Blogger inhuren – goed & voordelig

Een blogger inhuren is altijd een goed idee. Het vergroot namelijk de betrokkenheid met websitebezoekers of volgers. De juiste blogger weet je website ook nog eens hoger in zoekmachines te krijgen. Mooi, dan hebben concurrerende blogsites het nakijken. Een blogger inhuren is een investering die zich snel terugverdient. Dit geldt niet alleen voor persoonlijke maar ook voor zakelijke blogs.

Wat je aan een blogger hebt

Waarom zou je een blogger inhuren wanneer je ook zelf kunt bloggen? Natuurlijk, zelf doen bespaart je een hoop kosten. Wanneer je geen moeite hebt met een zoekwoordenonderzoek, de doelgroep weet te boeien en via zelfgeschreven blogs je omzet verhoogt dan heb je helemaal geen blogger nodig. Alles doe je zelf!

Merk je dat concurrenten hoger in Google staan of een hogere omzet behalen? Óf ze hebben een verrekt goede blogger in dienst of ze huren een blogger in. Dus… Het kan zomaar dat je er niet aan ontkomt om een blogger in te huren.

Blogger inhuren – regelmatig nieuwe blogs

Met een blog of blogpost vertel je op een leuke en toegankelijke manier over jouw vakgebied, product of dienst. Het is dan ook heel belangrijk om een blog onderwerp aan je diensten of producten te koppelen. Zonder dat websitebezoekers dit in de gaten hebben, ze moeten het gevoel krijgen dat je ze alleen maar informeert of helpt.

Een blogger inhuren betekent dat je regelmatig nieuwe blogposts ontvangt. Dat is fijn want hierdoor blijft je website ook actief. Actieve website worden beloond met een hogere positie in de zoekresultaten. Maar alleen wanneer de blogs ook perfect zijn geschreven.

Blogs inclusief zoekwoordenonderzoek

Vaak wordt gezegd dat een blogger niet voor zoekmachines moet schrijven. Helaas houden al dit soort “experts” je voor de gek. Natuurlijk moet een blogpost met het oog op de websitebezoeker zijn geschreven. Maar wel met een knipoog naar zoekmachines.

Zo is het belangrijk dat de blogs voldoen aan de richtlijnen van zoekmachines. Dan pas kun je ook hoger in de organische zoekresultaten scoren. Een SEO blog is voorzien van een aantal belangrijke zoektermen. Een blogger inhuren betekent dus dat je niet alleen blogs ontvangt maar dat hier ook een zoekwoordenonderzoek bijzit.  

De voordelen van een blogger inhuren

Je weet nu hoe een goede blogpost eruit moet zien. Dan zal het je ook niet ontgaan dat het schrijven van een blog ontzettend veel werk is. Een blogger inhuren is daarom een verstandige keuze. Kijk maar eens naar de vele voordelen van een blogger inhuren:

  • Opbouwen van naamsbekendheid en een expert status
  • Onderscheidend van concurrerende websites
  • Goedkope manier om de doelgroep te bereiken
  • Hogere positie in zoekmachines
  • Eenvoudige methode om in contact te komen met potentiële klanten en opdrachtgevers

Zitten er ook nadelen aan het inhuren van een blogger? Ja, een blogger inhuren kost je namelijk altijd geld. Daarom is het belangrijk dat deze investering zich dubbel en dwars terugverdient.

Tip: een SEO blogger

De ene blogger is de ander niet. Wanneer je op zoek gaat naar een blogger dan heb je keuze uit honderden tot duizenden Nederlandse bloggers. Hier zitten niet alleen grote prijsverschillen maar ook kwaliteitsverschillen in.

Het is in ieder geval belangrijk om voor een SEO blogger te gaan. Zo iemand herken je heel eenvoudig: een SEO-blogger staat bovenaan in de organische zoekresultaten. Dat is tenminste iemand die weet hoe je ook goed in zoekmachines scoort. Heb je een blogger gevonden en twijfel je of deze wel goed is? Controleer de website van de blogger in tools als Semrush of Ahrefs, je ziet dan vanzelf hoe goed deze website scoort.

Heeft de website van de blogger een maandelijks bezoekersaantal van minder dan 10.000? Dan heb je niet met de allerbeste blogger te maken. Misschien toch maar even verder zoeken.

Blogger inhuren – over de kosten

Met betrekking tot de kwaliteit ben je er over uit: je gaat voor de allerbeste (SEO) blogger. Je wilt tenslotte goed in zoekmachines scoren. Bovendien is het fijn wanneer je middels een blog jouw websitebezoekers weten te overtuigen.

Een blogger inhuren brengt echter kosten met zich mee. Over deze kosten valt heel wat te zeggen, want wat is een goede investering? Veel bloggers vragen een prijs die varieert van € 150 tot wel € 250 per blogpost (ongeveer 500 woorden). Een goede prijs? Nee, hartstikke duur!

Een goede blogger schrijf namelijk niet alleen perfect maar werkt ook nog eens goed door. Hierdoor hoeft de prijs ook niet al te hoog te zijn. Wat zou een blogger inhuren dan moet de kosten? Wanneer de blogpost tussen de € 50 en € 100 kost dan betaal je een hele goede prijs.

Meer zoekverkeer en terugkerende bezoekers

Droom jij ook van meer zoekverkeer naar je website? Ga je voor terugkerende bezoekers? Allemaal redenen om een blogger in te huren. Zelf blog ik dagelijks: niet alleen voor eigen websites maar vooral voor opdrachtgevers. Dit realiseert veel verkeer, sommige website behalen meer dan 1 miljoen bezoekers per maand. Een en ander is natuurlijk ook afhankelijk van de hoeveelheid blogs en de niche/branche.

Een blogger inhuren? Twijfel niet te lang, de vraag naar goede bloggers groeit. Hierdoor is de kans ook groter dat jouw concurrent net wat eerder een blogger inhuurt. Neem vrijblijvend contact op: informatie aanvragen kost je niets. Heb je altijd nog voldoende tijd om te bekijken of een blogger inhuren wel bij jou past.