10 x beste tekstschrijver (2021)

Benieuwd naar de beste tekstschrijver? Nederland telt tienduizenden tekstschrijvers of copywriters. Ga hier maar eens een keuze uit maken. Om je zo goed mogelijk te helpen heb ik de 10 best scorende (SEO) tekstschrijvers van Nederland in een handig overzicht geplaatst. Let op: nieuwe update via artikel beste tekstschrijver 2021.

De top 10 tekstschrijvers

Jij noemt het tekstschrijvers, ik noem het SEO tekstschrijvers. Een SEO tekstschrijver weet namelijk hoe hij of zij hoog in Google kan verschijnen. Hoe hoger de tekstschrijver in Google staat hoe meer opdrachtgevers deze krijgt (logisch he?) Hoe vind je nou de beste tekstschrijver? Door te kijken naar het aantal zoektermen die op positie 1-3 ranken. Maar wel zoektermen die ook relevant zijn voor een tekstschrijver. Daarnaast speelt ook de domeinscore een rol.

Waarom moet een tekstschrijver zo goed in Google ranken? Dit komt omdat 92,36% van de zoekers gebruikt maakt van Google. Bing heeft een Nederlands aandeel van 4,69%. Van een tekstschrijver die goed in zoekmachines scoort weet je zeker dat deze dit ook voor jouw website kan realiseren. Maar bedenk wel dat het voor tekstschrijvers ontzettend moeilijk is om hoog te ranken. Er zijn alleen al 59.000 zoekresultaten met het woord tekstschrijver in de titel!

Genoeg gepraat, we gaan over naar de tekstschrijvers die zich in deze top 10 weten te plaatsen. De cijfers dateren van januari 2021.

1. Bianca Walraven

Ik had mezelf een tijdje op nummer 6 geplaatst maar mijn online vindbaarheid is in 2020/ 2021 verbeterd. 32.000 bezoekers per maand en 280 zoekwoorden op positie 1-3. De best scorende zoektermen op positie 1 zijn persbericht laten schrijven en ‘vinkje’. Deze laatste zoekterm heeft een maandelijks bezoekersaantal van ruim 700. De domeinscore bedraagt 38, wat meer dan prima is. (lastig om iets over jezelf te schrijven)

2. Wessels teksten

Deze schrijver staat met 5 zoektermen op positie 1-3 (dit was in 2020 nog 23). De best scorende zoekterm is die van SEO tekstschrijver met een maandelijks zoekvolume van 490. Wessels Teksten stond met deze zoekterm heel lang op positie één, deze positie is nu overgenomen door een online marketingbureau. Deze website heeft een domeinscore van 23: goed!

3. Nog onbekend

Tekstschrijfster Naomi van Loon had in 2020 10 zoektermen op positie 1-3 staan. Zij had ook de eerste positie op de zoekterm ‘tekstschrijver website’ te pakken, maar deze dame zie ik niet meer in de zoekresultaten terug. Ik zal hier dus iemand anders op plek 3 neer moeten zetten, wordt vervolgd.

Dit was de top 3 beste SEO tekstschrijver 2020. Dan nu aftellen van 10 naar 4.

10. Door Lotje Getikt

Je kunt zeggen wat je wil maar de naam van dit tekstbureau is goed gevonden! Hoe scoort dit tekstbureau in zoekmachines? Niet zo heel goed, er staan slechts zeven zoektermen op positie 1-3. Door Lotje Getikt staat met het zoekwoord SEO tekstschrijver op positie 4. Een goede score maar het loopt helaas wel wat bezoekers mis. Domeinscore is 0.

9. Kim Tikt

Deze website valt direct op door het lettertype (typemachine). Heel leuk bedacht! Kim Tikt staat met de zoekterm tekstbureaus op positie vijf en ontvangt hiermee ongeveer 4% van het maandelijks zoekverkeer (zoekvolume 590). De website van Kim heeft een domeinscore van 15. Mooi.

8. Danielle Kelder

Tekstschrijfster Danielle Kelder rankt met 21 zoektermen op positie 1-3. Met de zoekterm ‘tekstschrijver website’ staat deze schrijfster op positie twee. Hiermee ontvangt ze 10% tot 15% van het zoekverkeer (maandelijks zoekvolume 590). De domeinscore van deze website is 14.

7. DoYouCopy

Ja echt, deze tekstschrijver heeft 83 zoektermen op positie 1-3 staan. Helaas betreft het heel veel zoektermen die niks met tekstschrijven te maken hebben zoals ‘passief inkomen’ of ‘foto’s herkennen’. De best scorende zoekterm voor DoYouCopy is copywriter, waarbij deze op positie 7 staat. Deze zoekterm heeft een volume van 3600. DoYouCopy ontvangt hier ongeveer 4% tot 5% van het zoekverkeer van. Domeinscore 38.

6. Bureau Tekst

De website van dit tekstbureau scoort met 39 zoektermen op positie 1-3. Natuurlijk zijn niet alle zoektermen relevant voor een tekstbureau. In ieder geval staan ze met het zoekwoord ‘tekst bureau’ op positie 1. Dit is goed want er wordt maandelijks 590 keer op deze zoekterm gezocht. De domeinscore van Bureau Tekst komt op 19 uit.

5. De Content Bank

Het gaat hier niet om een tekstschrijver maar een tekstbureau dat (externe) tekstschrijvers inhuurt. Dit tekstbureau heeft 2 zoektermen op positie 1-3 staan. Ze scoren goed op de zoekterm ‘tekstbureau’ (positie 3). Dit zoekwoord heeft een volume van 590 per maand. De domeinscore van De Content Bank ligt op 21. Dit is niet de hoogste domeinscore in dit overzicht.

4. Waardevolle Webteksten

Dit is de laatste in het overzicht beste tekstschrijver (2021). Deze website staat met 20 zoektermen op positie 1-3. De meest relevante en hoog scorende zoekterm is die van ‘tekstschrijver website’ (positie 5). Helaas ontvangt de nummer vijf positie 3% tot 4% van het zoekverkeer. Deze website heeft een domeinscore van 28, wat natuurlijk goed is.

Waarom staan sommigen niet in dit overzicht?

Google op tekstschrijver of SEO tekstschrijver en je ziet vooral heel veel online marketingbureaus in de zoekresultaten verschijnen. Omdat dit artikel over 10 X beste tekstschrijver gaat heb ik ook echt alleen de best scorende tekstschrijvers meegenomen.

Teksten laten schrijven? Vraag een offerte aan.

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

  • SEO teksten
  • Blogs
  • Nieuwsberichten
  • Persberichten
  • SEO consultancy