Blog tekstschrijver – de beste blogs

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Een blog tekstschrijver (officieel: blogtekstschrijver) creëert de beste blogposts voor jouw website of webshop. Blogs die ook nog eens goed vindbaar zijn in zoekmachines. Hiermee trek je gelijk meer zoekverkeer naar je toe. Dankzij de groeiende populariteit aan bloggen is het belangrijk om voor een goede blog tekstschrijver te gaan. En natuurlijk op de tarieven letten.

Het werk van de blog tekstschrijver

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wat kun je van een blog tekstschrijver verwachten? Het is namelijk leuk om zo iemand in te huren maar je wil natuurlijk wel weten waar je voor betaalt. Een blog tekstschrijver creëert blogposts voor je website (of webshop). Een blogpost is een persoonlijk verhaal. Nu moet je niet denken dat dit ongeschikt is voor je website want zakelijk bloggen kan net zo goed!

Een blog tekstschrijver houdt zich niet alleen met bloggen bezig maar creëert ook interessante, informatieve of wervende teksten. Deze zijn vaak bedoeld voor de homepage, over ons pagina, dienstenpagina of als productomschrijving.

Waarom bloggen zo populair is

Iedereen doet het en je hoort er niet meer bij als je het niet doet: bloggen. Je komt het op zowel grote als kleine websites maar ook bij webshops tegen. Waarom is bloggen eigenlijk zo populair? Een goede vraag want bloggen bestaat al tientallen jaren.

In het begin draaide bloggen om het bijhouden van een online dagboek. Het ging dus om persoonlijke verhalen en dat is waar de basis bij het moderne bloggen nog steeds ligt. Enig verschil is dat je tegenwoordig met bloggen je mening, kennis, ervaring of boodschap over kunt brengen. Maar dan wel op een persoonlijke en toegankelijke manier. Niks zakelijk en afstandelijk, dat is niet meer van deze tijd. Nu begrijp je waarom bloggen zo populair is.

Waarom je een blog móet hebben

Een website hebben is één ding, hier hoort ook een blog op. Veel websites kiezen voor een apart bloggedeelte, hier staat dan de verzameling blogberichten. Waarom zou je een blog op je website moeten hebben? Omdat dit de ideale plek is om je kennis en ervaring te delen. Het maakt hierbij niet uit of je een mening wil verkondigen, je product of dienst aanprijst of dat je informatie deelt.

Je website hoeft er niet als een retro online dagboek uit te zien. Ook de meest moderne websites zijn voorzien van een apart bloggedeelte. Zorg dus dat je dit op je website hebt staan, dan ben en blijf je helemaal bij de tijd.

Het aanbod aan blog tekstschrijvers blijft groeien

Omdat bloggen zo populair is komen er ook steeds meer blog tekstschrijvers bij. Niet alleen voor opdrachtgevers maar ook voor zichzelf. Iedereen wil er een graantje van meepikken. En terecht want goed bloggen helpt je naar een betere positie in Google en andere zoekmachines.

In 2020 zijn er naar schatting minimaal 20.000 freelance bloggers in Nederland actief. In België zal dit op ongeveer 17.000 bloggers uitkomen (Vlaams/Frans). Sommige bloggers zijn alleen voor zichzelf actief (eigen blogwebsite). Het merendeel kun je inhuren, vaak tegen wisselende prijzen.

Wat kost een blog tekstschrijver?

Over de tarieven van een blog tekstschrijver komen er heel wat discussies los. Niet zozeer onder opdrachtgevers maar wel onder de blog tekstschrijvers zelf. Er zijn verschillende fora het de kosten in de blog tekstschrijver onder de loep worden genomen. Je komt uurtarieven tegen die variëren van € 25 tot € 100 heeft. Daar heeft een opdrachtgever natuurlijk niet veel aan, want is die blog tekstschrijver een half uur of maar liefst vier uur met een blogpost bezig?

Hier betaal je nooit meer uur en ons niet per woord. Vraag de tarievenkaart aan en ontdek wat een blogtekstschrijver kost. Alle tarieven zijn inzichtelijk en duidelijk.

Het tarief van de blog tekstschrijver

Wat moet je nog meer weten over het tarief van de blog tekstschrijver? Het is belangrijk dat een blogpost goed vindbaar is in zoekmachines. Daarom ontvang je hier een SEO-blog. Deze voldoet aan de SEO-richtlijnen zoals Google die opstelt. Niet dat het verplicht is maar wel beter. Google hecht hier namelijk waren de aan, je wil natuurlijk zoveel mogelijk punten scoren.

Nog iets over het tarief. Kijk je naar het prijsoverzicht dan is alles inclusief zoekwoordenonderzoek. Hier betaal je dus niets aparts voor. Wil je een los zoekwoordenonderzoek, uitgebreid en met reportage? Dit is tegen een meerprijs mogelijk. De tarieven zijn overigens exclusief btw, het is maar dat je het weet.

Op de eindstreep moet het inschakelen van een blogger natuurlijk wat opleveren. Met veel kennis en ervaring gaan we voor jou aan de slag. De blog is perfect afgestemd op je website, doelgroep maar ook de doelstelling. Zo is het middels een blogpost mogelijk om je bezoekers te informeren of activeren. Maar om een positie in zoekmachines te behalen. Een en ander is wel afhankelijk van je website en activiteiten.

Begin vandaag nog met bloggen

Heb je nog steeds geen blogs op de website staan? Dat kan natuurlijk echt niet! Met bloggen trek je meer websitebezoekers, vergroot je jouw betrouwbaarheid en word je beter gevonden in de organische zoekresultaten. Allemaal goede redenen om vandaag nog te starten met bloggen.

Voor dat bloggen heb je twee dingen nodig: een website en een goede blog tekstschrijver. Zo eentje die weet hoe je goed vindbaar bent in zoekmachines en hoe je overtuigend genoeg overkomt. Mocht je nog steeds twijfelen over het inhuren van een blog tekstschrijver: als jij het niet doet dan doet jouw concurrent het wel. Dat is toch iets om over na te denken!

Blog tekstschrijver inhuren, maar wel tegen reële prijzen en een goede kwaliteit? Neem direct contact op of vraag eerst informatie aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven