Persbericht laten schrijven en versturen

Heeft u een interessant nieuwsfeit te melden, verstuur dit via een persbericht. Hiermee wordt het nieuwsfeit onder de aandacht gebracht. Dit kan veel voordeel voor uw bedrijf opleveren. Met publiciteit kan uw omzet aantoonbaar verhoogd worden.

Een persbericht wordt niet zomaar overgenomen door journalisten en redacties. Het is belangrijk dat het persbericht daadwerkelijk een nieuwsfeit bevat. Daarnaast moet het bericht goed zijn opgesteld. Dit verhoogt de kans dat uw persbericht ook daadwerkelijk wordt overgenomen. Een persbericht laten schrijven voorkomt dat het bericht bij journalisten direct in de prullenbak verdwijnt.

Wanneer een persbericht laten schrijven?

Media-aandacht is onmisbaar voor ondernemers en bedrijven. Hiermee maakt u uw product of dienst bekend. U kunt op twee manieren de media-aandacht opzoeken. Dit kan door middel van betaald adverteren, maar ook door het verspreiden van een persbericht. Het is belangrijk om een duidelijk onderscheid te maken tussen deze twee. Een zelfgeschreven persbericht neigt al snel naar een advertentie. U kunt zich voorstellen dat dit soort persberichten genegeerd worden door redacties en journalisten.

In de volgende gevallen kan een persbericht zinvol zijn:

 • Als onderneming heeft u een grote order binnengehaald
 • U heeft nieuwe producten of diensten ontwikkeld
 • Het bedrijf houdt zich bezig met een wetenschappelijk onderzoek of ontwikkeling
 • De onderneming wordt overgenomen, gaat fuseren of ondergaat een naamsverandering
 • Er staat een bijzondere activiteit, optreden of festival op het programma
 • U springt in op actuele nieuwsfeiten

Een persbericht zelf schrijven

U kunt een persbericht zelf schrijven en verspreiden. Bedenk dat het schrijven van een persbericht een vak apart is. Het is belangrijk dat een persbericht voldoet aan de ANP richtlijnen. Het Algemeen Nederlands Persbureau is het grootste persbureau van Nederland. Jaarlijks verspreidt het ANP ruim 160.000 nieuwsberichten. Een slecht geschreven persbericht wordt amper gelezen, en verdwijnt al zeer snel naar de achtergrond. Met een persbericht laten schrijven bent u verzekerd van kwaliteit. Een professioneel geschreven persbericht voldoet aan alle eisen die aan een goed persbericht gesteld worden. Journalisten, redacties en bloggers zijn dol op professioneel geschreven berichten, simpelweg omdat ze hier minder werk aan hebben.

Een door uzelf geschreven persbericht neigt zeer snel naar reclame. Eigenlijk wel logisch, want u wilt uw bedrijf of dienst zo goed mogelijk onder de aandacht brengen. Juist daarom is het beter om het bericht door een professional te laten schrijven. Deze kijkt er met een heldere en nuchtere blik tegenaan, en weet reclame en nieuws zeer goed van elkaar te scheiden.

Kosten persbericht laten schrijven

Het laten schrijven van persberichten kan een flinke investering zijn. Onderstaand hebben we een overzicht gemaakt van een aantal aanbieders:

 • ANP pers support vanaf €350
 • Persberichtenschrijven.nl vanaf €200
 • Verschillende tekstenbureaus tussen €100 en €300

Laat uw persbericht vakkundig schrijven voor een bedrag van slechts €80. Bianca Walraven is uw tekstschrijver/ copywriter en is werkzaam in zowel de journalistiek als reclamewereld.

Eerder schreven we persberichten voor onder andere:

 • Fitness Expo Amsterdam, groot jaarlijks evenement met nationale en internationale topsporters
 • Eurowhole.com, het Europese AliExpress/ Alibaba
 • Bokstherapie.nl, aanbieder van een van de nieuwste lichaamstherapieën
 • Allesineenpakketten.nl, vergelijker van internet, tv en telefonie
 • Stressplein.eu, populaire website over stress

Daarnaast hebben we diverse artikelen geschreven voor de website Persberichtenpubliceren.nl, verspreider van persberichten.

Persbericht laten verspreiden

U mag niet zomaar willekeurig uw persbericht verspreiden. Het verspreiden van berichten en ook persberichten valt sinds 1 oktober 2009 onder het Spamverbod. Er zijn drie manieren om uw persbericht via de legale weg te verspreiden.

 1. Het kopen van e-mailadressen of e-mail bestand, zowel business to consumer als business to business email adressen. De kosten bedragen gemiddeld 20 cent tot €1 per contactpersoon.
 2. Naar redacties die hier vooraf toestemming voor geven. Houd er rekening mee dat deze redacties dagelijks veel persberichten binnen krijgen.
 3. Via officiële persberichten websites. Grote spelers op dit gebied zijn ANP pers support en Nieuwsbank. Bij deze twee staan zeer veel journalisten, redactie en bloggers ingeschreven.

Persbericht gratis verspreiden

U kunt een persbericht gratis verspreiden. Dit kan bij websites als Nieuwsbank, maar ook bij veel kleinere persberichten websites. Houd er rekening mee dat deze laatste weinig bezoekers trekken. Bovendien vallen deze kleinere website vaak onder artikel marketing, en daarmee onder linkbuilding of reclame. De serieuze redacties en journalistiek zijn hier niet bij aangesloten.

Het gratis verspreiden van een persbericht via Nieuwsbank heeft een groot nadeel. Geïnteresseerden moeten betalen om het persbericht te kunnen lezen. Journalisten en redacties zijn alleen bereid om hiervoor te betalen als het ook echt om spetterend nieuws gaat (Nederland in oorlog, helft Nederlanders moet uit de EU verdwijnen etc). Dit komt zeer zelden voor. Ons advies is dan ook om een persbericht niet gratis te verspreiden. Dit is zonde van uw tijd en investering.

Kosten persbericht laten verspreiden

We raden aan om een persbericht altijd via ANP pers support of Nieuwsbank te verspreiden. Hier zijn nagenoeg alle redacties, kranten, tijdschriften en journalisten bij aangesloten. Het verspreiden van een persbericht via ANP pers support kost tussen de €125 en €399.

Voor het verspreiden van een persbericht via Nieuwsbank bent u rond de €74 kwijt. Voor dit bedrag wordt het persbericht onder alle geïnteresseerden redacties, kranten en tijdschriften of journalisten verspreid.

Korting verspreiden persbericht

Persbericht laten schrijven door Bianca Walraven? Dan heeft u de mogelijkheid om deze tegen gereduceerd tarief te laten verspreiden via Nieuwsbank. De kosten hiervoor bedragen slechts €47,50 per persbericht. Dit is inclusief een gratis upload.

Nieuwsbank controleert of het persbericht daadwerkelijk afkomstig is van de vermelde afzender. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen authentieke persberichten en overige berichten. Een authentiek persbericht is voorzien van het authenticiteitszegel. Dit geeft journalisten meer zekerheid over de echtheid van het bericht. Wij zorgen ervoor dat authenticatie via uw eigen e-mailadres verloopt. Voor authenticatie worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Aanmelden voor het laten schrijven/ verspreiden van een persbericht kan via info@biancawalraven.nl