Waar vind ik een tekstschrijver?

Waar vind ik een tekstschrijver? Een goede vraag! In Nederland en België barst het van de tekstschrijvers en copywriters. Toch blijkt het niet zo eenvoudig om een goede copywriter te vinden. De prijs kan de te hoog zijn, of juist te laag. Ja echt, een te goedkope tekstschrijver. Wat is daar mis mee? Meer dan je zou denken. Ik help je met het vinden van een goede tekstschrijver.

Maakt het iets uit wie ik inhuur?

Wat mij betreft laat je teksten schrijven door wie jij wilt. Er zijn er toch genoeg, dus waarom zou je niet voor de eerste de beste gaan? Omdat je kwaliteit wilt. Teksten die goed geschreven zijn. Zonder dat je taalfouten eruit moet filteren. Of dat de opbouw van de teksten aangepast moet worden. Het is echt niet eenvoudig om teksten te schrijven. Je kan dan wel een goedkope tekstschrijver inhuren, dit wil niet zeggen dat je ook goedkoop uit bent.

Weet je wat het kost om teksten te laten herschrijven?

Nagenoeg net zoveel als het laten schrijven van een nieuwe tekst. Een slechte tekstschrijver kan jou uiteindelijk het dubbele kosten. Dus maakt het wel degelijk uit door wie je teksten laat schrijven.

Tekstschrijver vinden

Waar vind ik een tekstschrijver? Er zijn diverse websites waar je tekstschrijvers kunt vinden. Ik noem er een paar op:

  • Sitedeals: hier komen voornamelijk goedkope student tekstschrijvers. Lage prijzen, lage kwaliteit. Geldt niet voor allemaal hoor.
  • Freelancer.nl en be: zzp-marktplaats. Tekstschrijvers betalen 15 tot 20 euro per maand om te kunnen reageren op opdrachten. Hier bevinden zich de tekstschrijvers die weinig werk kunnen vinden en graag betalen om te mogen werken.
  • Hoofdkraan.nl: dezelfde opzet als Freelancer.nl. Tekstschrijvers betalen veel om in contact te komen met opdrachtgevers.
  • Marktplaats: veel tekstschrijvers te vinden, maar geen platform waar je snel zou zoeken. Hier vind je zowel studenten als professionele tekstschrijvers. Helaas, dankzij de anonimiteit, ook veel onbetrouwbare aanbiedingen.
  • Tekstschrijvers.nu: verzamelt automatisch alle tekstschrijvers met een inschrijving bij de KvK. De website kent een beoordelingssysteem dat weinig wordt gebruikt.
  • Lancelots: Forum en markplaats voor en door freelancers. Markplaats wordt weinig gebruikt door tekstschrijvers.
  • Textbroker: veel tekstschrijvers op vier verschillende niveau’s. Niveau ligt lager dan de goede freelance tekstschrijver.
  • Zoekmachine: via Google of Bing. Zoek bijvoorbeeld op ‘goedkoopste tekstschrijver‘ of ‘tekstschrijver marketing bureau‘. Bekijk wie het vaakst in de zoekresulaten verschijnt. Dan heb je gelijk een seo tekstschrijver gevonden.

Waar vind ik tekstschrijvers die goed zijn?

Via bovenstaande tips vind je genoeg tekstschrijvers. Maar waar vind je de tekstschrijver die aansluit op jouw wensen? Vraag altijd een proeftekst of voorbeeldteksten aan. Ga in zee met de tekstschrijver die staat ingeschreven bij de KvK. Vraag om een btw factuur en net zo belangrijk: laat je eigen ideeën soms los. Vertrouw hierbij op de tekstschrijver die weet waar hij of zij het over heeft.