Beste tekstschrijver van Nederland

Bijgewerkt: 27 juni 2022

Wie op zoek is naar de beste tekstschrijver van Nederland loopt tegen een groot probleem aan: in welke categorie zoek je die? Van liedjesschrijver tot SEO tekstschrijver, in al die categorieën is er wel altijd een als beste aan te wijzen.

De beste SEO tekstschrijver

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Om informatie op het internet te vinden ben je vaak aangewezen op zoekmachine Google. Met miljoenen websites moet Google bepalen welke webpagina het beste bij een zoekopdracht aansluit. Om Google te helpen bij het maken van een keuze zijn er SEO tekstschrijvers. Die proberen met zorgvuldig gekozen woorden een tekst zo goed mogelijk op een zoekopdracht af te stemmen.

De beste SEO tekstschrijver is degene met de meeste en snelste resultaten. Wanneer je op Google zoekt op ‘beste tekstschrijver’ en je bekijkt het eerste organische zoekresultaat, dan is dat in ieder geval iemand die het volgens Google goed doet. Anders had diegene niet bovenaan gestaan. Dat is in ieder geval duidelijk, nu snel door naar de andere categorieën.

De meest populaire boekschrijvers

Wie is de beste tekstschrijver op het gebied van boeken schrijven? Leo Tolstoj, Danielle Steel, J.K. Rowling en William Shakespeare zijn wereldwijd gezien vier van de meest succesvolle auteurs. Remco Campert, Geert Mak en Boudewijn Büch behoren tot de beste Nederlandse schrijvers. Er zijn nog tientallen andere Nederlandse schrijvers die in deze toplijst staan.

Jan Terlouw, Saskia Noort en Carry Slee staan al jarenlang in de toplijst. Deze lijsten zijn gebaseerd op het oordeel van een jury maar ook door diverse literatuurprijzen zoals de Gouden Griffel en de NS Publieksprijs.

Beste Nederlandse liedjesschrijvers

Er zijn veel verschillende soorten schrijvers, en die kun je ook niet met elkaar vergelijken. Een aantal bekende namen op het gebied van beste Nederlandse liedjesschrijver zijn Frank Boeijen, Douwe Bob, Armand, Laura Jansen en Miss Montreal. Ook Bram Vermeulen, Eefje de Visser, Tim Knol en Bertolf worden door velen als de beste Nederlandse singer-songwriters gezien. Daarnaast kun je denken aan Cornelis Vreeswijk, Guus Meeuwis, Henri Vrienten, Stef Bos en Robert Long.

Op Wikipedia vind je een compleet overzicht van Nederlandse singer-songwriters. Het is zeker interessant om deze eens door te lezen en te bekijken of je favoriet hier tussen zit.

Beste copywriter van Nederland

Nu wordt het interessant want wie is de beste copywriter van Nederland? Waarschijnlijk heb jij met de term copywriter een bepaald iemand voor ogen. Een boekschrijver of misschien wel iemand die teksten voor reclamefilmpjes bedenkt en schrijft.

In Nederland is een copywriter hetzelfde als een tekstschrijver. Meestal wordt met een copywriter een (SEO) online schrijver bedoeld, dus geen auteur van boeken. Een copywriter is in ieder geval geen songwriter.

Toen ik in Amerika was maakte ik kennis met de echte copywriter. In de VS is dit iemand die zich gespecialiseerd heeft op korte en pakkende teksten. Die teksten zijn bedoeld voor advertenties, commercials en posters. Een (SEO) tekstschrijver wordt in de VS vaak aangeduid met het simpele ‘writer’ of ‘SEO writer’. Als je al een SEO copywriter tegenkomt dan richt deze zich op conversie en niet op het genereren van organisch verkeer.

Dus: we hebben hier veel Nederlandse woorden met dubbele betekenis, maar tekstschrijver en copywriter zijn juist termen die we door elkaar gebruiken. Ben je op zoek naar de beste copywriter dan kom je dus bij de beste reclameschrijver uit. Jaap Toorenaar was een van de beste reclameschrijvers. Een van de meest succesvolle commercials zijn Petje Pitamientje (Calvé pindakaas)) Goeie Moggel van KPN en Bommetje van Melkunie. Ook Walk-in-fridge van Heineken scoorde hoge ogen.

Hoe reclame en tekst de consument beïnvloedt

Omdat mensen tegenwoordig steeds meer via het internet zoeken is het onmisbaar om een website hoog in Google te krijgen. Dat regel je zelf of met behulp van een SEO tekstschrijver. Een marketingbureau kan ook van dienst zijn, al helemaal wanneer je het niet alleen op content maar ook op andere factoren wil gooien.

Teksten op een website maar ook reclame beïnvloedt iemands gedrag op onbewust niveau. Wanneer beeld, geluid of tekst overtuigend genoeg overkomt dan levert dit voor het bedrijf veel omzet op.

Maar… het begint allemaal met het overtuigen van zoekmachines. Laten zien dat de teksten de beste keuze zijn voor de zoekopdracht. Een beetje van SEO en een beetje van psychologie, dat is alles wat je nodig hebt. Meer hierover weten of direct inzicht krijgen in de kosten? Neem contact op of vraag de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven