Beste SEO bedrijf Nederland

Bijgewerkt: 22 augustus 2021

Op zoek naar het beste SEO bedrijf van Nederland? Hier is geen eenvoudig antwoord op, want elk bedrijf vindt zichzelf het best. Beter kijk je naar wat ze te bieden hebben en welke resultaten ze behalen. Voordat je duizenden euro’s uitgeeft is het belangrijk om te weten wat een SEO bedrijf doet. Zo ontdek je het beste SEO bedrijf van Nederland.

Dit is een SEO bedrijf

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je hebt een online marketing bureau, een SEO-specialist en een SEO bedrijf. Wat is nu het verschil tussen deze drie? Het online marketing bureau houdt zich niet alleen met SEO maar ook met SEA, social media marketing en nog veel meer bezig. Zolang het maar online gebeurt.

Een SEO specialist richt zich alleen op zoekmachineoptimalisatie. Werkzaam als zelfstandige of bij het online marketing bureau. Dan is er nog het SEO bedrijf. Het gaat hier om een bedrijf dat helemaal gespecialiseerd is in zoekmachine  optimalisatie. een klein bedrijf (1-2 medewerkers) of een mega groot SEO bedrijf: het kan allemaal.

Beste SEO bedrijf Nederland

Hoe weet je nu of je te maken hebt met het beste SEO bedrijf van Nederland? Wat kun je van tevoren niet altijd weten. Maar er zijn wel een aantal trucjes om het beste SEO bedrijf uit Nederland te achterhalen.

SEO is zoekmachine  optimalisatie. Een SEO bedrijf zorgt er dus voor dat jouw website/webshop hoger in de organische zoekresultaten komt te staan. Het beste SEO bedrijf weet zichzelf op deze manier te over leren. Jawel: door zelf bovenaan in de zoekresultaten te staan. Die had je niet aan zien komen  he?

Lijstje beste SEO bureaus Nederland

Dan is er ook nog een lijstje beste SEO bureaus Nederland. Dit is een lijst die wordt samengesteld door Emerce, waarbij gekeken wordt naar de 100 beste bedrijven binnen de e- business. Nuttig? Niet echt! Het is namelijk veel belangrijk om te kijken hoe goed een SEO bedrijf op dit moment scoort.

In de lijst van Emerce kom je namelijk ook SEO bedrijven of marketing bureaus tegen die slecht vindbaar zijn in zoekmachines. Maar er staan ook wel wat grote namen tussen hoor. Hoe dan ook: de 100 beste bedrijven binnen de e- business 2021 vind je op de website van Emerce. Houd er rekening mee dat er weinig SEO-bedrijven in dit lijstje staan want er staan ook trainingen en opleidingen, hostingpartijen en nog veel meer tussen.

Zelf het beste SEO bedrijf achterhalen

Goed, je bent dus echt op zoek naar het beste SEO bedrijf van Nederland . Vraag een willekeurig SEO bedrijf of ze veel en goede resultaten behalen en het antwoord is volmondig JA.

Om eerlijk te zijn: als je mij vraagt of ik een goede SEO tekstschrijver ben dan zal ik ook volmondig JA antwoorden. Maar had je mij dit een aantal jaar geleden gevraagd dan had ik eerlijk bekend dat ik geen goede SEO tekstschrijver was. Simpelweg omdat ik er nog niet zoveel ervaring mee had.

Eerlijkheid duurt nog altijd het langst, helaas kun je dit niet van iedereen verwachten. Ga dus niet op de mooie verhalen van een SEO bedrijf af maar achterhaal of dit bedrijf de beste van Nederland is. Of in ieder geval de beste van wat jij voor ogen hebt. Bekijk hieronder een aantal handige tips.

Tip 1: zoek in Google

Dit is de eerste en gelijk de belangrijkste tip: zoek het SEO bedrijf in Google op. Om je te helpen heb ik alvast een zoekopdracht voor jou gemaakt. Je hoeft alleen maar op deze zoekopdracht te klikken en je ziet direct de meest actuele zoekresultaten. De beste SEO bedrijven staan bovenaan in de zoekresultaten, zo eenvoudig is het.

Tip 2: vraag naar de resultaten

Er zijn heel wat beginnende SEO bedrijven die nog geen resultaten hebben behaald. Natuurlijk moet je iedereen een kans geven maar deze starters kunnen natuurlijk niet tot het beste SEO bedrijf van Nederland horen. Als het goed is heeft een SEO bedrijf een portfolio op de website staan. Is dit niet het geval, vraag er dan even naar.

Tip 3: behaalde resultaten uit het verleden…

Ja ja deze uitspraak ken je: behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Dit slaat op beleggen maar kun je ook voor een SEO bedrijf aanhouden. Want wanneer het SEO bedrijf alleen resultaten van 20 jaar geleden laat zien dan heb je hier helemaal niets aan! 20 jaar geleden was het namelijk een eitje om bovenaan in de zoekresultaten te verschijnen: zelfs je hond kon dit. Staar je dus niet blind op resultaten van langer dan twee jaar geleden.

Tip 4: vraag een offerte aan

Het beste SEO bedrijf hoeft niet de allerduurste te zijn. Ik heb geen idee wat een gemiddelde prijs voor een SEO bedrijf is maar mijn advies: vraag bij minstens drie verschillende SEO bedrijven een offerte aan. Zo kun je goed vergelijken. Vraag bij mij ook gelijk even de tarievenkaart aan, dan kun je beter vergelijken.

Tip 5: vergeet de SEO tekstschrijver niet

Binnen SEO wordt heel vaak de SEO tekstschrijver vergeten. Terwijl deze net zo goed tot een SEO bedrijf gerekend kan worden. Als betere SEO tekstschrijver realiseer ik hoge posities in de organische zoekresultaten, en wel op meerdere zoektermen. Wanneer jij je website technisch op orde houdt dan ben je met de SEO tekstschrijver ook nog eens voordeliger uit dan met een tussenpersoon.

Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan

Heb je al het beste SEO bedrijf van Nederland gevonden? Mocht dit niet lukken of je gaat liever met een goede SEO tekstschrijver in zee, neem dan contact op. Vraag direct de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven