Tekstschrijver kosten

Wellicht een van de meest gestelde vragen aan de tekstschrijver: wat zijn de tekstschrijver kosten? Geen vreemde vraag, u wilt tenslotte weten wat een investering kost. De tekstschrijver kosten kunnen sterk uiteenlopen. Zo kunt u een tekstschrijver inhuren voor nog geen cent per woord. Daartegenover staan tekstschrijvers die meer dan 25 cent per woord vragen. Wat is een goede prijs-kwaliteit verhouding?

Tekstschrijver kosten vergelijken

De consument vergelijkt prijzen continue met elkaar. De prijsbewuste ondernemer zal de tekstschrijver kosten ook met elkaar vergelijken. Toch zit in dit geval een addertje onder het gras. De kwaliteit onder tekstschrijvers verschilt enorm. In sommige gevallen ziet u dit terug in de prijzen. Toch geeft dit geen garantie. We leggen graag uit hoe het werkt in de tekstschrijverswereld.

Een vrij beroep

Tekstschrijver of copywriter is een vrij beroep. Dit betekent dat iedereen zich zo mag noemen. Schrijft de buurvrouw af en toe een gedicht, dan kan zij zichzelf een tekstschrijver noemen. Hierdoor ontstaat er veel verwarring over wat tekstschrijvers nu zijn.

Steeds meer mensen proberen via het internet wat bij te verdienen. Wat is er makkelijker dan dit van achter de computer te doen? Ook om deze reden is er een wildgroei aan tekstschrijvers ontstaan. De meeste schrijvers zijn studenten of mensen zonder vaste baan. Niks mis mee natuurlijk, maar ze proberen wel een graantje mee te pikken. Gelukkig kunt u dit soort copywriters voor een laag tarief inhuren. Hier staat tegenover dat ook de kwaliteit een stuk lager ligt. En daar wringt nou net de schoen.

Kwaliteit herkennen

Net als de wildgroei aan tekstschrijvers is er ook sprake van een wildgroei aan website. De afgelopen 10 jaar zijn er ontzettend veel websites bijgekomen. Nederland telt ruim 2 miljoen websites. Dit is veel voor een klein land. Al deze websites moeten gevuld worden met content. De een kan dit zelf, de ander huurt een tekstschrijver in. Door de groeiende vraag naar tekstschrijvers wordt ook het aanbod groter. De kwaliteit blijft in veel gevallen achter.

Met zoveel websites is het belangrijk om onderscheidend te blijven. Dit kan alleen door het leveren van een hoge kwaliteit aan content of teksten. Hieruit blijkt dat de freelance tekstschrijver kosten niet het belangrijkste zijn. Het is de kwaliteit die bepaalt of u gevonden wordt binnen zoekmachines. Alleen zo blijft u de concurrent voor.

De juiste tekstschrijver vinden

Naast de tekstschrijver kosten let u vooral op de kwaliteit. Het is belangrijk om de juiste persoon te vinden. Dit is niet altijd terug te herkennen in de tekstschrijver prijzen. Toch geeft dit soms wel een aardige richtlijn. Vraagt de schrijver 1 tot 2 cent per woord, dan hoeft u hier niet veel van te verwachten. Vraagt de schrijver meer dan 10 per woord, dan moet u eerst bekijken wat hiertegenover staat. Zit hier bijvoorbeeld een uitgebreid zoekwoorden onderzoek bij? Komt de schrijver bij u op locatie voor een gesprek? Dit zijn allemaal zaken die de kosten omhoog jagen.

U betaalt natuurlijk ook een beetje voor de naamsbekendheid. Een schrijver die goed bekend staat, mag natuurlijk ook wat meer kosten. Stelt u zich eens voor dat Jan Terlouw een blog voor uw website schrijft. Met zijn naam onder de blog trekt u zeker meer bezoekers. Hetzelfde geldt voor schrijvers als Paul van Loon, Saskia Noort of Kluun.

Tekstschrijvers zijn te vinden via het internet. Natuurlijk vindt u ze ook via ouderwetse kanalen waaronder de Gouden Gids of de telefoongids. Vermijd liever websites als Sitedeals of andere verzamelplaatsen. Het zijn voornamelijk de studenten die zichzelf hier aanbieden. Natuurlijk zitten hier altijd uitzonderingen bij. Zo hebben we zelf ook enige tijd geadverteerd via Sitedeals. Omdat er geen beter platform was. We kregen al snel te horen dat onze kwaliteit ver boven andere tekstschrijvers uitsteekt. Dat is fijn om te horen, dat heeft ons ook gemotiveerd om verder te gaan. Inmiddels weten opdrachtgevers ons vanzelf te vinden.

Tekstschrijver kosten bespreken

Maak de tekstschrijver kosten bespreek daar. U wilt waarschijnlijk nog steeds weten wat normale tekstschrijver kosten zijn. Zelf hanteren we een woordprijs tussen de 4 en 5 cent per woord. We krijgen wel eens te horen dat deze prijs wat laag ligt in verhouding met de geleverde kwaliteit. Daar zijn we ons bewust van. Toch is het moeilijk om de prijs zomaar omhoog te gooien. We proberen toegankelijk te blijven voor iedereen. Zolang Bianca Walraven nog niet het niveau van Saskia Noort of Carry Slee heeft bereikt, hanteren we normale tekstschrijver kosten.

De prijs is mede afhankelijk van de grootte van de opdracht en het onderwerp. Sommige onderwerpen vragen nu eenmaal wat meer vooronderzoek. De tekstschrijver kosten liggen hierdoor soms wat hoger. Eenvoudige onderwerpen drukken de tekstschrijver kosten weer. Bespreek daarom vooraf altijd de kosten of de prijs. Zo weet u waar u aan toe bent.

Wenst u meer informatie, neem dan vrijblijvend contact op. U kunt bij ons terecht voor het laten schrijven van alle soorten teksten. Ook voor een persbericht laten schrijven en verspreiden, interview laten afnemen of reclame- en advertentieteksten kunt u vertrouwen op Bianca Walraven en team.