Beste HTML code editor voor webmasters en webdesigners

Bijgewerkt: 24 oktober 2022

HTML in code is niet voor iedereen makkelijk. Het gaat hier om een programmeertaal die de vormgeving van een webpagina bepaalt. Met de beste HTML code editor wordt dit een makkelijke klus. Je hoeft niet langer te stunten met moeilijke codes: iedereen kan een website bouwen.

Schrijven en verbeteren van code

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


HTML is de afkorting van Hyper Text Markup Language, maar dat hoef je niet te onthouden. Deze programmeertaal is belangrijk bij het schrijven van webpagina’s. HTML code bepaalt hoe een webpagina eruit ziet. Dit bestaat uit een of meer onderdelen:

  • Achtergrondkleur of achtergrondafbeelding
  • Lettertype en lettergrootte
  • Kleur van letters
  • Tekst normaal, vetgedrukt, schuin of onderstreept
  • Paginatitel en subtitels
  • Waar de inhoud komt te staan, paragrafen
  • Afbeeldingen
  • Hyperlinks

Dit zijn de belangrijkste onderdelen van HTML. Toch wordt de vormgeving tegenwoordig steeds vaker middels CSS-codes bepaalt. Met CSS ga je meer op details in, terwijl HTML goed is voor de algemene lay-out. Met CSS wijzig je het ontwerp of de weergave van HTML elementen. Maar: HTML-code blijft de basis.

Beste HTML-code editors

Een HTML-editor (ook wel: HTML-code editor) maakt het bouwen van websites en webpagina’s er een stuk makkelijker op. Ook werkt dit veel sneller dan alles in HTML-code te schrijven.

Er zijn twee verschillende soorten HTML editors. De eerste is op basis van ‘wat je ziet is wat je krijgt’, ook wel bekend als de WYSIWYG-editor. De tweede is de teksteditor, hiervoor is wat meer kennis vereist.

Veel websitebouwers gaan voor de WYSIWYG-editor. Vooral binnen WordPress is dit een handige tool. Je voegt eenvoudig tekst, afbeeldingen of elementen toe, wijzigt deze of verwijdert ze zonder dat dit van invloed is op andere elementen. Hieronder vind je een aantal van de beste HTML-code editors.

Dreamweaver

Creëer en publiceer razendsnel moderne webpagina’s die ook nog eens responsief zijn. Dreamweaver is webontwerpsoftware met ondersteuning voor CSS en HTML maar ook voor Javascript en andere programmeertaal. Adobe Dreamweaver is een van de meest populaire WYSIWYG-editors en wordt vooral gebruikt voor het ontwerpen van websites.

Je eigen WordPress thema maken? Ook dat kan met Dreamweaver. De proefversie is gratis gedurende de eerste 7 dagen. Zo maak je op een laagdrempelige manier kennis met deze ontwikkelsoftware.

Coffeecup

HTML in code was nog nooit zo makkelijk met Coffeecup. Deze software is bedoeld voor het ontwikkelen van professionele websites, het maken van nieuwsbrieven, contactformulieren en nog veel meer. Bouw eenvoudig een responsieve website die aan alle moderne eisen voldoet. Werkt op basis van ‘wat je ziet is wat je krijgt’, waarbij de code volledig aanpasbaar is.

Voor de hardcore webdevelopers is er een pakket verkrijgbaar voor ongeveer $ 199. In de aanbieding dan, want onder normale omstandigheden is dit twee keer zo duur. Liever het eenvoudige pakket? Dit bestaat uit verschillende websitesjablonen die aanpasbaar zijn en interactieve elementen. Maar ook aangepaste formulieren die perfect bij je merk of product passen. Voor dit kleinere pakket betaal je ongeveer $ 109.

Bij Coffeecup heb je dus verschillende keuzes en mogelijkheden. Het is aan te raden om alles goed met elkaar te vergelijken, zodat je het juiste pakket aanschaft. Coffeecup behoort naast Dreamweaver absoluut tot de beste HTML editor!

Arachnophilia (gratis)

De beste HTML code editor hoeft niet veel geld te kosten. Er zijn zelfs een aantal gratis programma’s verkrijgbaar. Bijvoorbeeld Arachnophilia. Eenvoudig van opzet maar wel effectief. Je ontwikkelt webpagina’s visueel, waarbij de achterkant de HTML codes meeschrijft.

Bij het installeren van dit programma is het belangrijk dat je ook de meest recente Java-runtime hebt geïnstalleerd. Is dit niet het geval dan moet je dit nog even doen, anders werkt deze software niet goed.

HTML en CSS voor Dummies

Hoe ziet een nieuwe paragraaf, enter, spatie of het invoegen van een afbeelding er in HTML code uit? Je hoeft geen professionele programmeur te zijn om toch goede webpagina’s te schrijven. Met een goed boek of online cursus leer je echt alles wat je moet weten. Hierbij is rekening gehouden met de nieuwste versies van HTML en CSS.

Zolang je gebruik maakt van WordPress is het bouwen van een website vrij eenvoudig. Maar op de lange duur wil je dingen aan kunnen passen. Of je gaat toch voor een ander systeem. Het is aan te raden om alles stap voor stap uit te proberen. Na enkele dagen merk je dat HTML in code schrijven nog nooit zo eenvoudig was.

We helpen startups en bestaande bedrijven met het bouwen van een professionele website. Ook voor onderhoud ben je bij ons aan het juiste adres.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven