Toekomstgericht met blockchain copywriting

Bijgewerkt: 22 november 2022

Het is niemand ontgaan dat de blockchaintechnologie een steeds grotere rol in de samenleving speelt. Dit heeft niet alleen betrekking op bitcoin en andere cryptocurrency, maar op veel meer diensten. Denk maar eens aan notarisdiensten, banken of grote bedrijven die succesvol blockchain inzetten.

Blockchain copywriting heeft de toekomst. Je deelt je kennis omtrent de blockchaintechnologie. Het maakt hierbij niet uit of het om crypto, het verzamelen van data of een nieuwe manier van samenwerken gaat. Je zou je nu al moeten richten op de blockchain tekstschrijver, want die tilt je website naar een hoger niveau.

Cijfers omtrent blockchain websites

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


In Nederland zijn er meer dan zes miljoen websites actief. Hiervan valt een gedeelte in de categorie financiën waaronder bitcoin en cryptocurrency. Cryptovaluta is de meest bekende blockchain toepassing. Maar er is nog veel meer gaande, want blockchain wordt door steeds meer bedrijven ingezet.

Dit betekent dat het aantal blockchaingerelateerde websites de komende jaren fors zal toenemen. Juist om die reden is het belangrijk om nu al aan de toekomst te denken. Besteed voldoende aandacht aan je website en zorg dat deze alvast hoger in Google komt. Maar ook op social media en via andere kanalen bekend wordt.

Wat blockchain copywriting inhoudt

Blockchain copywriting richt zich op alle communicatie met het onderwerp blockchain toepassingen. Dit hoeft niet alleen over cryptocurrency te gaan maar kan ook betrekking hebben op notaris, advocaat, vervoer, webshops en andere bedrijven die deze technologie integreren.

Steeds meer bedrijven zien de voordelen van blockchain in. Bijvoorbeeld het veilig opslaan van informatie waarbij fraude en hacken geen tot nauwelijks risico vormt. Maar ook een hoge betrouwbaarheid, want alle data en wijzigingen blijven in het systeem staan. Niemand die dit eruit kan halen.

Het publiek heeft nog niet zoveel kennis omtrent blockchain toepassingen. Daarom is het belangrijk om hier goed over te communiceren en informatie te delen. De blockchain tekstschrijver vormt de belangrijkste schakel tussen het blockchainbedrijf en de doelgroep of de klant.

Op verschillende manieren communiceren met de doelgroep

Communiceren kan op verschillende manieren en is afhankelijk van de doelgroep. De meeste mensen zoeken via Google of een andere zoekmachine naar informatie. Daarom is SEO (zoekmachine optimalisatie) onmisbaar. Middels SEO-copywriting is het mogelijk om hoge posities in de organische zoekresultaten te behalen.

SEO bestaat ook uit het technisch optimaliseren van de website, en het opbouwen van een natuurlijk linkprofiel. Ook hier helpt de SEO tekstschrijver bij. Vraag onderaan deze pagina direct meer informatie aan, of lees verder.

Communiceren met de doelgroep kan middels deze kanalen:

 • Zoekmachines (organische zoekresultaten)
 • Adverteren in zoekmachines
 • Social mediapost
 • Adverteren op social media
 • Videomarketing
 • E-mail marketing
 • Nieuwsbrieven
 • Podcasts
 • Fora

Er zijn dus meerdere methoden en kanalen om met de doelgroep in contact te komen. Het is voor bedrijven belangrijk om te weten wie de doelgroep is en wat hen bezighoudt. Dan pas is het mogelijk om op de juiste manier in contact te komen en te communiceren.

Een blockchain tekstschrijver inschakelen

Welke meerwaarde biedt de blockchain tekstschrijver? Hierbij vertrouw je op iemand met vele jaren ervaring binnen de blockchaintechnologie. Het begon allemaal in 2008, toen de broncode van blockchain werd ontwikkeld. De blockchain tekstschrijver is er vanaf het begin af aan bij.

Naast SEO tekstschrijver houd ik me al jarenlang bezig met blockchain en cryptocurrency. Dat deze twee los van elkaar kunnen staan, is voor velen onbekend. Toch is dit zo, en als bedrijf dat zich bezighoudt met de blockchaintechnologie is het prettig om met een ervaren tekstschrijver samen te werken. Iemand die precies weet hoe de vork in de steel zit.

De blockchain copywriter schrijft blogs, nieuwsberichten, nieuwsbrieven en algemene teksten. Deze zijn bedoeld voor je website, social media en andere communicatiekanalen. Het is mogelijk om meerdere tekstvormen en opdrachten met elkaar te combineren.

Kosten met betrekking tot copywriting

Vaak wordt gedacht dat copywriting ontzettend duur is, maar dit hangt helemaal van het tekstbureau of de copywriter af. Sommigen hanteren een uurtarief van € 60 tot wel € 80, of een woordprijs vanaf € 0,25. Beiden hebben hun nadelen:

 • Een langzaam werkende tekstschrijver met een hoog uurtarief zal altijd duur uitvallen
 • Tekstschrijvers met een woordprijs zijn geneigd om extra woorden erbij te stoppen, dit verhoogt het factuurbedrag

Juist om die redenen werken we altijd met een vaste prijs per tekst. Hierbij hoeft de opdrachtgever zich niet druk te maken over het aantal uren dat we in schrijven steken. Of de extra woorden die plots in het artikel staan. Die extra woorden zijn gratis!

We vragen geen € 200 per blog of artikel en ook geen € 125. De prijs ligt altijd onder de € 100. Laat je verrassen en vraag de tarievenkaart aan.

De zin en onzin van online marketing

Heeft online marketing wel zin? Ja, want blockchain gaat over digitalisering. Online marketing ook, dus deze twee vormen een perfecte match.

Zorg dat je website online gevonden wordt. Bouw met je bedrijf naamsbekendheid op. Online marketing is zeer nuttig. Het is het promoten van je dienst, product of merk, of misschien het onder de aandacht brengen van je bedrijf.

Online marketing is onzin wanneer je geen digitale producten aanbiedt, of niet afhankelijk bent van het publiek dat op het internet actief is. Dit geldt slechts voor een handjevol bedrijven.

Meer informatie omtrent online marketing nodig? Neem gerust contact op, dit kan via de website of social media (Instagram: @biancatekst). Mastodon: @seobianca.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven