Blogger gezocht – ervaren blogschrijver

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Een blogger gezocht en het liefst zo snel mogelijk vinden! Dat kan, en wel vandaag nog. Wil je laten bloggen voor jouw website of webshop? Een verstandige keuze, maar je moet wel voor de juiste SEO blogger gaan. Deze zorgt namelijk voor een betere vindbaar in zoekmachines. Laten we eens gaan kijken wat dit kost en hoe dit in zijn werk gaat.

Wat doet een blogger?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een blog of weblog is een persoonlijk dagboek, maar je kunt ook blogs op je (normale) website plaatsen. Een blogpost kenmerkt zich door een persoonlijk karakter. Dat is wat het zo interessant maakt voor jouw websitebezoekers.

Wat doet een blogger? Dit is een tekstschrijver die blogs (blogposts) creëert. Maar let op, want er is een groot verschil tussen een normale blog en SEO blog. Met een SEO blog ben je beter vindbaar in zoekmachines. Het is dus wel belangrijk om voor een SEO blogger te gaan.

Blogger gezocht: online zoeken

De meeste bloggers zijn online vindbaar. Er zijn speciale websites of platformen waar je meerdere bloggers tegenkomt. Houd er wel rekening mee dat iedereen zich blogger kan noemen, er is geen verplichte opleiding of registratie. Ook zal niet iedereen in opdracht bloggen, sommigen doen het alleen voor de eigen website.

Blogger gezocht? Vaak vind je deze via Google (de SEO-blogger scoort goed in zoekmachines), Marktplaats (niet altijd de beste kwaliteit), Sitedeals (vaak goedkope studentschrijvers). Je ziet: het is niet zo moeilijk om een blogger te zoeken en vinden. Zullen we nu gaan kijken naar de kwaliteit versus kosten?

Blogger zoeken – op Hoofdkraan

Zoek je binnen Google naar blogger gezocht dan kom je een aantal interessante zoekopdrachten tegen. Dit zijn websites als Hoofdkraan, maar wat is dat eigenlijk en hoe zit het met de kwaliteit?

Hoofdkraan is een platform waar je zzp’ers of freelancers vindt. Hier zitten ook tekstschrijvers en bloggers tussen met een uurtarief variërend van € 25 tot meer dan € 100. Kwaliteit? Soms goed, soms slecht. Dat is dus heel wisselend en moet je zelf aan den lijve ondervinden. Het platform biedt in ieder geval veel voordelen voor tekstschrijvers. Ze hoeven niet aan hun positie in zoekmachines te werken naar liften mee op het succes van Hoofdkraan zelf.

SEO blog en kwaliteit

Wees voorzichtig met het (laten) schrijven van een blogpost. Het draait op het internet allemaal op kwaliteit. Een goed geschreven SEO blog leest niet alleen lekker weg, ook bevat deze geen taalfouten of kromme zinnen. Bovendien is er gebruik gemaakt van een of meerdere zoekwoorden.

Hoe herken je een kwalitatief goede SEO blog? Als leek is het heel lastig om onderscheid te maken tussen kwaliteit en ‘rommel’. Daarom kom ik toch weer op mijn beste advies uit: ga voor een blogger die goed in zoekmachines weet te scoren. Dan weet je in ieder geval dat je met een SEO-blogger te maken hebt. Wil je hier meer over weten of benieuwd naar de tarieven? Neem contact op.

Blogger gezocht, over de prijs (kosten)

Met alleen een blogger zoeken ben je er nog niet, de prijs is misschien wel het belangrijkste aandachtspunt. Wat kost een blogger of hoeveel kost een blog? Hier betaal je nooit per uur en ook niet per woord, je betaalt per blog. Je weet vooraf waar je aan toe bent en er komen geen verborgen kosten bij. Ook niet wanneer je opdracht meer tijd in beslag neemt of wanneer er extra woorden in de blog staan. Die extra woorden zijn een cadeautje: van mij, voor jou.

Wat is een gemiddelde prijs? Lastig te zeggen maar een blog voor minder dan € 100 is zeker mogelijk. Met een blogpost van 500-600 woorden scoor je goed in zoekmachines. Het is niet direct nodig om voor een artikel van 2000 woorden te gaan. Onderzoek wijst uit dat monsterartikelen niet beter scoren. Kijk zelf maar eens naar de organische zoekresultaten.

Blog laten schrijven: zo regel je dat

Heb je besloten om een blog te laten schrijven? Blogger gezocht en direct gevonden: ik help je graag verder. Als SEO blogger verschijn ik met mijn blogposts hoog in zoekmachines. Wil jij dit ook? Wacht niet te lang, vanwege de groeiende vraag loopt mijn wachttijd langzaam op. Laten we samen bekijken hoeveel blogs en wanneer je deze nodig hebt. Vraag vooraf informatie over de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven