Beste SEO diensten die je website écht helpen

Bijgewerkt: 29 september 2022

Hoog in Google staan is geweldig, maar het moet je niet je halve omzet kosten. Daarom zijn er verschillende SEO diensten waaronder tekstschrijven, linkbuilding of misschien wel SEO consultancy. Laat je niet al die diensten aansmeren, want veel ervan heb je niet nodig.

Wat zijn de beste SEO diensten dan wel? Het draait allemaal om content, dat is een feit. Maar misschien heeft je website op andere punten verbetering nodig. Het is belangrijk om een methode te kiezen die perfect bij je website en doelstelling past, en ook nog eens betaalbaar is. Daar gaan we je bij helpen.

Uitleg over SEO diensten

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


55% van de bedrijven investeert in zoekmachine optimalisatie (SEO). Dat is wel nodig, want zonder speciale diensten is het steeds lastiger om hoog in Google te scoren. De concurrentie groeit dagelijks, en je moet dit het hoofd zien te bieden.

Wanneer je als ondernemer overweegt om een SEO-dienst of SEO-service af te nemen, is het van belang om jezelf af te vragen of dit wel een goede investering is. Er zijn verschillende diensten beschikbaar en ze zijn niet allemaal even waardevol.

Content toevoegen, onderhouden of verwijderen

Wanneer je naar het internet kijkt dan bestaat het uit heel veel content (inhoud). Elke webpagina die je tegenkomt bestaat uit tekst, afbeeldingen of video’s. Vaak gaat het om een mix van twee of drie van deze dingen, maar alleen tekst of enkel video’s kan ook.

Zoekmachines zijn in staat om geschreven content te scannen. Hierbij kijken ze niet alleen naar de kwaliteit van de inhoud maar ook naar gebruikte zoektermen. Wanneer een zoekterm goed aansluit bij een zoekopdracht, het vormt dus een geweldige match, dan kan de zoekmachine deze wegpagina hoog in de organische zoekresultaten plaatsen.

Een van de beste SEO diensten is content. Hierbij heb je onderscheid tussen verschillende contentmarketing– strategieën. Ga je voor de beste positie in Google of andere zoekmachines, dan moet je zeker nadenken over SEO content voor de website.

Het gaat niet alleen om het toevoegen van veel content, maar ook kwalitatieve artikelen, blogs of teksten. Dan komt hier nog het onderhoud bij, want teksten hebben regelmatig een opfrissing nodig. Soms is het beter om bepaalde teksten te verwijderen. Bijvoorbeeld omdat ze te laag van kwaliteit zijn, of geen actuele informatie bieden.

Technische optimalisatie van de website

De tweede SEO-dienst die je mogelijk nodig hebt is technische optimalisatie. Wanneer een webpagina te traag laadt dan is de ongeduldige bezoeker vertrokken voordat je er erg in hebt. Het is dus belangrijk om de laadtijd van een pagina onder de 3 seconden te houden. Beter nog is onder de 2,4 seconden. Bedenk dat de laadtijd door de jaren heen steeds korter is geworden.

Een andere technische optimalisatie is de mobiele versie van je site. Er zijn nog steeds websites die geen mobiele versie hebben, of op smartphone of tablet niet goed zichtbaar zijn. Zo kunnen blokken of stukken tekst op mobiele apparaten uit beeld vallen.

Afbeeldingen zijn geweldig om een uitleg te illustreren, maar ze moeten wel goed zichtbaar zijn, van een hoge kwaliteit en een omschrijving aan slechtzienden meegeven.

Het webdesign, en dat is weer een apart onderdeel

Bij het bouwen van een website krijg je te maken met webdesign. Dit is de ontwikkeling en vormgeving van de website. Denk hierbij aan het toevoegen van een logo, de hoofdkleuren, afmetingen van de tekst, het toevoegen van blokken of weetjes en nog meer van die zaken. Ook het opzetten van een navigatiemenu behoort tot webdesign.

Een goed ontwerp kan je website maken of breken. Het is zelfs een van de vele rankingfactoren. Wanneer je website moeilijk leesbaar is, dan verlaten bezoekers het. Dat vind jij niet leuk maar Google al helemaal niet.

Linkbuilding: het verzamelen van backlinks

Er zijn ook wat SEO diensten die niet de allerbeste keuze zijn. Dat is het verzamelen van backlinks waarbij je kunstmatig te werk gaat. Je betaalt voor backlinks of je doet aan linkruil. Zoiets noemen ze linkbuilding.

Google wil niet dat je aan linkbuilding doet. Je moet geweldige content creëren waardoor bezoekers je inhoud gaan delen. Zo verzamel je op een natuurlijke manier backlinks. Wees dus voorzichtig met het afnemen van deze dienst. Koop zeker geen linkpakket, dat kost een hoop geld en brengt je website alleen maar schade toe.

Gastbloggen als SEO dienst

Wat ik over linkbuilding zeg geldt eigenlijk ook voor gastbloggen. Met deze SEO-dienst zal de aanbieder relevante websites benaderen en vragen of ze een gastblog willen opnemen. De meeste websites doen dit niet vrijwillig en willen hier een vergoeding voor. Gastbloggen valt dus vaak onder linkbuilding.

Je kunt ook zelf gastbloggen. Wanneer een website gebruik wil maken van jou expertise en je hebt de mogelijkheid om je kennis of ervaring hier te delen, dan is dat een mooie manier om naamsbekendheid op te bouwen. Soms mag je ook een linkje naar je website opnemen. Dat is helemaal goed want het zorgt voor extra verkeer.

Aan de andere kant moet Google weten dat je hier niet voor betaald hebt. Wanneer je een enkele keer op een website gastblogt inclusief een linkje naar je site, dan vertrouwt Google je. Maar wanneer je dit heel vaak doet dan lijkt het bijna op een betaalde samenwerking. Dit is niet goed voor je SEO-score en je zichtbaarheid in zoekmachines. Je moet zelf weten wat je hiermee doet.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven