Auto-artikel.ai review – betalen voor plagiaat

Bijgewerkt: 27 februari 2023

AI geschreven content schiet als paddenstoelen uit de grond. Inmiddels zijn er tientallen aanbieders. De grootste is toch wel ChatGPT (openai.com), een tool die verrassend goed scoort. Ik werd benaderd door auto-artikel.ai, een Nederlands project dat perfect Nederlandse teksten/blogs belooft. Daar wil ik meer van weten! Ik kreeg een aantal credits om deze tool uit te proberen.

Korte samenvatting: je betaalt veel voor een zooitje plagiaat

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Geen zin om het hele artikel te lezen? Hieronder een korte samenvatting met betrekking tot de auto-artikel.ai review.

  • De AI gegenereerde teksten bevatten ontzettend veel plagiaat waarbij zinnen soms 1 op 1 zijn overgenomen.
  • In verhouding met andere tools is auto-artikel.ai vrij duur.

Onderstaande auto-artikel.ai review is geschreven aan de hand van het testen van deze tool. De recensie is tot stand gekomen nadat zowel ik als een collega deze tool goed hebben bekeken en de geschreven teksten met bestaande teksten hebben vergeleken.

De website

Prima lay-out, een website die gemaakt is via Bubble. Met Bubble bouw je mooie websites zonder dat je met codes werkt. Je hoeft alleen maar te klikken en te slepen, een kind kan de was doen. Auto-artikel.ai is zeker geen unieke- of maatwerksite maar ach, het gaat uiteindelijk om hetgeen je op de site vindt.

Overigens staan er wat taalfouten op de website maar misschien moet ik leren om niet met een schrijvers-oog naar websites te kijken.

Over de prijzen

Ik had eens een account bij Smodin waar ik voor € 10 per maand ruim 50 teksten liet schrijven. Dat vond ik nog betrekkelijk goedkoop maar gezien de slechte teksten en al het plagiaat dat erin stond ben ik er toch maar mee gestopt.

Kijk ik naar de prijzen van auto-artikel.ai dan is het wel even slikken. Of misschien schrikken. Voor € 7,50 ontvang je 10 artikelen per maand. Dat is € 7,50 per artikel. De goedkoopste optie is € 5,50 per artikel. Je betaalt dan € 275 per maand en krijgt hier 50 artikelen voor.

Een testartikel kost € 1.

Veel nutteloze informatie en herhaling

Het viel mij direct op dat de door auto-artikel gegenereerde teksten vaak in herhaling vallen. Ik liet een artikel maken over de kosten met betrekking tot een liefdesbrief laten schrijven. De prijzen werden tot drie keer toe herhaald, iets dat natuurlijk echt niet kan.

Ook stond er nutteloze informatie in het artikel. Bijvoorbeeld iets over arbeidsrechtelijke legal scans. Geen idee wat dit met liefdesbrieven te maken heeft. Ook stond het volgende in de tekst:

“Kapiteins op binnenvaartschepen kunnen te maken krijgen met onredelijke eisen van hun reder. Deze eisen kunnen leiden tot een verlies aan motivatie en een verhoogd ziekteverzuim.”

Eh juist ja. We hadden het toch over liefdesbrieven schrijven? De conclusie is dan ook: auto-artikel.ai voegt nutteloze informatie aan het artikel toe en valt te vaak in herhaling. Naar mijn mening geen topkwaliteit.

Review: veel plagiaat

Is auto-artikel.ai eindelijk een tool die niet aan plagiaat doet? Van alle AI-copywriters heb ik alleen ChatGPT nog niet op plagiaat kunnen betrappen. Alle andere tools wel. De één laat matige plagiaat zien, de ander in de categorie ‘zwaar vergrijp’.

Auto-artikel.ai neigt naar mijn mening toch wel richting het zwaar vergrijp. Ik koos onderwerpen waar ik zelf overgeschreven had. Dat maakte het makkelijker om eventueel plagiaat te herkennen. Hieronder zie je het resultaat. Aan de linkerkant een door mij geschreven artikel, aan de rechterkant het resultaat van auto-artikel.ai.

Artikel ‘Wat kost het om een liefdesbrief te laten schrijven’

Het originele artikel is duidelijk herkenbaar in de AI- aangedreven content. Hier en daar zijn zinnen iets anders maar dit is overduidelijk plagiaat.

Mijn collega deed een vergelijkbare test en kwam tot dezelfde uitslag.

Artikel ‘Slurfhondje als huisdier’

Conclusie auto-artikel.ai: voorlopig niet aankomen

Aan de hand van bovenstaande kan ik maar één conclusie trekken: tools die plagiaat bieden, daar moet je ver van weg blijven. Plagiaat is om twee redenen niet aan te raden:

1. Ten eerste heb je geen toestemming om het werk van iemand anders over te nemen. Juridisch kan dit je veel gaan kosten. Onlangs moest iemand die een AI-artikel liet maken, met een van mijn artikelen als bron, mij € 400 schadevergoeding betalen.

2. Plagiaat is slecht wanneer je aan SEO doet. Het gejatte werk zal bijna altijd lager in Google scoren. Mogelijk word je er zelfs op afgestraft waardoor je geen bezoekers meer ontvangt.

Mijn advies is dan ook om vooraf altijd te controleren of een ai-tool aan plagiaat doet. Dat is bij auto-artikel.ai in februari 2023 het geval, waardoor ik er niet mee zou willen werken. Wat een ander doet moet hij of zij natuurlijk zelf weten.

Reactie van auto-artikel.ai

Ik stuurde mijn bevindingen naar auto-artikel.ai en vroeg om een reactie. De aanbieder gaf aan dat ze de nodige aanpassingen gaan doen om te voorkomen dat er in de toekomst sprake is van plagiaat. Mosterd na de maaltijd, ik was al afgehaakt.

Plagiaat checker voor AI-gegenereerde content

Nu AI gegenereerde content steeds populairder wordt is het belangrijk om hier waakzaam voor te zijn. Er is software beschikbaar die de kenmerken van teksten analyseert. Er wordt gekeken naar opmaak, structuur en bepaalde trefwoorden. Sommige van deze tools kunnen onderscheid maken tussen door mensen geschreven teksten of teksten die door een machine zijn gemaakt.

GPT-radar is een aanrader op het gebied van AI gegenereerde tekst op plagiaat controleren. Je voert 2000 tekens in. Na het invoeren van een gedeelte van de tekst ‘liefdesbrief’, gemaakt door auto-artikel.ai, kwam hier de volgende score uit:

Waarschijnlijk gegenereerd door AI – (ChatGPT/Davinci/Curie) – 80% overeenkomstig

Een plagiaatscore van 80% is zeker reden om dit juridisch aan te vechten. Laat je teksten door een AI-copywriter maken? Wees er dan op bedacht dat je vroeg of laat een brief van een advocaat of jurist krijgt. Schrijf je zelf teksten en is dit mensenwerk? Blijf in de gaten houden of je werk niet door dit soort AI-copywriters wordt misbruikt. Kom direct in actie!


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven