100K per jaar verdienen, hoe anderen je hiermee verleiden

Bijgewerkt: 11 november 2022

Een ton per jaar verdienen, wie zou dat nu niet willen? Vooral op social media zie je hier veel berichten van voorbijkomen. Zogenaamde coaches gaan jou vertellen hoe je dit moet doen. Deze informatie ontvang je wel tegen betaling. Waarschijnlijk voor een bedrag van € 500, maar als je nu reageert hoef je slechts € 99 te betalen.

Dit is slechts een voorbeeld, want dit soort berichten kom je ook op verschillende websites tegen. Kun je echt een ton per jaar verdienen? Ja, veel ondernemers kunnen dit heel goed realiseren. Je moet alleen logisch nadenken.

7 methoden om 100k per jaar te verdienen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Het probleem is dat veel mensen vastzitten in hun baan. Het biedt ze zekerheid, vooral wanneer het economisch niet zo goed gaat. Misschien ben je wel ondernemer en vind je het lastig om vanuit je comfortzone te stappen. Al die dingen houden je tegen in je groei.

Feitelijk moet je verschillende dingen uit durven proberen. Dit betekent misschien wel je baan in loondienst opzeggen, en hiermee dus ook een financieel risico aangaan. Maar zelfs als ondernemer heb je niet de garantie dat je 100k per jaar aan omzet gaat maken.

Zoek je naar manieren om dit te realiseren? Ik heb 7 goede methoden op een rij gezet.

1. Hak het in stukjes

Dit is niet echt een methode om 100K te verdienen, maar het maakt het wel makkelijker om dit te realiseren. Allereerst iets over die ton. Wanneer je dit aan omzet haalt of freelance verdient, wil dit niet zeggen dat dit ook beschikbaar is om uit te geven. Met een inkomen van € 100.000 houd je netto ongeveer € 60.000 over (of iets minder).

Zo, dat hakt er flink in. Want iedereen zegt dat je 100K per jaar kunt verdienen maar ze vertellen er niet bij dat hier ongeveer 60% van overblijft.

Goed, je bent je hier nu bewust van. Nu de tweede bewustwording want je hoeft echt geen 100.000 euro in één keer te verdienen. We gaan dit opdelen in hapklare brokjes.

  • 100K per jaar = € 8333 per maand
  • Dat is € 2222 per week (uitgaande van 45 werkweken)
  • Dat is € 444 per dag

Kijk, dat ziet er ineens een stuk anders uit. Voor veel ondernemers is een omzet van € 444 per dag goed te realiseren. Terwijl die 100K wel erg veel klinkt.

2. Verkoop vijf keer per dag iets van € 89

Ik zou als tekstschrijver slechts vijf keer per dag een tekst van € 89 hoeven te verkopen. Of je verkoopt vijfmaal een paar schoenen ter waarde van € 89. Wanneer je het zo bekijkt is het eigenlijk heel makkelijk om aan € 444 per dag te komen.

Is je product of dienst duurder en weet je toch vijfmaal per dag iets te verkopen? Dan maak je zelfs nog meer winst.

3. Voor webshops: realiseer 50 maal per dag een bestelling t.w.v € 8,88

Wanneer je met je webshop hoger in Google staat of op social media bekend bent, dan kun je best veel bestellingen per dag verwerken. Je hoeft slechts 50 maal per dag een bestelling met een hoogte van € 8,88 te realiseren.

Dit is vooral geschikt voor webshops die kleine producten verkopen. Denk bijvoorbeeld aan stickers of goedkoop speelgoed, pennen, sokken of andere producten waar mensen niet veel geld aan uitgeven.

4. Verleid klanten om meer aan te kopen

Waarom denk je dat er bij de kassa in de supermarkt altijd verleidelijke producten liggen? Bijvoorbeeld chocoladerepen, batterijen, schattige minizaklampjes of andere hebbedingen. Dit komt omdat klanten vaak op het laatste moment een impulsaankoop doen.

In een webshop maak je hier gebruik van door, vlak voor het afrekenen, nog relevante artikelen of aanbiedingen te tonen. Bied je diensten aan? Maak de klant of opdrachtgever bewust van aanvullende diensten. Het liefst tegen een mooi prijsje, of bied het als pakketkorting aan. Wedden dat je zo makkelijker aan die € 444 per dag komt?

5. Werk met een hoger uurtarief

De makkelijkste manier om 100K per jaar te verdienen is door je uurtarief te verhogen. In sommige beroepen is het heel makkelijk om met een hoger uurtarief te werken. Bijvoorbeeld voor advocaten en adviseurs, maar ook coaches kunnen met een hoger uurtarief werken.

Daarnaast geldt dit tevens voor de beste marketeers. Vanwege de hoge ervaring kunnen ze meer vragen dan concurrenten met weinig ervaring.

6. Werk sneller dan je concurrenten

In het begin van mijn ondernemerscarrière had ik een hondentrimsalon. Ondanks dat ik 25% goedkoper was dan mijn lokale concurrenten, verdiende ik twee keer zoveel. Hoe ik dit deed? Door sneller te werken. Ik knipte en trimde 11 hondjes per dag, daar waar mijn concurrenten er slechts vier per dag konden doen.

Dit geldt ook voor het schrijven van teksten. Tegenwoordig schrijf ik 15 teksten per dag, concurrenten zitten op drie tot acht teksten per dag.

Sneller werken zorgt ervoor dat je meer omzet kan halen. Maar wanneer je het helemaal goed aan wil pakken dan zorg dat je net wat goedkoper dan je concurrenten bent. Doordat je sneller werkt kun je het lagere tarief makkelijk opheffen. Op de eindstreep hou je veel meer over, en daar zullen je concurrenten alleen maar jaloers op zijn.

Tip: sneller werken is iets dat vaak een aangeboren vaardigheid is. Net als het feit dat sommige mensen snel lopen en anderen heel traag vooruitkomen. Maar je kunt sneller werken jezelf gedeeltelijk aanleren. Blijf wel de kwaliteit in de gaten houden!

7. Maak een online product en verkopen dit

Het voordeel van online producten is dat ze makkelijk schaalbaar zijn. Je past het naar behoefte aan. Er zijn veel online producten die je kunt maken en verkopen. Denk maar aan een cursus of een e-book.

Maak eens een cursus waar anderen echt iets aan hebben, en waar ook vraag naar is. Verkoop die cursus voor € 99. Voor veel mensen is dit een acceptabele investering, en ook nog eens goedkoper dan bij andere aanbieders. Zorg er dan wel voor dat je uit de kosten komt, want wanneer het maken van de cursus veel duurder is dan heeft het geen zin.

Je winst zal bij een online cursus ongeveer op 90% liggen. Oftewel: je hebt 10% van het verkoopbedrag nodig om de cursus te maken. Dit lijkt heel weinig maar feitelijk maak je een cursus of e-book eenmalig, om hem dan ontelbare keren door te verkopen.

Wanneer je de cursus voor € 99 aanbiedt dan houd je hier € 89 aan over. Je hoeft dus maar vijf cursussen per dag te verkopen en je realiseert een inkomen van 100K per jaar!

Hopelijk heb je iets aan mijn ideeën gehad. Overigens kan ik je helpen bij het opzetten van een website of webshop, het creëren van teksten of je zichtbaarheid op social media. Soms kun je net dat extra duwtje in de rug gebruiken.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven