Blogs laten schrijven: 300% hogere omzet

Bijgewerkt: 2 oktober 2022

Blogs laten schrijven, je bent gek wanneer je dit niet laat doen. Het kan je tot een 300% hogere omzet opleveren. Dit is een voorbeeld uit de praktijk, volledig gebaseerd op waarheid. Ontdek waarom je vandaag nog een flitsende start met je website maakt.

Waarom bloggen zo populair is

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Iedereen doet het tegenwoordig: bloggen. Tenminste, wanneer je ook een eigen website (of webshop) hebt. Blogs laten schrijven is vooral bedoeld voor ondernemers of webmasters die niet zelf kunnen of willen bloggen. Je besteedt het bloggen dus gewoon uit. Scheelt je een hoop tijd en misschien ook wel ergernis.

Waarom is bloggen eigenlijk zo populair? Omdat het een heel toegankelijke manier is om je websitebezoekers toe te spreken. Middels een blog deel je namelijk je expertise, mening of informatie over je product of dienst. Blogs kenmerken zich vooral door een persoonlijk karakter. En ja, je kunt ook zakelijk bloggen!

Blogs laten schrijven betekent een hogere omzet

Laten we er niet omheen draaien: met een website wil je geld verdienen. Of je nu een product of dienst verkoopt of voor affiliate marketing gaat, meer dan 95% van de websites heeft een verdienmodel. Het vervelende is die concurrentie: die is in elke branche of niche ontzettend groot. Dit heeft natuurlijk te maken met de wildgroei aan websites en webshops.

De meest actieve websites met kwalitatieve content staan bovenaan in de zoekresultaten. Het is dus belangrijk dat je regelmatig nieuwe artikelen of blogs op je website plaatst. Heb je een webshop? Ook dan is activiteit belangrijk. Denk maar eens aan de productomschrijvingen maar natuurlijk ook blogs. Blogs levert je meer websitebezoekers en ook een hogere omzet op.

Een voorbeeld uit de praktijk

Dat blogs je een hogere omzet oplevert, dat laat ik je graag aan de hand van een voorbeeld zien. Tot november 2019 was ik helemaal niet van het bloggen. Wel voor opdrachtgevers maar niet voor de eigen bedrijfswebsite. Totdat een “collega” tekstschrijver mijn website kritisch onder vuur nam. Ik werd wakker geschud: mijn website was niet vindbaar genoeg.

Ik startte met bloggen. In de periode november 2019 tot juli 2020 groeide het aantal websitebezoekers van 8 per maand naar meer dan 25.000 per maand. Het aantal offerteaanvragen steeg van 2 per maand naar 80 per maand. Kun jij je voorstellen wat dit met de omzet deed? En hoe dit voor jou ook mogelijk is?

De gemiddelde omzetstijging door bloggen

Juist doordat bloggen zo populair is heb ik me ook gespecialiseerd in SEO bloggen. Dit zijn blogposts die goed vindbaar zijn in zoekmachines. Sommige opdrachtgevers merken dankzij bloggen een omzetstijging van 10% tot wel 300%. Wow!

Wat natuurlijk niet betekent dat je deze omzetstijging met een enkele blogpost realiseert. Pas wanneer je regelmatig nieuwe content op je website plaatst, waarbij deze content ook nog eens van hoge kwaliteit is, scoor je hoger in de zoekresultaten. Niemand kan hier echter garanties op geven.

Blogs laten schrijven: een grote investering

Het bloggen uitbesteden is een investering, vooral wanneer je naar de huidige prijzen van tekstschrijvers kijkt. Het is helemaal niet vreemd dat een blogpost rond de € 150 kost. Wanneer het laten schrijven ook iets oplevert dan is dit een goede investering.

Het probleem is dat je niet teveel wil betalen, én goede kwaliteit wil. Snappen we maar al te goed, ondernemen kost nu eenmaal geld. Gelukkig is er voor alles een oplossing, ook met betrekking tot je budget. Neem contact op en we bekijken de mogelijkheden.

Lage kosten blogs laten schrijven

Eigenlijk hoeft het inhuren van een blogger helemaal niet duur te zijn. De kosten hangen voornamelijk van de werkwijze, tijdsduur en van wat andere zaken af. Dankzij onze hoge productie is het mogelijk om de kosten laag te houden. Hierbij blijft de kwaliteit gewaarborgd. Lage kosten m.b.t. je favoriete blogonderwerpen laten schrijven is zeker mogelijk.

Wil je de exacte prijs van een blogpost weten? Vraag de tarievenkaart aan. Houd er wel rekening mee dat een korte blogpost naar verhouding duurder is dan een langer exemplaar. Bekijk dus vooraf wat je budget en je mogelijkheden zijn. Nog een extra tip: je betaalt altijd per blog en niet per uur of per woord. Je weet dus vooraf waar je aan toe bent, zo zit je nooit in onzekerheid.

Hoeveel blogs heb ik nodig?

Dat bloggen een goed idee is dat is wel duidelijk. De vraag is hoeveel blogs je nodig hebt om hoger in de zoekresultaten te scoren. Dit hangt allereerst van je huidige ranking af: hoe hoog scoor je op bepaalde zoekwoorden?

Stel dat je al ontzettend hoog op het zoekwoord “kerstboom kopen” scoort. Wanneer je hier de eerste of tweede positie op hebt te pakken dan is het niet meer nodig om je op deze zoektermen te richten. In dit geval is het praktisch om voor blogposts met andere zoektermen te gaan, bijvoorbeeld “kerstboom huren”.

Beginnende of kleine websites hebben nog niet zoveel zoekverkeer. Wanneer het zoekverkeer minder dan 50 bezoekers per dag bedraagt is het echt tijd om hier iets aan te doen. Dan heb je toch wat meerdere blogs nodig voordat je hoger in de zoekresultaten scoort.

Maar let op: er zijn websites met meer dan 500 blogs en toch ontvangen ze nauwelijks zoekverkeer! De kwaliteit van deze blogs ligt veel en veel te laag!

Een blogger inhuren

Als (SEO) blogger realiseer ik uitstekende posities in de organische zoekresultaten. De kwaliteit moet perfect zijn, helemaal volgens de richtlijnen van zoekmachines! Tenzij het je niks uitmaakt om voor een blog te betalen en hier geen omzet uit te halen. Gaan we dus niet doen, natuurlijk ga je voor een goede vindbaarheid.

Ben jij die ondernemer die voor meer websitebezoekers en een hogere omzet gaat? Huur vandaag nog de betere SEO blogger in. Vraag direct naar de kosten of informeer nog even naar de werkwijze.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven