Een goedkope tekstschrijver inhuren

Een tekstschrijver inhuren die voor slechts €5 een gehele webpagina schrijft. Of een copywriter die voor €10 een hele brochure aan elkaar schrijft. Stuntprijzen waar u als ondernemer of particulier warm voor loopt. We zijn allemaal op zoek naar de goedkoopste tekstschrijver van Nederland en België. Daarnaast verwachten we van de schrijver dat deze een uitstekende kwaliteit en geheel foutloze teksten kan leveren. Heeft u deze gevonden? Laat mij uitleggen waarom deze zo goedkoop voor u kan schrijven.

Heeft u dit artikel via de zoekmachine gevonden? Dan heeft u gelijk de goede tekstschrijver te pakken, die weet hoe je hoog in zoekmachines terechtkomt. Dat is Bianca Walraven.

Iedereen kan en mag zich tekstschrijver noemen

Het schrijven van teksten is een vrij beroep. Dit houdt in dat hier geen opleiding, kennis of ervaring voor nodig is. Iedereen kan en mag zich dus een schrijver noemen. Juist daarom zijn er zoveel verschillende soorten tekstschrijvers in Nederland en België. Zo zijn er schrijvers die al jaren meedraaien en de echte kennis en ervaring in huis hebben. Het overgrote deel van de schrijvers zijn mensen die, dankzij het vrije beroep, hier een leuk zakcentje mee proberen te verdienen.

Deze schrijvers komt u in alle vormen en maten tegen. Denk aan uw buurvrouw, de kassière van de plaatselijke supermarkt of die student in de kroeg. U ziet, de wereld van de schrijvers is erg groot en divers. Het is aan u de taak om het kaf van het koren te scheiden. Gaat u nog steeds in zee met de copywriter die €5 voor een hele pagina vraagt? Lees dan gerust verder.

Kwaliteit en kwantiteit versus de kosten

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de goedkope tekstschrijver neemt zijn of haar werk vaak niet serieus. Bovendien neemt deze uw opdracht ook niet serieus. Zou u gaan werken voor 2 tot €3 per uur? Voor een 14 jarige is dit een reëel bedrag. Van de volwassen schrijver hoeft u voor deze bedragen geen kwaliteit te verwachten.

Natuurlijk kan de goedkope tekstschrijver leuke teksten aanleveren. In sommige gevallen zijn deze ook nog eens foutloos. Maar daar waar de echte copywriter veel tijd en energie in steekt, zal de goedkope tekstschrijver nalatig blijken. Want goede teksten bestaan uit veel meer dan een rijtje aaneengeregen woorden. De juiste teksten voor website zijn voorzien van SEO, vooronderzoek en nazorg. Of zijn gericht op uw doelgroep. Kwaliteit en kwantiteit zijn belangrijke uitgangspunten van de ervaren vakman of vakvrouw.

Vraag altijd eerst een offerte aan

Wanneer de goedkope tekstschrijver u probeert te verleiden met lage prijzen, dan is het de vraag of u uiteindelijk de gewenste kwaliteit geleverd krijgt. Het is natuurlijk zonde wanneer de goedkope tekstschrijver voor u aan het werk gaat zonder dat het beoogde resultaat bereikt wordt. In deze gevallen zult u de goedkope teksten uiteindelijk moeten laten herschrijven. U kunt zich voorstellen dat u hierdoor voor extra en onnodige kosten komt te staan.

Het is een beetje als een trainingspak van de Primark of een trainingspak van het merk Adidas kopen. Bij deze laatste betaalt u meer, terwijl u weet dat hier een uitstekende kwaliteit tegenover staat. Vergelijk dit gerust eens met het laten schrijven van teksten voor uw website, webshop, brochure of andere media. Vraag daarom altijd vooraf een offerte en informeer naar alle mogelijkheden. De ervaren schrijver heeft veel meer te bieden dan alleen het aanleveren van teksten. U kunt hier terecht voor teksten met sleutelwoorden of teksten voor het marketing bureau.

Is de goedkoopste tekstschrijver dan niet goed?

Er wordt niet beweerd dat de goedkoopste tekstschrijver geen kwaliteit levert. Er zijn wel degelijk goedkope schrijvers die een aardig resultaat weten af te leveren. Helaas is dit zoeken naar een speld in een hooiberg. Bovendien houden dit soort schrijvers het niet lang vol. Niemand kan immers leven van een loon van minder dan €5 per uur.

We blijven het herhalen, kwaliteit mag zeker op waarde geschat worden. De juiste deskundige weet dan ook precies het goede tarief te hanteren. Copywriter en tekstschrijver Bianca Walraven© levert teksten van een uitstekende kwaliteit tegen een tarief waar iedereen blij van wordt. Vele jaren ervaring en een vakopleiding maken dat uw opdracht serieus wordt genomen. Informeer naar de mogelijkheden.