Blogteksten voor je website (schrijven)

Bijgewerkt: 19 augustus 2021

Blogteksten voor je website of webshop nodig? Met dit soort teksten weet je zeker dat je in de picture staat. Blogteksten schrijven is namelijk ontzettend populair. Bovendien houden zoekmachines hier ook van, waardoor je beter vindbaar bent. Ik laat je zien wat de meerwaarde van blogteksten is en wat je hiervoor betaalt.

Dit zijn blogteksten

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wat zijn blogteksten? Van oorsprong staan blogteksten oftewel blogposts op een weblog (online dagboek). Tegenwoordig kom je blogteksten ook op bedrijfswebsites, webshops en andere websites tegen.

Blogteksten schrijven is zo populair omdat dit soort teksten er anders uitzien dan informatieve artikelen. Een blogtekst (blogpost) heeft een persoonlijk karakter. Hiermee betrek je de websitebezoeker in jouw verhaal. Tegelijkertijd amuseer, informeer of inspireer je de lezer.

De voordelen van blogteksten op een website

Waarom kiezen voor blogteksten wanneer je al een hoop artikelen op je website hebt staan? Zie bloggen als interactie met je websitebezoekers. Bij veel blogposts is het mogelijk om een reactie achter te laten. Zakelijke websites kiezen hier niet altijd voor maar weten via blogs hun lezers wel te informeren of  inspireren. Middels een blog laat je namelijk zien wat je in huis hebt (waar jouw kennis of ervaring ligt). Dit zijn de voordelen van blogteksten:

  • Meer interactie met websitebezoekers
  • Nieuwe volgers of trouwe bezoekers
  • Jouw expertise met anderen delen
  • Grotere betrouwbaarheid
  • Beter vindbaar in zoekmachines

Hoe kan het dat websites met blogs beter vindbaar zijn in zoekmachines? Ho even want dit is niet altijd het geval! Alleen SEO proof blogs scoren beter en ontvangen meer zoekverkeer.

Blogteksten schrijven: zelf doen of laten doen?

Met de groeiende populariteit aan bloggen is blogteksten schrijven de trend. Bijna iedereen doet het, of het nu om gewone blogs of zakelijk bloggen gaat. Zelf blogteksten schrijven of liever laten doen? Dit hangt van je kennis en ervaring maar ook van de doelstelling af. Voor een persoonlijke weblog of een hobby website is zelf blogteksten schrijven de goedkoopste oplossing. Maar niet altijd de beste oplossing.

Blogteksten laten schrijven kost wat maar dan heb je ook wat. Je weet in ieder geval dat je professionele blogs ontvangt. De betere tekstschrijver zorgt er zelfs voor dat jouw blogwebsite beter vindbaar is in zoekmachines.

Bloggen en SEO proof

Het geheim van een goede online vindbaar het zit hem in SEO proof bloggen. Dit betekent niet dat blogs voor zoekmachines zijn geschreven maar voor websitebezoekers. Echter is het wel belangrijk om het algoritme van zoekmachines tijdens het schrijven mee te nemen.

Dit is precies het probleem waar veel bloggers tegenaan lopen: kennis van het algoritme van zoekmachines. Want het algoritme verandert net zo snel als het weer. Alleen de betere SEO tekstschrijver of SEO blogger weet als geen ander hoe deze een blog ook echt SEO proof krijgt. Maar dan wel op een manier dat dit niet eens opvalt.

Dit leveren SEO blogteksten jou op

Kun je niet gewoon wat blogteksten schrijven (of dit laten doen) en deze op je website plaatsen? Het gaat toch immers om de hoeveelheid teksten op een website? Fout gedacht! Natuurlijk zijn actieve websites voor zoekmachines interessanter. Hoe vaker je een nieuwe tekst of blog op de website plaatst, hoe meer de indexeerbots langskomen. Je staat dan sowieso al meer in de picture. Maar dat wil niet zeggen dat de blogteksten ook bovenaan in de zoekresultaten verschijnen.

Wie bij een bepaalde zoekopdracht op de eerste positie in Google staat ontvangt 24% tot 45% van het zoekverkeer. Een tweede positie levert je tussen de 11% en 15% van het zoekverkeer op. Bij een derde positie is dit nog minder: tussen de 6% en 8%. Je ziet dat het ontzettend belangrijk is om bovenaan in de zoekresultaten te staan. Dan ontvang je ook meer websitebezoekers dan jouw concurrent.

Blogteksten laten schrijven: dit kost het

Er zijn genoeg tekstschrijvers, copywriters of bloggers die graag voor jou aan de slag gaan. Het probleem is dat je van tevoren niet altijd weet of je wel goed geschreven SEO blogs krijgt. Dit zie je namelijk niet aan de tarieven of de prijs van de blogger.

Het tweede probleem is dat je soms betaalt voor iets dat niet SEO vriendelijk is. Zonde want de juiste teksten scoren hoog in de organische zoekresultaten. Hiermee verleid je potentiële klanten, want die klikken vaak op een van de eerste zoekresultaten. Daarom laat je direct de juiste blogteksten schrijven.

Je bent een ster wanneer je een blogger/tekstschrijver vindt die betaalbaar is maar toch SEO proof en converterende blogs creëert.

  • Tip 1: zoek naar een tekstschrijver die bovenaan in zoekmachines staat.
  • Tip 2: je bevindt je nu op de website van een tekstschrijver die bovenaan in zoekmachines staat.

Die tweede tip was natuurlijk een inkoppertje, je bent immers niet voor niets op deze website uitgekomen. Ik maak graag een grapje, iets dat trouwens ontzettend goed in blogs werkt. Mits natuurlijk niet te overdreven.

Benieuwd wat het laten schrijven van blogteksten kost? Neem snel contact op of vraag vrijblijvend de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven