Blauwe monsters en SEO schrijven

13 jaar ervaring en meer dan 10.000 teksten geschreven. Van blauwe monsters tot SEO (zoekmachine optimalisatie). Vandaag neem ik je mee in mijn wonderlijke wereld van blauwe monsters en wat dit met SEO te maken heeft.

Dit is een persoonlijke blog waarbij je kennis maakt met SEO tekstschrijver Bianca

Liefde voor blauwe monsters

Hoe kom je op het idee om tekstschrijver te worden? En al helemaal gespecialiseerd in SEO? Dat begon allemaal in mijn jonge levensjaren.

Ken je Foofur? Vast niet, dit was een tekenfilmserie uit de jaren 80 waarbij een blauwe hond de hoofdrol speelde. Ik was zo gek van dit blauwe wezen dat ik hier dolgraag een knuffel van wilde. Die ik overigens nooit gekregen heb.

Langzaam ontwikkelde ik een voorkeur voor blauwe monsters. Koekiemonster uit Sesamstraat maar ook Grover. En hoewel de Nederlandse variant van Pino niet tot de blauwe monsters behoorde vond ik die ook machtig mooi. Als het maar blauw was!

Eerste verhaal over blauwe monsters

Die blauwe monsters inspireerde mij zo dat ik hier mijn eerste verhaal over schreef. Een stripverhaal werd het. Later kwam hier een geschreven verhaal over een kat bij.

En dan ben je ineens SEO tekstschrijver

Jarenlang heb ik korte verhaaltjes geschreven. Niemand mocht ze lezen want daar was ik te onzeker over. Van een stripverhaal over blauwe monsters tot mijn eigen biografie.

Pas in 2007 besloot ik mijn schrijftalent uit te breiden, en wel voor een artikelsite. In 2013 startte ik bij een platform voor tekstschrijvers en nam kleine opdrachten aan. Mijn allereerste SEO teksten. Iedereen was zo enthousiast over mijn teksten en ik kreeg vaker het advies om voor mezelf te beginnen. Ik durfde niet, ik zag het ook niet.

Uiteindelijk was het in 2016 een feit: het opstarten van mijn eigen tekstbureau. Ik ging aan de slag als freelance SEO tekstschrijver. Ik moest wel nog even een kleur voor mijn logo bedenken. Met die blauwe monsters uit mijn jeugd in mijn achterhoofd was de keuze makkelijk gemaakt: blauw! Net zo blauw als koekiemonster of Grover. Nu weet je waar mijn voorkeur voor blauw vandaan komt.

Blauwe monsters onder mijn bed

Even terug naar mijn privéleven. Je ziet mij namelijk altijd van mijn zakelijke kant maar het is natuurlijk ook leuk om persoonlijk kennis te maken met de SEO tekstschrijver die jouw teksten verzorgt.

Liggen er blauwe monsters onder mijn bed of zit er een in de kast verstopt? Nee, er zijn nergens monsters te bekennen. Maar: op de kast in mijn slaapkamer staan wel een joekel van een teddybeer, twee pandaberen, drie unicorns en een hele oude teddybeer (minstens 50 jaar oud). Maar geen blauwe monsters. Overigens ben ik nog steeds op zoek naar een Foofur knuffel maar niet tweedehands. AliExpress verkoopt ze maar dan moet ik ze per 1000 stuks kopen. Iemand toevallig nog interesse in 999 knuffels? (want eentje is voor mij)

Mijn werk: SEO tekstschrijven

Je weet wel weer genoeg over mijn privéleven. Volgende keer gaan we het weer over iets anders hebben. Nu terug naar mijn werkzaamheden. Ik ben SEO tekstschrijver. Heb je geen idee wat dit inhoudt? Of waarom SEO zo belangrijk is?

SEO betekent zoekmachineoptimalisatie. Een verzameling technieken om hoger in zoekmachines te scoren. Dit is belangrijk voor websites, deze willen immers veel websitebezoekers. Degene die bovenaan in de zoekresultaten staat ontvangt het meeste zoekverkeer.

Voor velen is het moeilijk om bovenaan in de zoekresultaten te verschijnen. Zelfs wanneer ze SEO door een marketingbureau laten verzorgen. Met SEO teksten is het vaak zeer eenvoudig om die hoge positie te behalen. De kunst is om een tekst op een inspirerende en enthousiaste manier te schrijven. Zoekmachines beoordelen teksten op inhoud en kwaliteit. Alleen de beste webpagina’s mogen bovenaan staan, uiteraard afgestemd op een zoekopdracht.

Dag blauwe monsters & SEO!

Dit was hem meer, mijn persoonlijke blog. Ik beloof niet dat er volgende week of volgende maand weer een klaarstaat. Dat hangt helemaal van de hoeveelheid beschikbare tijd af. Maar ook of ik er zin in heb. Ik weet niet wanneer je dit artikel leest maar vandaag is het goede vrijdag en het paasweekend komt eraan. Daarom zeg ik: dag blauwe monsters & SEO: ik ga lang weekend vieren!