Affiliate link op je bedrijfswebsite? Niet doen!

Bijgewerkt: 24 oktober 2022

Je ziet het steeds vaker voorbij komen: affiliate linkjes op een zakelijke website. Het zijn vooral kleinere websites die dit doen. Dit is natuurlijk niet zomaar, dankzij affiliate marketing verdien je iets extra’s bij. In tijden waarin het economisch slecht gaat lijkt dit een goede zet. Toch kan dit je uiteindelijk je kop kosten.

Dit is affiliate marketing

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Weet je al wat affiliate marketing is? Dan hoef je dit hoofdstukje niet te lezen, scrol direct door naar het volgende hoofdstuk. Wanneer je de klok hebt horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt, hieronder wat uitleg.

Affiliate marketing is erg populair. Het is een methode waarbij een website linkjes naar een adverteerder website plaatst. Degene die deze linkjes plaatst heet de affiliate. Hij of zij krijgt hiervoor betaald. Vergoeding vindt vaak per sale, click, lead of aantal vertoningen plaats.

Affiliate link op bedrijfswebsite: zo ziet dat uit

Wat moet je je voorstellen bij affiliate linkjes op een bedrijfswebsite? Stel nu dat ik in dit artikel ook iets vertel over een boek dat je op bol.com kunt kopen. Vervolgens plaats ik er een affiliate linkje bij.  Wanneer jij via dat linkje het boek bestelt ontvang ik hier een commissie over. Heb ik toch weer lekker wat extra centen verdiend.

Een affiliate link herken je niet altijd als zodanig. Behalve wanneer je via desktop PC/laptop met de muisaanwijzer op het linkje gaat staan. Vaak zie je dan een URL met allerlei cijfertjes en lettertjes. Grote kans dat het hier om een affiliate link gaat. Sommige websites zetten er een stukje tekst bij, bijvoorbeeld affiliate of gesponsord.

De voordelen van dit soort linkjes op je website

Je bent ondernemer en financieel zit het niet echt mee. Door de coronacrisis en de daaruit volgende economische crisis moeten veel bedrijven ermee stoppen. De overgebleven ondernemers proberen het hoofd boven water te houden.

Ben je online actief, bijvoorbeeld als tekstschrijver, marketeer, virtueel assistent, webshop, coach of wat dan ook? Waarschijnlijk ontvang je aardig wat bezoekers op je bedrijfswebsite. Door gebruik te maken van affiliate marketing kun je op deze manier een centje bijverdienen.

Dat is gelijk het grootste voordeel van affiliate links op je website. Verdiensten: tussen de € 50 en € 250 per maand. Dat kan net voldoende zijn om aan het einde van de maand geen geld tekort te komen.

Nadelen affiliate linkjes

Het grootste nadeel van affiliate linkjes op je zakelijke website is dat het onprofessioneel uitziet. Ten eerste ben je al snel geneigd om meerdere linkjes per webpagina in te bouwen. Maar zelfs wanneer je het bij één linkje houdt kom je misschien wel heel verkeerd over.

Zeg nu eerlijk: wil jij zaken doen met iemand die om elke euro staat te schreeuwen? Die het moet hebben van die paar euro extra uit affiliate marketing? Nee, zo iemand kun je niet serieus nemen. Plaats dus gerust wat waardevolle backlinks naar andere websites maar maak geen gebruik van affliate marketing. Ook niet op je zakelijk social media account. Kom op hé, jij hebt die snabbels niet nodig!

Toch geld verdienen met linkjes

Heb je toch die extra inkomsten nodig? Uit ervaring weet ik dat je met affiliate marketing makkelijk 5000 euro per maand kunt verdienen. Dat is allemaal extra, dus buiten je normale inkomsten om.

Laat je bedrijfswebsite voor wat het is. Deze is bedoeld om te laten zien wat je in huis hebt, aanbiedt of verkoopt. Wil je extra geld verdienen ga dan voor een affiliate website. Hier kun je helemaal losgaan met affiliate marketing én hier bakken geld mee verdienen. Zo houd je je zakelijke website en hobbywebsite goed gescheiden. Je blijft professioneel overkomen, dat is het belangrijkste.

Heb je toch wat te verkopen, bijvoorbeeld omdat dit goed aansluit bij jouw aanbod? Richt dan een aparte pagina of webshop in.

Nieuwe klanten aantrekken

Affiliate linkjes op je zakelijke website zijn geen goed idee. Toch kom je maandelijks geld tekort. De oplossing: nieuwe klanten aantrekken. Dit kan in economisch slechte tijden heel moeilijk zijn. Toch is er voor alles iets te bedenken. Zo is het allereerst belangrijk dat je bovenaan in de organische zoekresultaten staat. Dit doe je door je website te optimaliseren.

Daarnaast moet de tekst op een website overtuigen. Wanneer je jouw expertise deelt, laat je zien wat je kan en lezers weet te inspireren of overtuigen. Dan haal je zeker meer nieuwe klanten of opdrachtgevers binnen.

Hulp van buitenaf

Het is helemaal niet zo makkelijk om bovenaan in de organische zoekresultaten te staan. Je hebt hier in ieder geval veel goede teksten voor nodig. Je moet namelijk niet alleen de websitebezoekers overtuigen maar bovenal zoekmachines zoals Google. Op dit punt heb je een SEO tekstschrijver nodig.

De SEO tekstschrijver weet ook te overtuigen. Bovendien blijf je zo je concurrentie voor. Maar het allerbelangrijkste, het inhuren van een SEO tekstschrijver moet betaalbaar blijven. Laat je verrassen en vraag de tarievenkaart aan.

SEO tekstschrijver tegen een goede prijs

Dat je geld wil verdienen, dat begrijp ik als geen ander. Als SEO tekstschrijver ben ik dan ook van mening dat ondernemen betaalbaar moet blijven. Daarom schakel je een van mijn diensten tegen eerlijke tarieven in. Resultaatgericht, want dat is waar het om draait.

Meer informatie over SEO diensten of affiliate marketing? Dan ben je hier helemaal op je plek. Ik hou me namelijk al sinds 2007 met affiliate marketing bezig en sinds eind jaren 90 met het schrijven van teksten voor het internet. Neem vrijblijvend contact op aanvraag om meer informatie, de werkwijze of tarievenkaart.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven