Blog over SEO: het complete overzicht

Bijgewerkt: 12 januari 2023

Zelf SEO uitvoeren, het is een leuke taak maar vraagt wel een hoop tijd. Bovendien heb je hier de nodige kennis voor  nodig. Of je nu een eigen website hebt of die van anderen onderhoudt: blijf omtrent zoekmachine optimalisatie altijd op de hoogte. De blog over SEO helpt je hierbij.

Door de jaren heen schreef ik honderden blogs over SEO. Met onderwerpen als metabeschrijving, SEO productpagina’s, CAT formule, topical authority en SEO-tools. Belangrijke onderwerpen die je helpen bij het vergroten van je online zichtbaarheid. Maar ook bij het verhogen van je organische positie zodat je meer zoekverkeer aantrekt.

Overzicht blogs over SEO

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Hieronder vind je de laatste 15 blogs over SEO. Regelmatig komen er nieuwe blogs binnen. Blijf dus af en toe langskomen.

Waarom je op de hoogte moet blijven

SEO verandert continu. Denk maar eens aan 15 jaar geleden, toen zag zoekmachine optimalisatie er heel anders uit. Veel van die technieken zijn verdwenen of zorgen voor twijfels. Daarnaast zijn er een hoop SEO-technieken bijgekomen.

Het is niet ondenkbaar dat sommige technieken van nu in de toekomst zullen verdwijnen. Dat kun je bijna niet voorstellen want die technieken werken nu heel erg goed. Hoe kan het toch dat SEO blijft veranderen?

Dit heeft met de werking van zoekmachines te maken. Ze worden steeds slimmer, met name Google loopt voorop. Dankzij nieuwere algoritmes is Google in staat om het menselijk handelen zo goed mogelijk na te bootsen. Zo kan Google weten hoe mensen zich op het internet gedragen en hoe ze zoekopdrachten uitvoeren. Maar ook waar ze exact naar op zoek zijn.

Een blog over SEO lezen

Het is heel interessant om blogs over SEO te lezen. Af en toe kom je dingen tegen die je nog niet wist. Of die vernieuwend zijn. Let wel op met het lezen van oude blogs over zoekmachine optimalisatie. De informatie die hierin staat is niet altijd van toepassing op de huidige optimalisatie technieken.

Kom je een goede blog tegen? Zet hem dan zeker bij je favorieten of deel hem op social media. Zo help je ook andere webmasters en marketeers.

Het verschil tussen een blog over SEO en een SEO blog

Ken het verschil tussen een blog over SEO en een goed geschreven SEO blog:

  • blog over SEO: behandelt een onderwerp die over zoekmachine optimalisatie gaat
  • SEO blog: elk willekeurige blog die hoog in zoekmachines scoort

Wil je het publiek informeren en amuseren middels blogs? Is het belangrijk dat deze blogs hoog in de organische zoekresultaten staan? Dan heb je een SEO blog nodig. Die schrijf je zelf of je laat dit door een professional doen.

Het laten schrijven van een SEO-blog kost ongeveer € 75. Let op want dit is onze prijs, bij andere aanbieders betaal je tot wel € 250 per SEO blog. Zelf vinden we dit vrij hoge tarieven en niet interessant voor webmasters en ondernemers. Daarom proberen we de tarieven voor iedereen betaalbaar te houden, vooral voor ondernemers en bedrijven met een kleiner budget.

Blogs lezen of een cursus volgen

Wil je altijd op de hoogte blijven van SEO, omdat dit voor je werkzaamheden nodig is? Veel online marketeers maar ook webmasters volgen een SEO-cursus. Ik ben hier geen voorstander van! Ik zie tientallen cursussen met verouderde SEO informatie- en technieken.

Stel dat je in het jaar 2023 een SEO-cursus volgt. Zodra je deze hebt afgerond veranderen de SEO-richtlijnen alweer. Een jaar later, in 2024, is je behaalde certificaat of diploma niet meer actueel. Hierdoor zou je elk jaar weer opnieuw een cursus moeten volgen. Je kunt je voorstellen dat dit aardig in de kosten gaat lopen.

Bespaar je het geld voor een veel te dure SEO cursus. Zoekmachine optimalisatie is niet moeilijk, je moet alleen zelf de informatie opzoeken en continu bijblijven. Daarnaast draait het om digitale kilometers maken: veel SEO artikelen schrijven, aan linkbuilding doen, websites technisch optimaliseren en andere handelingen. Aldoende leert men.

Ik adviseer om minimaal eenmaal per week een blog over SEO te lezen. Zo blijf je veel beter op de hoogte van de laatste trends uit de SEO-wereld. Kom wekelijks op deze website terug, er staat altijd een verse blog over zoekmachine optimalisatie voor je klaar.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven