Badoo verwijderen

Bijgewerkt: 16 september 2021

Je hebt een account op datingsite Badoo en bent hierop uitgekeken. Badoo verwijderen is helemaal niet zo moeilijk. Let wel op want er is een verschil tussen de app van je smartphone verwijderen of je account geheel sluiten. Wanneer je verkeerde handelingen uitvoert blijft je profiel gewoon op Badoo zichtbaar. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Badoo account verwijderen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Voordat je de applicatie van je smartphone haalt moet je eerst je Badoo account verwijderen. Hiermee haal je alle gegevens van het internet waaronder je profielfoto, naam en andere (persoonlijke) gegevens. Zo zeg je het account op:

Ga naar de website https://badoo.com

  • Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord
  • Klik op je profielnaam
  • Klik op instellingen (tandwieltje)
  • Klik op Account verwijderen

Zo eenvoudig is het, je moet je keuze wel eerst bevestigen. Dit doe je door nogmaals op Je account verwijderen te klikken. Hierna klik je op Verder waarna je alweer voor Je account verwijderen moet kiezen.

Drie keer je keuze bevestigen

Tijdens je account van Badoo verwijderen merk je dat je tot drie keer toe je keuze moet bevestigen. Waarom is dit? Omdat Badoo er zeker van wil zijn dat je het account niet per ongeluk verwijdert. Voordat je de definitieve keuze maakt zal de website je eerst nog een aanbieding doen. Bijvoorbeeld gedurende drie dagen Superkrachten zodat je ziet wat Badoo allemaal te bieden heeft.

Je bent er natuurlijk vrij in om op deze aanbieding in te gaan. Het kost je niets en je ontdekt misschien wel hele leuke functies. Na die proefperiode kun je het account alsnog opzeggen, aan jou de keuze.

Badoo verwijderen via je smartphone

Wil je het Badoo account opzeggen of verwijderen via je smartphone? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Open de Badoo app en ga naar het menu, herkenbaar aan de drie horizontale streepjes (soms zijn dit puntjes). Vervolgens ga je naar instellingen, dit herken je aan het tandwiel.

  • Scrol naar beneden en klik op het gedeelte Account
  • Scrol weer naar beneden en klik op Account verwijderen
  • Bevestig je keuze
  • Klik op Nee, verwijder mijn account

Dit laatste moet je doen omdat Badoo je weer een aanbieding doet. Alles om je als klant te behouden. Ook nu weer bepaal je zelf of je op deze aanbieding ingaat, het verplicht je in ieder geval tot niets.

Badoo app verwijderen van je smartphone

Is je account gesloten? Mooi zo, dan kun je de Badoo app verwijderen van je smartphone. Hoe je dit doet hangt een beetje van je toestel af. Meestal hoef je alleen maar het icoontje van de Badoo app op te zoeken en hier langdurig op te tikken. Er opent zich een nieuw venster waarbij je de keuze hebt om de app te verwijderen. Doet dit, dan wordt de van de smartphone verwijderd.

Heb je later spijt van je keuze? Je kunt de Badoo gewoon opnieuw installeren. Omdat je in voorgaande stappen je account hebt gesloten moet je deze heractiveren of een nieuw account aanmaken. Dit hangt er een beetje vanaf hoe lang geleden je het account hebt verwijderd. Na het sluiten van het account bewaart Badoo nog enige tijd je gegevens zodat je altijd nog terug kunt.

Badoo verwijderen via Facebook

Wist je dat Badoo een koppeling maakt met Facebook? Dit is uiteraard niet verplicht, je bepaalt altijd zelf nog of je deze twee met elkaar koppelt. Badoo verwijderen via Facebook is niet mogelijk. Maar het is wel zo dat je het profiel niet kunt verwijderen wanneer je via Facebook bent ingelogd.

Wil je het Badoo account verwijderen dan moet je eerst de koppeling met Facebook ongedaan maken. Open hiervoor Facebook en ga naar het gedeelte Privacy instellingen. Kies nu voor het onderdeel Apps en websites. Je kunt vervolgens de koppeling met Facebook weghalen. Hierna ga je naar Badoo en verwijder je het account (zie hierboven).

Het verwijderde account ongedaan maken

Oh nee, je hebt spijt van het verwijderen van je Badoo account. Hopelijk komt die spijt binnen 30 dagen opzetten. Binnen deze periode kun je de verwijdering namelijk ongedaan maken. Dit doe je door gewoon op je account in te loggen. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om het account te herstellen (heractiveren).

Werk dit niet? Neem contact op met de Badoo helpdesk. Ze sturen je een e-mail waarin een link staat. Klik op deze link, zo maak je de verwijdering ongedaan.

Zijn de 28 dagen verstreken, dan kun je Badoo verwijderen niet ongedaan maken. Dit lukt zelfs niet wanneer je contact opneemt met de helpdesk. Badoo moet zich namelijk aan de wettelijke regels houden. Het mag niet langer dan noodzakelijk je verwijderde gegevens bewaren. Komt de spijt na die 28 dagen, dan moet je een geheel nieuw account aanmaken.

Iemand opzoeken op Badoo

Misschien ben je nieuwsgierig naar een bepaald persoon. Kan ik iemand opzoeken op Badoo? Dat kan alleen wanneer deze persoon een Badoo account heeft aangemaakt. Bovendien moet de persoon in kwestie ook zijn echte naam hebben ingevoerd. Niet iedereen doet dit, en dat is op zich wel logisch.

Dus nee, je kan niet zomaar iedereen opzoeken op Badoo. Maar je kunt wel op zoek gaan naar leden in de buurt of mensen die met jou matchen.

Hulp met social media

Badoo wordt vaak als social netwerksite gezien. Het is niet direct een social media platform maar kun je meer als dating site/app zien. Ben je ook actief op social media waaronder Facebook, Instagram, Twitter of een ander netwerk? Zakelijk of particulier? Ik help (startende) ondernemers en grote bedrijven met een zichtbaarheid op social media.

Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact op. Vragen over de werking van Badoo worden niet beantwoord.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven