Tekstenbureau

Goede en relevante content bestelt u bij het professionele tekstenbureau. Dankzij deze teksten bent u vindbaar in zoekmachines en trekt u meer klanten of bezoekers. Waarop moet u letten bij het vinden van een professioneel en succesvol tekstenbureau?

Is het tekstenbureau of tekstbureau?

U bent op zoek naar een goed tekstenbureau. Laten we eerst even vooropstellen dat de meest gebruikte benaming ‘tekstbureau’ is. Ook is de term tekstenbureau of tekstbureau soms wat vaag. Elke tekstschrijver die zich inschrijft bij de Kamer van Koophandel mag het woord tekstenbureau of tekstbureau in de handelsnaam voeren. De benaming zegt dus niets over het aantal tekstschrijvers dat werkzaam is binnen het bedrijf. In de meeste gevallen gaat het om een tekstschrijver zzp, die zelfstandig werkt.

Andere schrijfwijzen die gehanteerd worden zijn tekstburo of tekstschrijversbureau.

Diensten van het tekstenbureau

Niet ieder tekstenbureau is hetzelfde. U mag op zijn minst verwachten dat het tekstbureau verschillende soorten teksten aanlevert:

 • Website teksten
 • SEO teksten
 • Tekst voor printmedia

Afhankelijk van de expertise van het tekstenbureau kunt u ook de aanvullende zaken verwachten:

 • Reclameteksten
 • Meta title en Meta description
 • Opmaak met H1, H2 en H3 koppen

Sommige tekstschrijvers zijn gespecialiseerd in het schrijven van persberichten. Daarnaast is het soms mogelijk om een interview te laten afnemen en uitwerken. Een interviewer laten afnemen door het tekstbureau kan soms aardig in kosten schelen.

Teksten laten redigeren of controleren op taal- en spelfouten? Het betere tekstenbureau is hiervoor bereikbaar.

Uurtarief van de tekstschrijver

Belangrijk is het uurtarief van de tekstschrijver, hiermee krijgt u een beter beeld van de kosten. Heeft u een enkele tekst of een grote hoeveelheid teksten nodig? Het tekstenbureau hanteert vaak verschillende tarieven. Bij een enkele opdracht of kleine afname van teksten betaalt u vaak het hogere tarief. U ontvangt een korting wanneer u grote opdrachten plaatst of regelmatig terugkeert naar het tekstenbureau.

Reken het tekstenbureau niet per uur maar per woord af. Langzaam werkende tekstschrijvers kunnen al snel te duur worden. Het uurtarief van de tekstschrijver ligt gemiddeld tussen de €40 en €80. Er zijn enkele tekstschrijvers die een uurtarief van €25 tot €40 vragen. Daarnaast zijn er de duurdere tekstenbureaus, waarbij u gemiddeld tussen de €75 en €125 per uur betaalt. Het uurtarief hangt af van kennis en ervaring van de tekstschrijver, maar ook hoe populair deze is.

Het tekstenbureau is vrij om zelf een uurtarief te bepalen. Met name beginnende tekstschrijvers vragen een te hoog of te laag uurtarief. Hiertegenover staat een te lage kwaliteit.

Afrekenen per woord

We adviseren om het tekstenbureau per woord te betalen. Ook is het mogelijk om te vragen naar een projectprijs. Hierbij weet u vooraf wat u betaalt, ongeacht hoe lang de tekstschrijver hierover doet. Dit geldt ook voor de tekstschrijver voor marketing bureau.

Het gemiddelde tarief van het tekstenbureau ligt tussen de 2 cent en 10 cent per woord. Dit zijn grote verschillen, waarbij we aan moeten merken dat er ook groot verschil in kwaliteit is.

Zoekt u een professioneel tekstenbureau dat kwaliteit levert tegen een goede prijs? Houd dan rekening met een tarief van 4 cent tot 8 cent per woord. Met deze tarieven betaalt u nooit teveel.

Controleer het tekstenbureau

Niet ieder tekstenbureau weet dezelfde kwaliteit te leveren. Bekijk de website van het tekstenbureau:

 1. Hoe komt deze op u over?
 2. Is er aandacht besteed aan het geven van informatie?
 3. Vindt u verschillende blogs met advies of feiten?

Daarnaast is het belangrijk dat de adresgegevens en contactgegevens vermeld staan.

Een kale website met weinig of slechte content zegt zeker iets over het tekstenbureau zelf. Wanneer het tekstenbureau niet in staat is om de eigen bedrijfswebsite te voorzien van goede content, vraag u dan af of het tekstenbureau dit wel voor uw website kan.

Bekijk ook zeker reviews of ervaringen van het tekstenbureau. Deze vindt u in Google reviews, maar ook bij de website Tekstschrijvers.nu. Zoek ook naar de bedrijfsmatige Facebookpagina of het twitteraccount van het tekstenbureau. Hier vindt u soms ook aanvullende informatie of reviews. Houd er wel rekening mee dat mensen gemakkelijker klagen op het internet, waardoor negatieve reviews zich sneller verspreiden. U krijgt een beter beeld van reviews wanneer er minimaal 10 reviews aanwezig zijn, waarbij het tekstenbureau op basis van 5 sterren een 3.5 of hoger scoort. Of op basis van 10 punten een 7 of hoger.

“Bianca Walraven scoort op Tekstschrijvers.nu een 9 op basis van 10 punten en 19 reviews (september 2017)”

Zaken doen met het tekstenbureau

Overal in Nederland vindt u tekstenbureaus. De locatie is minder van belang, het tekstenbureau werkt prima op afstand. U onderhoudt contact via de e-mail of telefoon. Wenst u persoonlijk contact, vraag dan om een Skypegesprek of videobellen.

Is het tekstenbureau gevestigd in uw provincie of directe omgeving (bijvoorbeeld tekstschrijver Almere), dan is een persoonlijke kennismaking soms mogelijk. In dit digitale tijdperk is dit echter geen vereiste en zegt het niets over de kwaliteit die het tekstenbureau levert.

Voor directe vragen neemt u telefonisch contact op. Kan uw vraag wachten of heeft deze geen verdere uitleg nodig, stuur dan een e-mail. Het tekstenbureau neemt zelf contact met u op.

Tekstenbureau Bianca Walraven

Bianca Walraven is professioneel tekstschrijver, copywriter en persvoorlichter. We hebben niet gekozen voor de handelsnaam tekstenbureau, maar voor de eigen naam als handelsnaam. Dit heeft een persoonlijk karakter en laat zien dat we breed ontwikkeld zijn. Bij Bianca Walraven kunt u terecht voor de volgende diensten:

 • Tekstschrijven
 • Zoekmachine optimalisatie SEO
 • Webredactie
 • Tekstredactie
 • Communicatie
 • Nieuwsbrieven
 • Persberichten
 • Journalistieke teksten
 • Teksten voor social media
 • Teksten voor brochures
 • Interviews

Vragen, opmerkingen of wenst u meer informatie? Neem contact op met info@biancawalraven.nl of bel met 06-38983267.