Blog tekstschrijver – hoger in Google

Bijgewerkt: 20 augustus 2022

Je weet dat je moet bloggen maar kunt hier niet de tijd of de expertise voor vinden. Het inschakelen van een blog tekstschrijver bevredigt de behoefte van bezoekers, maar zorgt ook voor een beter online vindbaar. Hoger in zoekmachines met SEO blogs, die geschreven zijn voor bezoekers maar wél volgens de richtlijnen van Google. Als bloggende tekstschrijver sta ik zelf hoog in Google, Bing en andere zoekmachines . Mag ik jou ook hierbij helpen?

Het werk van een blog tekstschrijver

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Waarin verschilt een blog tekstschrijver van een normale tekstschrijver? Niet zoveel, behalve dat blogposts een persoonlijk karakter kennen. De tekstschrijver moet hier rekening mee houden. Maar er is meer, want een SEO blog zorgt voor een betere online vindbaarheid. SEO betekent namelijk zoekmachine optimalisatie. Jawel, SEO kun je namelijk ook op blogs toepassen.

Waarom blogs laten schrijven?

Je hoort er steeds vaker over: blogs laten schrijven. Pas jij dit al op je website of webshop toe?

  • Ja: je bent goed bezig!
  • Nee: ontdek waarom je blogs moet laten schrijven

Met blogs trek je meer websitebezoekers. Dit komt omdat blogposts een persoonlijk karakter hebben en leuk zijn om te lezen. Een SEO blog bevat belangrijke zoekwoorden en is geschreven volgens de SEO richtlijnen van Google. Hierdoor is het blog beter vindbaar in zoekmachines. Sterker nog: met goed geschreven blogs verschijn je bovenaan in de zoekresultaten. Dat bewijst deze website, die je ook goed in Google hebt gevonden. Dat is het nut van blogs laten schrijven.

Waar vind je een blog tekstschrijver?

Vind je het lastig om een goede blog tekstschrijver vinden? Kwaliteit, prijs, snelheid, er is zoveel waar je op moet letten. Wil je goed gevonden worden dan is het belangrijk dat je SEO toepast. In Google kom je goede blogschijvers tegen, want wie bovenaan staat doet het volgens Google goed.

Kun je ook ergens anders een blogger vinden? Dat kan, bijvoorbeeld via Marktplaats of Hoofdkraan. Houd er echter rekening mee dat er ook wat anonimiteit heerst. Weet met wie je zaken doet en zorg ervoor dat teksten je iets opleveren. Goed zichtbaar zijn in zoekmachines is een absolute aanrader.

Echt hoger in Google met de blogs?

Sommigen geloven het niet: kun je echt hoger in Google komen met blogs? Ja, maar alleen wanneer het om goed geschreven SEO blogs gaat. Ik kom heel wat websites tegen met honderden blog artikelen. Echt leuk geschreven maar niet goed vindbaar in zoekmachines. Dit komt omdat SEO blogs schrijven weer iets heel anders is.

Ook hoger in Bing, Yahoo! en andere zoekmachines

Google is de grootste en belangrijkste zoekmachine. Alleen al in Nederland maakt meer dan 90% van de internetters gebruik van Google. Natuurlijk is het ook belangrijk om in andere zoekmachines zoals Bing en Yahoo! te verschijnen. Over het algemeen geldt: sta je bovenaan in Google, dan ook in andere zoekmachines.

Blog tekstschrijver inhuren: zo werkt dit

Een blog tekstschrijver inhuren is zo geregeld. De werkwijze is eenvoudig: je vraagt de tarievenkaart aan. Heb je nog vragen, dan stel je die gewoon. Ga je met de tarieven akkoord, dan ontvang je een registratieformulier. Na inschrijving kun je een opdracht plaatsen.

Deze iets afwijkende werkwijze heeft te maken met de grote vraag naar mij als blog tekstschrijver. Dankzij het bijhouden van een goede administratie kan ik de wachttijd voor jou zo kort mogelijk houden. Ik vind lang wachten zo vervelend, jij toch ook? Maar let op, in hele drukke periodes kan de wachttijd iets oplopen. Daarom is een vast deadline afspreken vaak lastig.

Prijs van de blog tekstschrijver

Wat kost dat nou, laten bloggen voor je website of webshop? Alles heeft zo zijn prijs, ook de blogs van een tekstschrijver. De prijs is afhankelijk van het onderwerp, de lengte van de tekst en een aantal andere zaken. In de tarievenkaart vind je de meest voorkomende prijzen. Alles is inclusief zoektermenonderzoek, daar hoef je niet apart voor te betalen. Dat hoort gewoon bij het schrijven van een SEO-blog, of zie het als service van de zaak.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de werkwijze en wat je mag en kunt verwachten? Heel begrijpelijk, neem gewoon contact op. Stel je vraag en ontvang een antwoord, zo eenvoudig is het. Vraag tegelijkertijd naar de kosten, deze krijg je direct toegestuurd. Laten we samenwerken en je website naar een hoger niveau tillen.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven