Bloggen uitbesteden bespaart je een hoop ellende

Bijgewerkt: 13 augustus 2021

Denk je over bloggen uitbesteden? Bloggen is helemaal de trend. Logisch ook, het zorgt namelijk voor een grote betrokkenheid met websitebezoekers/ klanten. Daarnaast zorgen blogs voor meer zoekverkeer en een hogere omzet. Maar alleen wanneer je het goed aanpakt.

Het is waarom je moet bloggen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Tegenwoordig blogt iedereen. Je ziet het bij grote webshops zoals bol.com maar ook op de website van de lokale ondernemer. Bloggen is een leuke en toegankelijke manier om websitebezoekers meer over je product, dienst of een onderwerp te vertellen.

Ooit was bloggen bedoeld voor het delen van persoonlijke ervaringen. Het werd dan ook gezien als een online dagboek. Tegenwoordig heb je naast persoonlijk bloggen ook het zakelijk bloggen. Laten zien waar je expertise ligt. Dat is nu net wat jij als ondernemer of webmaster nodig hebt.

Bloggen uitbesteden of toch zelf doen?

Vooral kleine ondernemers of websites besluiten om zelf te bloggen. Dit kost wat tijd maar bespaart wel een hoop kosten. Daarnaast bepaal je als ondernemer helemaal zelf wanneer er een nieuwe blog beschikbaar is.

Er is nog een reden om zelf te bloggen: wanneer je een aparte schrijfstijl hebt. Tekstschrijvers hebben over het algemeen een vrij neutrale schrijfstijl. Misschien past dit niet bij de website of staat de schrijfstijl je niet aan. Wanneer je al meer dan 10 verschillende tekstschrijvers hebt uitgeprobeerd maar nog steeds niet te spreken bent over de schrijfstijl, dan houdt het wel een beetje op.

Benieuwd wat de schrijfstijl van een tekstschrijver is? Bezoek dan vooral de website van deze tekstschrijver. Als het goed is heeft de tekstschrijver verschillende interessante blogs op de website geplaatst. Lees deze door en maak kennis met mijn schrijfstijl.

Het nadeel van zelf bloggen

Actieve websites zijn vaak beter vindbaar in zoekmachines. Wil je actief blijven dan moet je minimaal eenmaal per twee weken een nieuwe blog of een artikel plaatsen. Of bestaande artikelen aanpassen, dat kan natuurlijk ook.

Zelf bloggen vraagt een hoop tijd. De gemiddelde schrijver doet twee tot vier uur over een blog. Als niet ervaren blogger ben je hier misschien wel een hele dag mee bezig. Voor veel ondernemers is dit kostbare tijd die ze veel beter kunnen besteden.

Nog een nadeel van zelf bloggen is dat de kwaliteit soms matig is. Blogs van matige kwaliteit plaatst Google lager in ranking (zoekresultaten). Je moet dus echt ontzettend goede blogs schrijven, wil je bovenaan in de zoekresultaten verschijnen.

Bloggen uitbesteden: niet elke blogger is goed genoeg

Je zou denken dat een blogger doet wat hij of zij belooft. Het probleem met bloggers is dat dit een vrij beroep is. Doordat er zoveel vraag is naar bloggers houdt tegenwoordig bijna iedereen zich hiermee bezig. Iedereen kan en mag het wel door zowel de tarieven als de kwaliteit enorm uiteenloopt.

Kappers, slagers, winkelmedewerkers of klusjesmannen: de meeste hebben nog wat tijd over. Geld verdienen met bloggen is dan mooi meegenomen. Door de wildgroei aan bloggers zie je door de bomen het bos niet meer. Dit maakt het lastiger om de juiste blogger te vinden.

Over de kosten (prijs)

Bloggen uitbesteden is altijd een goed idee, maar wat moet dat kosten? Als ondernemer of website eigenaar heb je een bepaald budget beschikbaar. Laten bloggen kan van zeer goedkoop tot ontzettend duur.

Je kunt een blog voor € 5 of € 10 ontvangen maar ook meer dan € 200 betalen. De prijs zegt niet alles over de kwaliteit. Het is vooral belangrijk dat de blogpost lekker wegleest en in de toekomst goed in zoekmachines scoort. Dan is je investering ook nog wat waard.

Kijk ook even naar de hoeveelheid blogs die je nodig hebt. Wanneer je € 200 per blog betaalt maal 50, dan ben je op de eindstreep € 10.000 kwijt. Een andere blogger vraagt misschien € 50 waardoor je met een zelf te hoeveelheid € 2500 kwijt bent. Dat kan op de eindstreep heel veel schelen. Wil je weten wat het bloggen uitbesteden kost? Vraag direct de tarievenkaart aan.

Reële kosten: bloggen uitbesteden

Een goed geschreven blog tegen een reële prijs kost hier gemiddeld tussen de € 70 en € 100. Je hoeft echt niet meer te betalen, of het moet om een hele lange of complexe blog gaan.

Hier vind je blogs van hoge kwaliteit tegen een goede prijs, daar loop je als ondernemer of webmaster toch warm voor? Ook geschikt voor het online marketingbureau of webdesigner.

Blogartikelen laten schrijven

Heb je al nagedacht over onderwerpen voor blogs? De onderwerpen liggen zo dicht mogelijk bij het doel van de website. Dit kan om een product of dienst gaan maar ook een boodschap die je naar buiten brengt.

Bloggen uitbesteden betekent ook een zoekwoordenonderzoek. Via welke zoektermen trek je relevant zoekverkeer aan? Wil je het helemaal goed aanpakken dan ga je niet alleen voor bloggen uitbesteden maar kies je ook voor social media posts.

Het team van Bianca beschikt over alle expertise om social media posts perfect op geschreven blogs af te stemmen. Hiermee bereik je zowel organisch zoekverkeer als social media gebruikers.

Meer weten over de werkwijze of de kosten? Niet vrijblijvend contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven