Bekende vloggers dames

Bijgewerkt: 17 augustus 2021

We kennen natuurlijk allemaal de bekende Nederlandse vloggers Enzo Knol en Kwebbelkop (Jordi van den Bussche). We hebben echter ook een aantal bekende vloggers dames. In dit artikel de meest bekende Nederlandse vlogsters met meer dan 300.000 abonnees. Probeer dat maar eens in te halen.

Vlogger of YouTube Creator

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Eigenlijk moeten we onderscheid maken tussen vlogger en YouTube creator. Wat is het verschil tussen beiden? Een vlogger of vlogster is iemand die zijn of haar dagelijks leven op video vastlegt. Vervolgens wordt dit op internet (YouTube) gedeeld.

Een YouTube kanaal met minimaal 1000 abonnees komt in aanmerking voor YouTube Creator. Hierbij ontvangt de YouTuber een deel van de reclame-inkomsten. Er zijn ontzettend veel YouTube Creators, die natuurlijk niet allemaal vloggers zijn.

Een bekende Nederlandse YouTube Creator is Saskia’s dansschool. Dit kanaal heeft bijna 5 miljoen abonnees. Het kanaal van Nikkie Tutorials (Nikkie de Jager) heeft meer dan 11 miljoen abonnees! Hieronder 10x bekende vloggers dames.

1. Nikkie Tutorials

Lastig om te zeggen of het hier om een vlogger of YouTube Creator gaat. Veel bekende vlogsters houden zich voornamelijk bezig met mode en beauty. Nikkie Tutorials heeft meer dan 11 miljoen abonnees weten te verzamelen. Hiermee laat ze de populaire Enzo Knol met ruim 2 miljoen volgers ver achter zich. Doordat ze alles in het Engels vlogt, is ze tot ver buiten de landsgrenzen bekend.

Nikkie de Jager is de op drie na grootste beautyblogger van de wereld. Bedrijven die samen willen werken met Nikki moeten ongeveer €13.000 voor één foto betalen. Niemand weet haar inkomen, maar die moet ongekend hoog liggen.

2. Saskia’s dansschool

Hou je van dansen, dan moet je zeker eens op dit kanaal kijken. Saskia’s dansschool heeft meer dan 4,8 miljoen volgers. Individuele video’s zijn meer dan 1 miljoen keer bekeken. Van Nederlandse bodem maar toch een volledige Engelse beschrijving. Hierdoor overal in Europa en daarbuiten bekend.

3. An Knook

Misschien zegt deze naam je niet veel, maar toch is dit een van de bekende Nederlandse vlogsters. Dit kanaal heeft meer dan 1 miljoen volgers. Ze woont in Nederland en heeft een grote passie voor make-up en beauty. An uploadt wekelijks twee tot drie nieuwe video’s. Ze heeft echt veel handige tips op het gebied van make-up.

4. Beautygloss

Een redelijk groot YouTube-kanaal met ruim 650.000 abonnees. Het gezicht achter Beautygloss is Mascha Feoktistova. Ze heeft het kanaal in 2017 opgericht. Ook nu weer alles over beauty met dagelijkse tot wekelijkse vlogs. Voordeel van Beautygloss is dat alles in de Nederlandse taal gesproken wordt.

5. Sarah Angius

De Nederlandse vlogster Sarah Angius toont alles in het Engels, maar is echt uit Nederland afkomstig. Ze is pas sinds 2015 bezig en heeft toch al 600.000 abonnees. Ze laat tips en tricks op het gebied van haarmode en make-up zien. Video’s kunnen rekenen op 20.000 tot meer dan 100.000 weergaven per video. Op Instagram heeft deze dame bijna 4 miljoen volgers.

6. Loepsie

Een grappige naam voor een veelzijdig Youtube-kanaal. Loepsie is opgezet door de Nederlandse Lucy. In haar video’s is te zien hoe ze de mooiste kapsels maakt en geeft ze diverse make-up tips. Verder richt ze zich op vegetarische recepten en praktische schoonheidsbehandelingen. Loepsy heeft meer dan 500.000 abonnees.

7. Monica Geuze

Helemaal Nederlandstalig en daarom goed te volgen. Monica Geuze legt haar hele leven op camera vast. Het maakt niet uit waar het over gaat: haar zwangerschap en kindje, cakejes bakken of een nieuwe bril kopen. Monica Geuze heeft dankzij haar video’s meer dan 500.000 abonnees.

8. Emmy Kalia

Alweer een Nederlandse dame die alles in het Engels weergeeft. De video’s zelf zijn niet ingesproken maar voorzien van achtergrondmuziek. Emmy Kalia is helemaal gek van potloodtekeningen en laat dit ook zien. In haar online winkel kun je deze prachtige tekeningen kopen. Overigens hoopt ze met haar video’s anderen te inspireren en iets te leren. Emmy Kalia heeft ruim 480.000 volgers.

9. Ruba Zai

Eindelijk een van de bekende Nederlandse vloggers dames met hoofddoek. Gewoon, omdat het kan en mag. Deze leuke dame heeft dan ook maar liefst meer dan 400.000 abonnees. Ze vlogt over alles op het gebied van mode en beauty. Met haar kanaal hoopt ze andere vrouwen te inspireren.

10. NiceNienke

Je zou het niet zeggen, naar Nice Nienke is een Nederlandse YouTuber en influenzer. Ze heeft niet alleen een groot YouTube kanaal (meer dan 300.000 abonnees), maar ook een indrukwekkend Instagram account. Ze spreekt vloeiend Engels en richt zich op een groot Braziliaans publiek. Uiteraard is iedereen op haar kanaal welkom.

Dit waren de tien meest bekende vloggers dames. Zelf tot de bekende vloggers dames (of heren) behoren? Dit begint met een goede vlogcamera. Deze is verkrijgbaar vanaf €128. De prijzen lopen op tot meer dan €1000. Voor beginnende vloggers is het beter om te kiezen voor een vlogcamera tot €500. De beste vlog camera’s hebben de volgende specificaties:

  • Beeldstabilisatie
  • Kantelbaar scherm (selfiescherm)
  • Wifi
  • Krachtige batterij

Let op: veel vlogcamera’s hebben geen kantelbaar scherm. Dit heb je écht nodig wanneer je wilt vloggen.

Dit artikel werd je aangeboden door SEO tekstschrijver en social media liefhebber Bianca. Volg mij op Instagram. Teksten laten schrijven? Neem contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven