De beste SEO tips 2019

Ieder jaar weer komen SEO specialisten met de beste SEO tips. De SEO tips 2019 vliegen u om de oren, maar wat is wijsheid? U heeft een bedrijfswebsite, webwinkel of informatieve website opgezet. U wilt deze zo hoog mogelijk binnen de zoekresultaten van zoekmachines krijgen. Met de beste SEO tips moet dit lukken, en we kunnen u alvast de allerbelangrijkste vertellen.

SEO tips 2019, content is King

U hoort het overal om u heen, content is King. Vrij vertaald betekent dit dat teksten op een website enorm belangrijk zijn. Kijkt u naar de beste SEO tips 2017, dan vindt u in dit rijtje ook content terug. We zetten eerst even een aantal belangrijke SEO technieken op een rij:

  • Mobielvriendelijkheid van de website
  • SSL certificaat voor websites die persoonlijke informatie verzamelen
  • Voldoende content of teksten op de website
  • Gebruikmaken van belangrijke zoekwoorden
  • Linkbuilding of het opbouwen van een linkprofiel
  • Gebruikmaken van social media
  • Stimuleren van interactie

Wist u dat zoekmachines als Google een website op meer dan 100 verschillende punten beoordeeld? Sommigen zeggen dat het zelfs wel meer dan 200 punten zijn. Hoeveel het er ook zijn, met bovenstaande SEO tips 2019 komt u al een heel eind.

Niet zomaar wat content plaatsen

“Als tekstschrijver help ik u met content of teksten voor uw website of webwinkel productbeschrijving teksten“. Het is belangrijk om niet zomaar wat content te plaatsen. Denk niet in zoekwoorden maar in onderwerpen, waarbij u goed kijkt naar de doelstelling van uw website. Gaat uw website over uw dienst als schilder, dan heeft het geen zin om een tekst over het nieuwste meubilair van Ikea te plaatsen. Teksten over verschillende soorten verf, schildertechnieken of de nieuwste schildertrends dragen bij aan een betere vindbaarheid van uw website. De zoekwoorden die hiervoor nodig zijn bouwt u om het onderwerp heen.

Richt u op local SEO

Een van de beste SEO tips 2019 is u te richten op local SEO. Bianca:

“Als tekstschrijver ben ik gevestigd in de gemeente Venlo, en dus ook vindbaar op de zoekwoorden tekstschrijver Venlo. Omdat mijn diensten online beschikbaar zijn voor iedereen, ben ik ook vindbaar op tekstschrijver Amsterdam of tekstschrijver Utrecht”.

Door u te richten op een bepaalde plaatsnaam, wordt u beter gevonden. Wist u dat bijna de helft van alle consumenten zoekopdrachten uitvoert van lokale aard?

Blijf u focussen op uw eigen locatie. Bent u werkzaam in Rotterdam, dan wilt u in zoekmachines ook gevonden worden op de zoekwoorden Rotterdam of Zuid-Holland.

Vergeet zoekmachines, de bezoeker is belangrijk

Wilt u een van de beste SEO tips 2019: vergeet zoekmachines als Google, Bing en Yahoo. Uw website moet gericht zijn op de eindgebruiker of bezoeker, daar is deze tenslotte voor bedoeld. Veel marketingbureaus richten zich op de zoekmachines. Dit doen zij door het toepassen van linkbuilding, het plaatsen van veel content en zoekmachines beïnvloeden met verschillende hulpmiddelen.

Zoekmachines worden steeds slimmer en prikken hier doorheen. Veel marketingbureaus beloven gouden bergen die er nooit zullen komen. U betaalt veel aan dit soort marketingbureaus, maar echte resultaten blijven uit. Uiteraard zijn er een aantal handjevol marketingbureaus die wel weten hoe het moet. Deze weten uitstekende resultaten te bereiken met behulp van goede linkbuilding en content, die geleverd wordt door Bianca Walraven©, tekstschrijver voor marketing bureau. We blijven het herhalen, vergeet in eerste instantie de zoekmachines en richt u op de bezoeker.

Hoe u dat doet? Plaats content of teksten die relevant zijn. We hebben eerder al uitgelegd dat het gebruik van bepaalde zoekwoorden belangrijk is: toch mag dit niet de overhand krijgen. Sommige marketingbureaus (lees: niet allemaal) hanteren een zoekwoorddichtheid van meer dan 4 tot 5%, soms wel tot 7%. Hiermee worden teksten over geoptimaliseerd, waardoor ze juist wegzakken binnen de zoekresultaten.

Een te lage zoekwoordendichtheid is ook niet goed. Hierdoor kunnen zoekmachines geen inzicht krijgen in het onderwerp van de tekst. De goede tekstschrijver schrijft in eerste instantie voor de bezoeker, en controleert later de zoekwoordendichtheid. Een goed geschreven tekst hoeft eigenlijk niet aangepast te worden, deze is al direct geschikt voor uw website of webwinkel.

Aan de slag met de beste SEO tips 2019

Wellicht heeft u iets aan onze SEO tips 2017, misschien vindt u het ook moeilijk om deze toe te passen. Bianca: “Als tekstschrijver en copywriter weet ik als geen ander hoog te scoren in zoekmachines, enkel en alleen met teksten”. Zo hebben we een website in beheer die meer dan 120.000 bezoekers per maand trekt. Deze website bestaat alleen uit content en interne links, er is nooit aan linkbuilding gedaan. Ook is deze website nooit kunstmatig beïnvloed zoals het plaatsen van linkjes op andere websites of het aanpassen van broncodes.

Laat uw website groeien met onze best SEO tips 2019. We helpen u met de juiste content, gericht op uw websitebezoekers. Zoekmachines als Google zullen uw website beter beoordelen en waarderen, waardoor deze vanzelf stijgt binnen de zoekresultaten. Bedenk dat een goede positie binnen de zoekresultaten tijd nodig heeft, dit bereikt u door regelmatig content toe te voegen.

Heeft u vragen over onze best SEO tips 2019, neem dan contact met ons op. Ook kunnen we u helpen met teksten, productomschrijvingen, persberichten of arbeidsmarktcommunicatie voor uw bedrijf, website en webwinkel.

Top-Tip voor 2019:

Google gaat zich richten op de mobile index (mobile-first index). Zorg dat uw website volledig is afgestemd op mobiele gebruikers, maar vergeet ook de desktop gebruikers niet!