10 x beste tekstschrijver (2020)

Benieuwd naar de beste tekstschrijver? Nederland telt tienduizenden tekstschrijvers of copywriters. Ga hier maar eens een keuze uit maken. Om je zo goed mogelijk te helpen heb ik de 10 best scorende (SEO) tekstschrijvers van Nederland in een handig overzicht geplaatst.

De top 10 tekstschrijvers

Jij noemt het tekstschrijvers, ik noem het SEO tekstschrijvers. Een SEO tekstschrijver weet namelijk hoe hij of zij hoog in Google kan verschijnen. Hoe hoger de tekstschrijver in Google staat hoe meer opdrachtgevers deze krijgt (logisch he?) Hoe vind je nou de beste tekstschrijver? Door te kijken naar het aantal zoektermen die op positie 1-3 ranken. Maar wel zoektermen die ook relevant zijn voor een tekstschrijver. Daarnaast speelt ook de domeinscore een rol.

Waarom moet een tekstschrijver zo goed in Google ranken? Dit komt omdat 92,36% van de zoekers gebruikt maakt van Google. Bing heeft een Nederlands aandeel van 4,69%. Van een tekstschrijver die goed in zoekmachines scoort weet je zeker dat deze dit ook voor jouw website kan realiseren. Maar bedenk wel dat het voor tekstschrijvers ontzettend moeilijk is om hoog te ranken. Er zijn alleen al 59.000 zoekresultaten met het woord tekstschrijver in de titel!

Genoeg gepraat, we gaan over naar de tekstschrijvers die zich in deze top 10 weten te plaatsen. De cijfers dateren van februari 2020.

10. Door Lotje Getikt

Je kunt zeggen wat je wil maar de naam van dit tekstbureau is goed gevonden! Hoe scoort dit tekstbureau in zoekmachines? Niet zo heel goed, er staan slechts zeven zoektermen op positie 1-3. Door Lotje Getikt staat met het zoekwoord SEO tekstschrijver op positie vier. Een goede score maar het loopt helaas wel wat bezoekers mis. Domeinscore is 0.

9. Kim Tikt

Deze website valt direct op door het lettertype (typemachine). Heel leuk bedacht! Kim Tikt staat met de zoekterm tekstbureaus op positie vijf en ontvangt hiermee ongeveer 4% van het maandelijks zoekverkeer (zoekvolume 590). De website van Kim heeft een domeinscore van 15. Mooi.

8. Danielle Kelder

Tekstschrijfster Danielle Kelder rankt met 21 zoektermen op positie 1-3. Met de zoekterm ‘tekstschrijver website’ staat deze schrijfster op positie twee. Hiermee ontvangt ze 10% tot 15% van het zoekverkeer (maandelijks zoekvolume 590). De domeinscore van deze website is 14.

7. DoYouCopy

Ja echt, deze tekstschrijver heeft maar liefst 339 zoektermen op positie 1-3 staan. Helaas betreft het heel veel zoektermen die niks met tekstschrijven te maken hebben zoals ‘passief inkomen’ of ‘foto’s herkennen’. De best scorende zoekterm voor DoYouCopy is copywriter, waarbij deze op positie vier staat. Deze zoekterm heeft een volume van 3600. DoYouCopy ontvangt hier ongeveer 6% tot 7% van het zoekverkeer van. Domeinscore 17.

6. Bianca Walraven

Tekstschrijfster Bianca Walraven heeft 11 zoektermen op positie 1-3 staan. De best scorende zoektermen op positie 1 zijn persbericht laten schrijven en overtuigende tekst. Deze laatste zoekterm heeft een maandelijks zoekvolume van 390. De domeinscore bedraagt 17, wat meer dan prima is. (lastig om iets over jezelf te schrijven)

5. Bureau Tekst

De website van dit tekstbureau scoort met 82 zoektermen op positie 1-3. Natuurlijk zijn niet alle zoektermen relevant voor een tekstbureau. In ieder geval staan ze met het zoekwoord ‘tekst bureau’ op positie 1. Dit is goed want er wordt maandelijks 590 keer op deze zoekterm gezocht. De domeinscore van Bureau Tekst komt op 23 uit.

4. De Content Bank

Het gaat hier niet om een tekstschrijver maar een tekstbureau dat (externe) tekstschrijvers inhuurt. Dit tekstbureau heeft 10 zoektermen op positie 1-3 staan. Ze scoren goed op de zoekterm ‘tekstbureau’ (positie 2). Dit zoekwoord heeft een volume van 590 per maand. De domeinscore van De Content Bank ligt op 43. Dit is de hoogste domeinscore in dit overzicht.

3. Waardevolle Webteksten

Dit is een lastige in het overzicht beste tekstschrijver (2020). Dit komt omdat niet alle 59 zoektermen die op positie 1-3 staan ook echt relevant zijn. De meest relevante en hoog scorende zoekterm is die van ‘tekstschrijver website’ (positie 2). Helaas ontvangt de nummer twee positie 10% tot 15% van het zoekverkeer. Deze website heeft een domeinscore van 39, wat natuurlijk uitstekend is.

2. Naomi van Loon

Tekstschrijfster Naomi van Loon heeft 10 zoektermen op positie 1-3 staan. Zij heeft de eerste positie op de zoekterm ‘tekstschrijver website’ te pakken. Met een maandelijks zoekvolume van 590 trekt deze schrijfster aardig wat geïnteresseerden naar zich toe. De domeinscore is wel laag: 4.

1. Wessels teksten

Deze schrijver staat met 21 zoektermen op positie 1-3. De best scorende zoekterm is die van SEO tekstschrijver met een maandelijks zoekvolume van 490. Wessels Teksten stond met deze zoekterm heel lang op positie één, deze positie is nu overgenomen door een online marketingbureau. Deze website heeft een domeinscore van 30: perfect!

Waarom staan sommigen niet in dit overzicht?

Google op tekstschrijver of SEO tekstschrijver en je ziet vooral heel veel online marketingbureaus in de zoekresultaten verschijnen. Omdat dit artikel over 10 X beste tekstschrijver gaat heb ik ook echt alleen de best scorende tekstschrijvers meegenomen.

Teksten laten schrijven? Vraag een offerte aan.