant, klachtenbrief naar je leverancier of webshop of misschien wel een sollicitatiebrief.

Brieven laten schrijven is een groeiende trend, want er worden nog steeds hoge eisen aan een juiste communicatie gesteld. Dit geldt al helemaal wanneer je middels de brief een duidelijk punt neer wil zetten, de mening van de ontvanger wil beïnvloeden of deze ergens toe aanzetten.

Zakelijke brieven laten schrijven

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een zakelijke brief is formeel en vormt de communicatie tussen twee partijen:

 • Een bedrijf, organisatie of stichting verstuurt een brief
 • Een leverancier, samenwerkingspartner of klant ontvangt de brief

Een zakelijke brief heeft een bepaalde opbouw. Dit begint met het vermelden van de afzender (naam, adres en telefoonnummer). Gaat het om een zakelijke mail, dan is het verstandig om aan te geven via welk e-mailadres je bereikbaar bent. Dit hoeft niet hetzelfde mailadres te zijn als waarmee je de zakelijke e-mail verstuurt.

Verder is een zakelijke brief voorzien van de datum waarop je de brief schrijft (dagtekening). Bij het verzenden van een zakelijke mail is dit niet direct noodzakelijk, tenzij het een pdf-bestand betreft.

Laten we even verder gaan met de zakelijke brief en hoe deze is opgesteld:

 1. Afzender en dagtekening
 2. De gegevens van de geadresseerde
 3. Het onderwerp van de brief
 4. De aanspreking (geachte, beste etc)
 5. De eerste alinea waarin de belangrijkste informatie staat
 6. Het middengedeelte
 7. Afsluiting met groet
 8. Ondertekening

Een zakelijke brief laten schrijven? We schrijven zakelijke brieven namens verschillende bedrijven en organisaties. Vraag direct naar de mogelijkheden en tarieven.

Een sollicitatiebrief of motivatiebrief laten schrijven

Solliciteren gebeurt steeds vaker online. Toch is het nodig om een sollicitatiebrief of motivatiebrief mee te sturen. Laat deze brief schrijven door een professioneel. Dit vergroot de kans op aandacht, want bedenk dat je niet de enige sollicitant bent.

Wat kost het laten schrijven van een sollicitatiebrief of motivatiebrief? Afhankelijk van de vacature, de input die je aanlevert en de lengte van de brief is dit mogelijk vanaf € 50 exclusief btw.

Bezwaarbrief laten schrijven

Je wil ergens bezwaar tegenmaken, dit doe je middels een bezwaarbrief. Dit wordt ook wel bezwaarschrift genoemd, hoewel dit laatste veel zwaarder weegt. Een bezwaarbrief verstuur je vaak naar:

 • Energieleverancier
 • Provider (internet, televisie, telefoon)
 • De belastingdienst
 • Uitkeringsinstantie

In ieder geval elk bedrijf of elke instantie dat een beslissing heeft gemaakt waar je het niet mee eens bent. Laat een bezwaarbrief schrijven en laat zien dat je het niet met de beslissing eens bent en een oplossing wenst. Het is belangrijk om zo snel mogelijk een bezwaarbrief op te sturen.

Klachtenbrief: voor klachten omtrent bedrijven, webshops, organisaties etc

Een klachtenbrief laten schrijven? Deze brief is geschikt wanneer je een klacht hebt over:

 • De huurvereniging
 • Je bank, hypotheekverstrekker of verzekeraar
 • Een winkel of webshop
 • Een bedrijf dat diensten aanbiedt
 • De manier waarop je behandeld bent
 • De klantvriendelijkheid van een bedrijf

En veel andere zaken. Deze brief laten schrijven gaat over een klacht, niet over bezwaar maken.

Een advocaat een brief laten schrijven

Zit je met een juridische kwestie in je maag? Denk bijvoorbeeld aan een geschil met een persoon of instantie. Je wil je recht halen en niet alleen de klacht uiten. In dit geval kom je bij een juridische brief uit.

We schrijven geen juridische brieven, dit is het werk van een jurist of advocaat. Wil je brieven laten schrijven over juridische zaken, dan verwijzen we graag door naar het juridisch loket. Op deze website vind je verschillende voorbeeldbrieven. Vermoed je dat er een schadeclaim of misschien wel een rechtszaak aan de juridische kwestie vasthangt? Neem dan direct met een advocaat contact op.

Wanneer je een liefdesbrief nodig hebt

Een liefdesbrief is heel persoonlijk. Je schrijft over datgene je voelt, je emoties en verlangens. Soms komen hier hele persoonlijke kwesties in voorbij. Een liefdesbrief laten schrijven is hierdoor lastig, want een ander kan niet weten wat jij denkt of voelt.

Zorg dat alleen al de aanhef romantisch is. Liefste, mijn alles of mijn lieve schat. Woorden die bij de ontvanger direct binnenkomen. Heb je hulp nodig met een liefdesbrief schrijven dan kijken we graag met je mee.

Kosten met betrekking tot een brief laten schrijven

Wat kost een brief laten schrijven? Dit is afhankelijk van het soort brief, de inhoud en de lengte. Maar ook of het om een eerste brief of een antwoord op een andere brief gaat. Hieronder een indicatie van de tarieven.

Prijs brieven laten schrijven

 • Redigeren van een brief: vanaf € 20
 • Klachtenbrief voor een particulier: vanaf € 50
 • Bezwaarbrief voor een particulier: vanaf € 50
 • Sollicitatiebrief of motivatiebrief: vanaf € 50
 • Zakelijke brief (bedrijf aan consument): vanaf € 55
 • Zakelijke brief (B2B): vanaf € 60

Zit er spoed bij het versturen van de brief? Vraag vooraf naar de mogelijkheden. Voor alle andere vragen neem je contact op, of vraag direct en vrijblijvend de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven