Ander woord voor tekstschrijver

Bijgewerkt: 16 augustus 2021

Een schrijver schrijft, maar is er ook een ander woord voor tekstschrijver? Natuurlijk is die er! Elk beroep heeft namelijk meerdere benamingen. Bekijk de synoniemen voor tekstschrijver en wat dit werk exact inhoudt.

Tekstschrijver of copywriter

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een ander woord voor tekstschrijver is copywriter. Toch is dit niet 100% hetzelfde. Er is een klein verschil tussen een tekstschrijver en copywriter. Het beroep copywriter is vooral in Amerika erg populair. Nu zul je natuurlijk denken: logisch, want het is een Engels woord. Vergis je niet, maar een copywriter houdt zich grotendeels met reclamemateriaal bezig. Dit doet een copywriter vaak in samenwerking met een artdirector.

Iemand die teksten schrijft noem je een tekstschrijver. In Amerika noemen ze zo iemand een SEO writer of gewoon writer.

Goed, laat ik maar eens alle benamingen of synoniemen op een rij zetten.

Ander woord voor tekstschrijver:

  • SEO tekstschrijver
  • Schrijver
  • Copywriter
  • SEO writer
  • Tekstdichter
  • Woordenkunstenaar
  • Taalberoep

Je ziet dat er best wat andere woorden voor tekstschrijver zijn.

Wat doet een tekstschrijver?

Een tekstschrijver schrijft teksten, zo is het toch? In principe wel, maar het is niet zo eenvoudig als je denkt. Een tekstschrijver heeft namelijk verschillende taken. Met het groeiend internet is er steeds meer behoefte aan kwalitatieve content. Belangrijk, omdat Google hier websites op beoordeelt. Juist hierdoor groeit de vraag naar SEO tekstschrijvers. Dit zijn tekstschrijvers die zich bezighouden met zoekmachine optimalisatie.

Zelf ben ik een SEO tekstschrijver. Ik creëer blogs, artikelen en productomschrijvingen voor websites en webshops. Dit doe ik door rekening te houden met belangrijke zoekwoorden, leesbaarheid en natuurlijk kwaliteit. Dit zijn allemaal factoren die meewegen binnen de ranking in zoekmachines.

Tekstschrijver of journalist

Een tekstschrijver kan ook voor een magazine, krant of nieuwswebsite werken. In dit geval draait het allemaal om actuele nieuwsberichten, waardoor het meer de journalistieke kant opgaat. De tekstschrijver kan dus journalistieke taken hebben. Vaker is het de gespecialiseerde journalist die voor een krant of tijdschrift werkt.

Het kan dus allebei, afhankelijk van de expertise van de tekstschrijver. Overigens zie je dat veel journalisten een geheel andere schrijfstijl dan een SEO tekstschrijver hebben.

Tekstschrijver gezocht, hoe vind ik er een?

Zoek je een tekstschrijver? De meeste mensen typen in Google het woord tekstschrijver in. Een ander woord voor tekstschrijver is copywriter, dit is ook een belangrijke zoekopdracht. Wel zul je zien dat de zoekopdracht copywriter andere zoekresultaten oplevert. Je krijgt namelijk niet alleen SEO tekstschrijvers in beeld maar ook echte copywriters die zich met reclame en adverteren bezighouden.

Zoek liever niet op benamingen als woordenkunstenaar, tekstdichter of SEO writer. Je krijgt dan geen relevante zoekresultaten.

Benieuwd waar je een goede tekstschrijver vindt? Via Google of Bing maar ook via fora voor webmasters. Daarnaast zijn er een aantal grote tekstbureaus waar je een verzameling tekstschrijvers vindt. Houd er rekening mee dat hier niet altijd goede kwaliteit tussen zit.

Prijs van de tekstschrijver

Wat kost het laten schrijven van een webtekst? Van supergoedkoop tot peperduur: je komt veel verschillende prijzen tegen. Wat is nu een reële prijs? Het is een beetje wat de gek ervoor geeft, maar uiteraard speelt kwaliteit ook een rol.

Vraag de tarievenkaart aan en maak kennis met de verassende prijzen. Voor SEO teksten geldt dat de vermelde prijzen inclusief zoekwoorden onderzoek zijn.

De dure tekstschrijver

Behoor ik tot de dure tekstschrijver? Zo zou ik het niet willen noemen maar je mag hier zelf over oordelen. Je mag ook tarieven met elkaar vergelijken. Zo weet je waar je echt aan toe bent.

Ik maak je niet lekker met een uitgebreid zoekwoordenonderzoek inclusief rapportage. Dat zoekwoordenonderzoek is niet altijd nodig. Indien wel dan zit een eenvoudig onderzoek bij de prijs inbegrepen.

Dit betaal je écht

Wat is dan een reële prijs voor het laten schrijven van webteksten? Daar kom je achter wanneer je de tarievenkaart aanvraagt. Je krijgt hem zo snel mogelijk opgestuurd.

Ik zit met mijn prijzen op een betaalbaar niveau. Een en ander is natuurlijk wel afhankelijk van het onderwerp en de grootte van de opdracht. Informeer naar de exacte prijs.

Hopelijk is je nu duidelijk hoe je een tekstschrijver noemt en wat deze voor jou kan betekenen.

Hartelijke schrijversgroet,

Bianca


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven