70.000 maandelijkse bezoekers voor biancawalraven.nl

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Van 200 maandelijkse bezoekers naar 70.000 en dat in slechts anderhalf jaar tijd. Biancawalraven.nl is in 18 maanden maar liefst met 35 duizend procent gegroeid. Hiermee behoort deze website tot een van de snelst groeiende in de SEO-branche. Dit is ook terug te zien aan de vele verzoeken tot samenwerking. Benieuwd hoe ik op korte termijn deze groei realiseerde? Blijf dan nog even hangen.

Periode 2016-2019

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Deze website is in augustus 2016 opgericht. Drie jaar lang, tot september 2019, besteedde ik nauwelijks aandacht aan de website. Eigenlijk best wel slecht voor een tekstschrijver maar dit is iets dat je regelmatig tegenkomt. Bij de woning van de schilder komt de verf van de kozijnen en de hovenier heeft in zijn achtertuin een oerwoud aan onkruid staan.

Tot augustus 2019 ontving deze website maandelijks tussen de 100 en 200 bezoekers vanuit Google. Verder druppelden een paar bezoekers via fora of social media binnen maar ook dit was minimaal.

Wacht even! 200 maandelijkse bezoekers is toch niet slecht? Klopt, veel (kleine) ondernemers zijn tevreden met 200 bezoekers. Maar ik werd uitgedaagd om voor meer te gaan.

Periode 2019-2021

In augustus 2019 startte ik met bloggen voor de website. Gewoon een beetje opvulling voor de website. Volgens mij heb ik in twee maanden tijd iets van 5 blogs erin gegooid. Ze scoorden goed in Google want het bezoekersaantal groeide van 200 naar 400 per maand. Voor mij was dit helemaal top en ik hoefde niet nóg meer bezoekers. Dus ik stopte weer met bloggen.

Toen werden de blogs door opdrachtgevers gevonden. Maar ook door concurrenten. Je ziet je naam plots op fora en social media voorbijkomen. Er wordt over je gepraat. Dat is goed want dit levert gratis naamsbekendheid op. Op dat moment kreeg ik de prikkel om meer aan die naamsbekendheid te bouwen.

Kwalitatieve informatieve artikelen

Ik startte eerst met wat bloggen over mijn werk. Later begon ik tips omtrent SEO te delen. Ook besloot ik meer over passief inkomen te delen, iets waar je duizenden euro’s per maand mee verdient. Wat ik iedereen gun!

De kwaliteit van de blogs steeg enorm. Hierdoor kwamen ze steeds hoger in Google te staan, veel hiervan op positie 1 – 3. Zo snel steeg het maandelijks bezoekersaantal:

 • September 2019: 404
 • Januari 2020: 1362
 • Mei 2020: 16.505
 • September 2020: 68.888
 • Januari 2021: 95.074
 • Mei 2021: 70.255

Die uitschieter in januari 2021 had met een corona-gerelateerd artikel te maken, daardoor schoot het aantal bezoekers plots omhoog. Hierna kreeg de website een tik van een Google algoritme update maar daar kwam in april alweer herstel in.

Mijn doel is om maandelijks zeker 250.000 bezoekers te trekken. Maandelijks, niet jaarlijks. I did it before and it was cool, maar meteen bedrijfswebsite ligt hier toch wel een grotere uitdaging.

Hoe ik mij verkeek in het aantal bezoekers

Lange tijd dacht ik dat ik maandelijks 32.000 bezoekers had terwijl dit in werkelijkheid het dubbele was. Hoe kon ik mij hierin vergissen? Eenvoudig, ik keek op Semrush en Ahrefs. Die tools gaven netjes 32.000 bezoekers per maand aan. Totdat ik in Analytics keek en daar 57.000 zag staan. Toen ik de statistieken bij de provider opvroeg ging het zelfs om 64.000 bezoekers. Conclusie:

 • Data uit Semrush, Ahrefs of andere tool: reken maar x1,5 of 2
 • Stel je Analytics goed in

Gemiddeld aantal websitebezoekers

Luister even goed naar mij (of lees even aandachtig). 70.000 maandelijkse bezoekers is voor een tekstschrijver veel. Maar voor een webshop juist weer weinig. Bedenk dus goed wat een reëel aantal bezoekers voor je branche of niche is. Kijk maar eens naar het gemiddeld aantal bezoekers per website:

 • Tekstschrijver: 500 tot 5000 per maand
 • Marketingbureau: 1000 tot 8000 per maand
 • Webshop dieren: 1500 tot 10.000 per maand
 • Financiële website: 2500 tot 20.000 per maand
 • Webshop kleding: 5000 tot 150.000 per maand
 • Website over gezondheid: 8000 tot 250.000 per maand

Zit je in een van deze branches en trek je minder bezoekers dan hierboven? Da ervaar je misschien teveel concurrentie en is je website hier niet goed op afgestemd. Zit je erop of erboven dan is dit perfect.

Actie ondernemen

Bij veel concurrentie is het belangrijk om actie te ondernemen. Neem contact op, dan bespreken we een plan van aanpak. Leg via een e-mail duidelijk uit wat je website is, wat je nodig hebt of je verwachtingen zijn. Twijfel niet te lang want je concurrenten zitten zeker niet stil.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven